Press "Enter" to skip to content

Direktor Srpskog atletskog saveza u poseti Valjevu

Razvoj atletike i atletske infrastrukture su teme o kojima je danas u Valjevu sa rukovodstvom grada razgovarao direktor Srpskog atletskog saveza (SAS) Slobodan Branković. On je izrazio spremnost da SAS pomogne Gradu da unapredi sportsku infrastrukturu u Valjevu, jer je atletika bazični sport, kojim mogu da se bave sve generacije, a atletske staze može da koristi veliki broj građana.

Slobodan Branović je gradskom rukovodstvu predočio da Savez može da finansira izradu projekta izgradnje atletske staze, ali i da sarađuju na brojnim projektima koji se tiču ne samo infrastrukture, već i razvoja atletike, naročito u dečjem uzrastu, kao i podrške ovom sportu.

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković se zahvalio Slobodanu Brankoviću na poseti i spremnosti da pomogne Valjevu. Sastanku su prisustvovali zamenik gradonačelnika Nemanja Petrović i član Gradskog veća zadužen za sport Vladimir Mišković koji su predstavili potencijalne lokacije u Valjevu gde bi se mogla izgraditi sertifikovana atletska staza.

Na sastanku je rečeno da je Grad spreman da razvija sportsku infrastrukturu u Valjevu, koja je u proteklom periodu zanemarena i da je podrška Srpskog atletskog saveza i ostalih državnih institucija veoma značajna.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *