Press "Enter" to skip to content

DESET MEDALJA ZA VALJEVSKE MATEMATIČARE

Valjevski matematičari osvojili su deset medalja na ovogodišnjem finalnom međunarodnom matematičkom takmičenju “Kengur bez granica” za učenike osnovnih i srednjih škola.

IMG_20240610_224923

Nakon prvog dela takmičenja, koje je organizovano sredinom marta, i na kome je učestvovalo preko 25000 učenika od prvog razreda osnovne do četvrtog razreda srednje škole iz Srbije, u finale se plasiralo po 30 najboljih u svakom razredu u našoj zemlji. Finalni deo takmičenja održan je u nedelju, 9. juna 2024. na Prirodno – matematičkom fakultetu u Kragujevcu.

Valjevo je na ovom finalnom takmičenju predstavljalo 11 učenika u pratnji svojih učitelja i nastavnika: Vidan Lazić (2. razred OŠ “Ilija Birčanin”, Stave), Jakša Josović (3. razred OŠ “Sestre Ilić”), Vukan Pecikoza (3. razred OŠ “Andra Savčić”), Andrej Krajinović (5. razred OŠ “Andra Savčić”), Lazar Ćosić (7. razred Valjevske gimnazije), Sofija Mićević (8. razred Valjevske gimanzije), Mateja Nešić (2. razred Valjevske gimanzije), Jana Jovanović (2. razred Valjevske gimanzije), Pavle Stanković (3. razred Valjevske gimanzije), Mihailo Lekić (4. razred Valjevske gimanzije) i Anica Petrović (4. razred Valjevske gimanzije).

IMG_20240610_165203

Među osnovcima najuspešniji su bili učenici trećeg razreda Vukan Pecikoza i Jakša Josović koji su osvojili srebrne medalje, kao i učenik petog razreda Andrej Krajinović koji je osvojio zlatnu medalju.

Svi učenici Valjevske gimnazije iz Kragujevca su se vratili sa medaljama. Najuspešniji su bili Lazar Ćosić, učenik sedmog razreda, Sofija Mićević, učenica osmog razreda i Pavle Stanković, učenik trećeg razreda, osvojivši zlatne medalje dok su Mateja Nešić, učenik drugog razreda, i Mihailo Lekić, učenik četvrtog razreda, osvojili srebrne medalje. Jana Jovanović, učenica drugog razreda, i Anica Petrović, učenica četvrtog razreda, osvojile su bronzane medalje.

Rezultati koje su postigli valjevski osnovci i srednjoškolci su izuzetni, tako da je Valjevo bio jedan od najuspešnijih gradova na finalnom takmičenju u Kragujevcu.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *