Press "Enter" to skip to content

DOMINACIJA PARTIZANOVIH KLINACA NA DRUGOM “TROFEJU PROKA”

Na stadionu na Pećini ovog vikenda održan je Međunarodni dečiji fudbalski festival “Trofej Proka” u organizaciji novosadske firme “Inter Sport Frends” koju su pomogli partneri Grad Valjevo i Ustanova za fizičku kulturu “Valis”. Turnir je posvećen fudbalskom entuzijasti Zoranu Prokiću-Proki, nekadašnjem valjevskom fudbaleru i treneru koji se iznenada upokojio 2021. godine. Učestvovalo je 44 ekipe iz Srbije i inostranstva sa preko 600 dečaka i devojčica rođenih 2012., 2013., 2014. i 2015. godine. Bio je to pravi praznik fudbala koga su ukrasili odlična organizacija, uzbudljive utakmice, brojni talenti i visok takmičarski naboj. Predstavnik firme “Inter Sport Frends” i najzaslužniji za održavanje ovog turnira je gospodin Milan Čabrić a novina je da je na internetu bilo stalno ažuriranje podataka u realnom vremenu tako da su i oni koji nisu mogli da dođu u Valjevo bili u toku sa dešavanjima na stadionu na Pećini tokom ova dva dana.

pm20
Dečaci Partizana sa osvojenim peharom za prvo mesto / Foto: Sreten Pantelić

U subotu su na programu bili mečevi ekipa sastavljenih od dečaka i devojčica rođenih 2012. i 2013. godine.

U konkurenciji 2012. godišta, pobednik je ekipa Starog aerodroma iz Podgorice koja je pokazala izuzetan kvalitet savladavši u finalu valjevski Senjak sa 2-0. Treće mesto je pripalu Bambiju iz Višegrada koji je porazio Metalac iz Gornjeg Milanovca sa 5-4.

Radnički je bio najbonji za 2013. godište nadigravši u finalnom susretu Real Lazarevac 4-2 dok je treći bio Tešnjar koji je posle izvođenja penala porazio Metalac iz Gornjeg Milanovca 2-0.

Nedelja je bila dan kad su na zeleni tepih stadiona na Pećini izašli dečaci i devojčice rođeni 2014. i 2015. godine. U ovom uzrastu je dominirao Partizan koji je uzeo oba prva mesta.

Crno-beli su u konkurenciji devetogodišnjaka u finalu ubedljivo porazili Senjak sa 5-0. Požega je bila treća savladavši takođe visokim rezultatom Budućnost iz Arilja 6-0.

U konkurenciji budućih asova koji su rođeni 2015. godine, Partizan je bio najbolji pobedivši u finalu Radnički sa 5-1. Požega je za nijansu bila bolja od ariljske Budućnosti zauzevši treće mesto nakon pobede 3-2.

pm22
S leva, Zorica Prokić (sestra pokojnog Zorana Prokića), Milovan Rajevac, Filip (sin pok.Zorana Prokića) i Vesna (supruga pok. Zorana Prokića) / Foto: Sreten Pantelić

Sin i sestra Zorana Prokića su finalistima i trećeplasiranim ekipama podelili zlatne, srebrne i bronzane medalje dok su pobednici primili pehare za osvojena prva mesta. Na turniru si bili i drugovi Zorana Prokića a takođe je bio prisutan i Milovan Rajevac, poznati srpski fudbalski trener i nekadašnji igrač čačanskog Borca, Crvene zvezde i Vojvodine.

Inače, inicijator održavanja “Trofeja Proka” je sestra pokojnog Zorana, Zorica Prokić čiju ideju je realizovao “Inter Sport Frends”.

Foto galerija:

Sreten Pantelić

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *