Press "Enter" to skip to content

Devet medalja za valjevske matematičare u finalu takmičenja “Kengur bez granica”

Valjevski osnovci i srednjoškolci osvojili su 9 medalja (1 zlatna, 5 srebrnih, 3 bronzana) na finalom matematičkom takmičenju “Kengur bez granica”. Ne samo da su naši mladi matematičari ostvarili izuzetan uspeh, već su učinili da Valjevo bude jedan od najuspešnijih gradova na finalnom “Kenguru”.

Matematicari-Kengur-bez-granica
Mladi valjevski matematičari, osvajači medalja na finalnom takmičenju “Kengur bez granica” / Foto: Podružnica matematičara Valjevo

Finalo takmičenje iz matematike “Kengur bez granica” za učenike osnovnih i srednjih škola održano je u nedelju, 11. juna 2023. na Prirodno – matematičkom fakultetu u Kragujevcu. U finale se plasiralo po 30 najboljih u svakom razredu u našoj zemlji nakon takmičenja koje je organizovano sredinom marta meseca, a koje se inače održava u preko 90 država.

Naš grad predstavljalo je 11 učenika u pratnji svojih učitelja i nastavnika. Među osnovcima, Vukan Pecikoza (2. razred OŠ “Andra Savčić”), Jakša Josović (2. razred OŠ “Sestre Ilić”) i Andrej Krajinović (4. razred OŠ “Andra Savčić”) osvojili su srebrne medalje, dok je Lazar Ćosić (6. razred OŠ “Vladika Nikolaj Velimirović”) osvojio bronzanu medalju.

Svi učenici Valjevske gimnazije osvojili su medalje. Najuspešniji među njima bio je Mihailo Lekić (3. razred), koji je osvojio zlatnu medalju. Srebrne medalje osvojili Sofija Mićević (7. razred) i Mateja Nešić, (1. razred), dok su bronzane medelje osvojili Pavle Stanković (2. razred) i Lazar Lazarević (3. razred).

Podružnica matematičara Valjevo, koja je i izvestila javnost o ovom postignutom uspehu valjevskih matematičara na finalnom takmičenju “Kengur bez granica”, najavila je da u četvrtak, 15. juna, od 19 časova, organizuje završnu matematičku svečanost u Svečanoj sali Višeg javnog tužilaštva.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *