Press "Enter" to skip to content

Finale odbojkaškog prvenstva Srbije za juniorke u Lajkovcu

Finalni turnir Prvenstva Srbije u odbojci za juniorke odigraće se od 26. do 28. maja u Lajkovcu. Utakmice će se igrati u Hali sportova i sali Srednje škole “17. septembar”, a takmičiće se 12 ekipa podeljenih u četiri grupe.
Finale juniorke
U A grupi se takmiče Crvena zvezda, Volejbor Tim iz Bora i Jedinstvo iz Užica, B grupu čine Omladinac iz Novih Banovaca, Gimanzijalac iz Kraljeva i Partizan. U V grupi će se nadmetati Crno-bele 011 iz Beograda, Novi Sad i Smeč 5 iz Kragujevca, dok će u G grupi lajkovački Železničar za protivnike imati Desetku iz Niša i Takovo Zvezdu Helios iz Gornjeg Milanovca.
Juniorke Železničara važe za jednog od favorita za titulu, jer prvu postavu čine devojke koje igraju i za seniorski tim. Sa priprema seniorske reprezentacije Srbije stižu Aleksandra Uzelac i Stefana Pakić, a tu su još iz prvog tima Mina Stanojević, Mina Stojanović, Adriana Kostadinović i Anastasija Božić. Ekipi će jedino nedostajati Vanja Ivanović, koja se oporavlja posle operacije. Ako bi Želja prvi put postao juniorski prvak države, to bi bio i lep oproštaj Aleksandre Uzelac od Lajkovca (karijeru nastavlja u Brazilu).
Utakmice u grupi OK Železničar igra u petak od 10 sa Takovom i od 17 časova sa Desetkom. Polufinalni mečevi, u kojima se sastaju prvoplasirani timovi grupa, biće odigrani u subotu od 18 i 20 časova, dok je finale zakazano za nedelju u 14 sati (uz prenos na JuTjub kanalu Odbojkaškog saveza Srbije).

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *