Press "Enter" to skip to content

Gorenje aparati – inovativna tehnologija koju osnažuje moderan dizajn


Red Dot nagrada i HomeMade šporeti kao potvrda superiornosti dizajna Gorenje kućnih aparata


Prepoznatljiva na tržištu kao lider u oblasti proizvodnje uređaja, kompanija Gorenje već sedam decenija u skladu sa svojom krilaticom Life Simplified pruža funkcionalna i praktična rešenja za kvalitetniji život, ujedno prateći životni stil i posvećujući pažnju dizajnu svakog od aparata.

Važnost kreativne snage i posvećenost Gorenje dizajnerskog tima prepoznato je osvajanjem brojnih prestižnih nagrada, a ove godine i dobijanjem RedDot nagrade za bežični usisivač. Priznanje za najbolji dizajn u oblasti malih kućnih aparata kompanija Gorenje je osvojila u konkurenciji vodećih svetskih brendova koji su prijavljeni iz čak 60 zemalja. Ovo jeste prvo priznanje kada su u pitanju mali kućni aparati ali ne i prva RedDot nagrada koju je kompanija primila nekoliko puta u nizu za dizajn aparata bele tehnike i uređaja za grejanje.

RedDot nagrada za bežični usisivač

Savršeni spoj funkcionalnosti i dizajna aparata ogleda se i u Gorenje HomeMade šporetima inspirisanim tradicionalnim pećima na drva, koji će svojim zaobljenim oblikom rerni za tili čas vratiti korisnike u stara vremena. Ovakav koncept rerne osiguraće slobodno kretanje toplog vazduha, koji hranu zagreva ravnomerno sa svih strana, te će ona biti uvek savršeno pečena, hrskava spolja i sočna iznutra – idealno za pripremu po starom porodičnom receptu.

Kombinacijom izgleda i funkcionalnosti postiže se najteži cilj – zahvaljujući MultiAir funkciji i HomeMade obliku rerne omogućeno je pečenje na 4 nivoa istovremeno, a uz povećani kapacitet rerne, korisnici će moći istovremeno da spreme veće količine hrane – idealno za zimske dane. OpenView koncept sa dvostrukim osvetljenjem omogućava jasan pogled na rernu, a u kombinaciji sa posebnim dizajnom staklenih vrata, donosi odličan pregled procesa pečenja. Prema njihovim rečima, sve što korisnici treba da pripreme jesu stari porodični recepti, jer će napredne funkcije HomeMade šporeta znatno olakšati pripremu hrane. Iz udobnosti svog doma uz estetiku i dizajnersko rešenje ovih šporeta, korisnici će moći da vrate decenije unazad.

HomeMade šporeti Gorenje

Da je Gorenje jedna od prvih kompanija koja je prepoznala želje korisnika za estetikom kada su aparati u pitanju, pokazuju i ostvarene uspešne saradnje sa brojnim svetskim dizajnerima.

Prepoznatljiv po minimalističkom stilu i jednostavnoj formi, francuski dizajner Ora Ïto je posebno za Gorenjekreirao nekoliko kuhinjskih uređaja, kao i liniju malih aparata. Svakodnevni život i dom imao je priliku da oplemeni isvetski priznat kreator Philippe Starck. Kolekciju Gorenje kuhinjskih uređaja umetnik je izgradio uvezujući savremenu tehnologiju sa vrhunskom energetskom efikasnošću.

Jasan dizajn, u kome nijedan oblik ili pokret nije suvišan postaje referentna tačka za objedinjavanje jednostavnog funkcionisanja tokom svakodnevnih životnih aktivnosti – višedecenijsko poverenje zadovoljnih korisnika opravdano je i kroz saradnju sa čuvenim dizajnerom Karimom Rashidom.

Poverenje korisnika simbolično oslikava i brojka jubileja – 70 godina postojanja za Gorenje predstavlja još jednu potvrdu pravca kojim nastavlja da pojednostavljuje život svih korisnika i pruža inovativna i funkcionalna rešenja odevena u moderan dizajn. Da dodatno obraduje svoje korisnike, kompanija Gorenje je spremila i poklone uz kupovinu HomeMade šporeta – tekstilni kuhinjski set ili toster. Ova akcijska ponuda traje do 30. novembra 2020, a vama preostaje da posetite najbližeg prodavca bele tehnike.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *