Press "Enter" to skip to content

DUŠAN NOVOKMET PRED DERBI SEZONE: “PROTIVNIKU PREPUŠTAMO ULOGU FAVORITA, POKUŠAĆEMO DA ISKORISTIMO SVAKU ŠANSU KOJA NAM SE UKAŽE!”

Loznička hala “Lagator” će u nedelju uveče sa početkom u 19 sati biti poprište derbija Prve lige Zapad, između Loznice grada i Metalca 2015. Oba rivala imaju isti broj bodova tako da će rezultat tog duela odlučiti koja će ekipa na kraju osvojiti prvo mesto i od sledeće sezone zaigrati u Super “B” ligi. 

Damnjanovic

U prvom delu prvenstva Metalac je u uzbudljivom meču bio bolji pobedivši 38-34 dok u međusobnim utakmicama počev od sezone 2015-16, Valjevke imaju bolji bilans jer su pobedile 7 puta a Loznica grad je slavila u 5 mečeva. U prošlom prvenstvu Loznica grad je savladala ekipu Dušana Novokmeta 35-30 u “Lagatoru” ali su oba sastava na kraju obezbedila učešće u baražu za Super “B” ligu u kome su bile poražene od svojih protivnica.

Inače, Metalac 2015 je u sezoni 2019-20 pobedio svog nedeljnog protivnika u Loznici 35-29 i veliki deo prvenstva bio lider na tabeli ali je liga prekinuta u martu 2020. godine zbog epidemije korone. Rukometni savez Srbije je, umesto da potvrdi plasman na tabeli i proglasi Valjevke za prvaka i sa tim im omogući ulazak u Super “B” ligu, pod uticajem beogradskog lobija doneo solomonsko rešenje da pobednik Prve lige Centar bude odlučen u baražu između Metalca 2015 i Radničkog iz Beograda. Favorizovane “krstašice” su iskoristile ovaj poklon i u jednoj utakmici su porazile nespremne igračice Metalca 2015 plasiravši se tako u viši rang.

O predstojećem derbiju sezone, trener Valjevki Dušan Novokmet kaže:

“Loznica je ekipa koja je krenula u prvenstvo da ga osvoji. Imaju svu podršku grada i više nego duplo veći budžet od nas. Što se igračkog kadra tiče, imaju kvalitetnu ekipu sa dosta dužom klupom i boljom rotacijom od naše ekipe. I pored svega toga, mi smo uspeli da uđemo sa njima u foto finiš i da prvenstvo rešavamo u jednoj utakmici. Njima prepuštamo ulogu favorita, što objektivno i jesu, neka sav pritisak bude na njihovoj strani … Mi ćemo sa druge strane pokušati da iskoristimo svaku šansu koju nam pruže.”

Na fotografiji je duel mlade igračice Metalca 2015, Staše Damnjanovića (sa loptom) i kapitena Loznice grada, Marije Popović na utakmici u Valjevu u prvom delu prvenstva.

Sreten Pantelić

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *