Press "Enter" to skip to content

GOLMAN RANKOVIĆ I NAPADAČ JANKOVIĆ NAPUSTILI BUDUĆNOST KRUŠIK I PREŠLI U RADNIČKI

Slab start u prvenstvu Srpske lige Zapad, promena tri trenera u pet kola i ubedljiv poraz protiv čačanskog Borca na svom terenu, prilično su uzdrmali Budućnost Krušik ali je pomalo neočekivano sa Pećine stigla vest da su klub napustili, prvo mladi napadač Nemanja Janković a potom i iskusni čuvar mreže Radovan Ranković.

Rankovic-1
Radovan Ranković

– Na Petom puku sam pronašao motiv, zdravu priču i želju da pomognem Radničkom da napravi istorijski uspeh i da se plasira u Srpsku ligu. Nezahvalno je pričati o razlozima odlaska iz Budućnost Krušika, ne bih to iznosio. To je moj klub i uvek će biti ali neke stvari su tamo izgubile smisao. – rekao je Ranković dan nakon prelaska u Radnički.

Inače, Radovan Ranković (32) je seniorsku karijeru započeo 2006. godine u Krušiku zahvaljujući Vladici Petroviću koji ga je priključio prvom timu. Zbog odlaska na studije u Beograd prelazi u Polet Dorćol u kome je branio dve godine. Potom se vraća u Krušik sa kojim ulazi u Srpsku ligu 2012. godine. Nakon fuzije Budućnosti i Krušika ostao je jednu sezonu u novom klubu a onda je pozajmljen mioničkoj Ribnici. Posle ponovnog povratka u Budućnost Krušik, zbog neslaganja sa tadašnjim prvim čovekom kluba Milanom Milinovićem je otišao u Železničar iz Lajkovca sa kojim je takođe ušao Srpsku ligu Zapad i gde je bio kapiten jednu godinu. Prošle sezone se ponovo vratio na Pećinu i bio član ekipe koja je osvojila prvo mesto u Kolubarsko-mačvanskoj zoni i opet obezbedila srpskoligaški status.

Nemanja_Jankovic
Nemanja Janković

Mladi napadač Budućnost Krušika, Nemanja Janković (19), koji je u subotu protiv čačanskog Borca igrao za valjevskog srpskoligaša, vratio se u Radnički nakon što je sporazumno dogovorio raskid saradnje sa klubom sa Pećine. Janković je ponikao u školi fudbala Radničkog na Petom puku, rano je debitovao u prvom timu, tu se i afirmisao kao napadač i golgeter kako u seniorskom tako i u omladinskom timu narandžasto-plavih. U prvom delu prošle sezone istakao se kao najbolji strelac Radničkog u Kolubarsko-mačvanskoj zoni pa je tokom zimske pauze prešao u Budućnost Krušik. Za šest meseci boravka na Pećini Janković je uglavnom bio član startne postave kao bonus igrač ali je ipak odlučio da se vrati na Peti puk.

Radnički je sa ova dva neočekivana pojačanja sigurno jedan od glavnih kandidata za prvo mesto u zoni. Da li je narandžasto-plavi klub spreman da napravi takmičarski iskorak i da se od večitog zonaša popne rang više, pokazaće vreme. Dosadašnji čelnici Radničkog nisu imali takve ambicije, čini se da je ova sezona velika prilika za istorijski plasman a to je shvatio i ambiciozni predsednik Dejan Mahmutović. Kako god, ove jeseni i narednog proleća biće vrlo uzbudljivo na Petom puku.

Na fotografijama su Radovan Ranković koji kao kapiten Budućnost Krušika pozira sa peharom za osvojeno prvo mesto u Kolubarsko-mačvanskoj zoni prošle sezone i Nemanja Janković (crveno-beli 11) u dresu Budućnost Krušika na utakmici protiv Zadrugara iz Lajkovca.

Sreten Pantelić

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *