Press "Enter" to skip to content

FIZIČKA AKTIVNOST – SIGURAN PUT DO DOBROG ZDRAVLJA

Međunarodni dan fizičke aktivnosti koji se obeležava svakog 10. maja prilika je da prepoznajući aktivnu problematiku Gradski odbor Srpske napredne stranke Valjevo istakne značaj redovne fizičke aktivnosti koja je jedan od esencijalnih faktora po fizičko, mentalno i socijalno zdravlje kod ljudi.

IMG-baebc5cf58adea98d6a9b7d4195dbd00-V

Pod sloganom „Kretanjem do zdravlja“ naša zemlja obeležava ovaj dan sa ciljem popularisanja dobrobiti od fizičke aktivnosti pod kojom se podrazumeva svako kretanje tela koje svojom snagom generišu mišići i koje dovodi do sagorevanja kalorija i potrošnje energije. Redovno upražnjavanje fizičkih aktivnosti povoljno deluje na zdravlje svakog čoveka, pomaže u kontroli telesne mase, doprinosi dobrom mentalnom zdravlju, unapređuje rast i razvoj dece, povećava samopouzdanje, samopoštovanje i stvara osećaj pripadnosti zajednici. Fizička neaktivnost uz neadekvatnu ishranu, moderne tehnologije i urbanizaciju, predstavlja veliki faktor rizika za nastanak hroničnih nezaraznih bolesti, a kod školske dece može da utiče na nastanak telesnih deformiteta. Bez obzira na starosnu dob, svakom čoveku prija šetnja, plivanje, vožnja bicikla, korišćenje stepenica umesto lifta, uređivanje dvorišta, planinarenje i razne sportske aktivnosti koje su idealan način da zadovoljimo svakodnevne potrebe za fizičkim vežbanjem.

Valjevo svake godine povećava iznos finansijskih sredstava za razvoj sporta u našem gradu. Najveća ulaganja su u aktivnosti sportskih klubova, školski sport i brojne manifestacije sportskog karaktera. Jedan od ciljeva gradskog rukovodstva je da se u perspektivi dopre do svakog pojedinca u smislu podizanja svesti o značaju upražnjavanja fizičkih aktivnosti.

Gradski odbor Srpske napredne stranke Valjevo je na stanovištu principa da niko nema pravo, izgovor i opravdanje da bude fizički neaktivan i da na taj način u velikoj meri ugrozi sopstveno zdravlje i kvalitet života. SNS podržava i promoviše stalnu fizičku aktivnost kao preventivno delovanje u cilju očuvanja zdravlja svakog pojedinca, jer fizička aktivnost blagotvorno deluje u sprečavanju nastanka i ublažavanju simptoma velikog broja hroničnih bolesti, dijabetesa, koronarnih bolesti, gojaznosti, stresa, anksioznosti i depresije. U razgovorima sa građanima, koje Srpska napredna stranka kontinuirano sprovodi, prepoznata je impresija da redovna fizička aktivnost doprinosi vitalnijem izgledu ljudi, njihovoj sreći i zadovoljstvu. Brinući o zdravlju svakog našeg sugrađana GO SNS Valjevo podržava aktivan život koji daje bolju životnu energiju, menja neke negativne navike, poboljšava zdravlje i jača želju za životnim radostima.

Savet za sport

Gradskog odbora Srpske napredne stranke Valjevo

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *