Press "Enter" to skip to content

Danas počinje vakcinacija bez prethodne prijave

Na vakcinalnom punktu Doma zdravlja Valjevo u hotelu „Grand“ danas od 16 časova, a narednih dana od 14 sati, počinje vakcinacija prvom dozom „Sinofarma“ bez ranije prijave. Istovremeno će narednih dana prvu dozu „Sinofarma“ dobiti i građani koji su se prijavili preko e-uprave, u terminima koji im budu dostavljeni SMS porukom i imejlom. Paralelno će se, prema zakazanim terminima, odvijati i prijem druge doze (tzv. revakcinacija).

Radno vreme vakcinalnog mesta „Grand“ je od 8 do 20 časova. Preporuka je da građani bez prijave dođu u popodnevnim satima, kako bi se izbegle gužve.

U toku su organizacione pripreme za imunizaciju na seoskom području. Prva akcija će biti u subotu 10. aprila od 9 časova u selu Miličinica, u zgradi škole. Preko Mesne zajednice za vakcinaciju se prijavilo stotinak meštana tog kraja, a mogu doći i drugi zainteresovani žitelji. Mobilna ekipa će vakcinu dati u nekoliko domaćinstva čiji članovi iz zdravstvenih razloga ne mogu doći na punkt za imunizaciju.

Od četvrtka 8. aprila ekipe Službe kućne nege i lečenja i Polivalentne patronaže nastavljaju sa davanjem prvih doza u kućnim uslovima, na širem gradskom i seokom području, po već formiranim spiskovima građana koji su se prijavili preko e-uprave. U međuvremenu realizuju revakcinaciju građana koji su na taj način ranije primili prvu dozu.

U svim nabrojanim aktivnostima radi se o imunizaciji kineskom vakcinom „Sinofarm“, koja je najpogodnija za transport i čuvanje.

Dom zdravlja Valjevo je na vakcinalnom mestu u hotelu „Grand“ i u kućnim uslovima do sada utrošio 26.282 doze. Obe doze primilo je 12.235 osoba, a prvu 14.047. Opšta bolnica je u Holu Centra za kulturu vakcinisala 1.435, a revakcinisala 1.317 građana. Brojke govore da u Valjevu trenutno blizu dve hiljade građana treba da primi drugu dozu vakcina protiv koronavirusa.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *