Press "Enter" to skip to content

„Dan maline“ u Brankovini

Tradicionalna manifestacija „Dan maline“ održana je proteklog vikenda u Brankovini. Brojni posetioci uživali su u porti crkve u Brankovini, ali i u čitavom kulturno – istorijskom kompleksu.

Manifestaciju „Dan maline“ svečano je otvorila direktorka TO Valjevo Ana Marković. Priređen je kulturno – umetnički program u kome su stihove Desanke Maksimoivić govorili učenici OŠ “Prota Mateja Nanadović” iz Brankovine, nakon čega su nastupili članovi folklornog ansambla “Đerdan”.

Stručni žiri je za vrhunski prinos po jedinici površine nagradio Darka Tadića iz Dragodola. Marko Tešić iz Donjih Leskovica je nagrađen za primenjenu agrotehniku, dok je Marko Milivojević iz Družetića nagrađen za izlaganje plodova nove sorte Glen Empl.

Nagrađen je Milomir Đedović iz Stuba za očuvanje sorte vilamet, Miroslav Savić iz Donjih Leskovica za najuređeniji malinjak, Marija Isailović iz Suvodanja za proizvodnju maline u otežanim uslovima, Dušan Damnjanović iz Miličinice za organsku proizvodnju maline, Radiša Spasojević iz Donjih Leskovica za stalnost u proizvodnji, Mladen Mitrović iz Gole Glave i Milan Simanović iz Osladića za izložene plodove sorte vilamet.

Tradicionalno je održano predavanje Poljoprivredne savetodavne stručne službe, a nakon proglašenja pobednika i dodele nagrada, održane su Seoske olimpijske igre.

 

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *