Press "Enter" to skip to content

“Dečja umetnost”

У оквиру прославе Дана града Ваљева, у Интернационалном уметничком студију „Радован Трнавац Мића“, у уторак, 29. марта, у 18 часова, биће свечано отворена изложба „Дечја уметност“.

Традиционална изложба дечјих ликовних радова у нашој галерији је поново на програму након једногодишње паузе због пандемије корона вируса. Радујемо се што баш овом изложбом, коју организујемо у сарадњи са свим градским и сеоским основним школама на територији Ваљева, званично отварамо овогодишњу излагачку сезону у Интернационалном студију.

Биће представљени најбољи радови ученика од V до VIII разреда свих седам градских и осам сеоских школа (Бранковина, Ваљевска Каменица, Дивци, Драчић, Доње Лесковице, Попучке, Поћута и Ставе), који су селектовани по избору наставника и професора Ликовне културе. Поставка броји 45 ликовних радова, при чему ће из сваке школе бити изложено по 3 рада.

Пред ученицима је била слободна тема, као и техника по избору. Користили су оловку, туш, бојице, темпере и водене боје, како би на својим цртежима приказали кретивност, интеросовања, запажања и машту. Доминирају веселе боје, а од „жанрова“ су углавном заступљени портрети, пејзажи, мртва природа и анималистички мотиви.

 

Vesti-Valjevo-izlozba-slika-1

 

Изложбом „Дечја уметност“, Интернационални уметнички студио, од 2002. године, даје велику подршку нашим младим будућим уметницима да наставе да се исказују кроз свој ликовни рад и да у њему уживају, јер је то итекако важно у развоју целокупне личности сваког детета.

Vesti-Valjevo-izlozba-slika-2Vesti-Valjevo-izlozba-slika-3Vesti-Valjevo-izlozba-slika-4

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *