Press "Enter" to skip to content

Crveni krst Valjevo – Novi prostor za davanje krvi

Obaveštavamo Vas da će Crveni krst Valjevo, u utorak od 09.00 časova redovnu 47. akciju davanja krvi, realizovati u novom prostoru u Ul. Milovana Glišića br. 1. Nakon više od pet godina i nešto više od 250 akcija dobrovoljnog davanja krvi ralizovanih u prostorijama Crvenog krsta Valjevo, selimo se u naš prostor u neposrednoj blizini sedišta Crvenog krsta Valjevo.
logo
Ovaj prostor je praktično sačekao svoju najbolju namenu, jer smo dugo analizirali na koji način bi sadašnji prostor u kome se daje krv mogao da se unapredi. Rešenje koje smo odabrali učiniće da dobijemo integrisani pristup, u kome davaoci na jednom mestu, popunjavaju upitnike, prolaze obavezne preglede i doniraju krv. Prethodni prostor Crveni krst Valjevo će nakon adaptacije staviti u funkciju punkta za distribuciju obroka, korisnicima narodne kuhinje.
Na ovaj način rešićemo dva veoma važna otvorena pitanja iz naših osnovnih nadležnosti. Naime, u maniru dobrih domaćina, a sa stupanjem na snagu tada novog Zakona o transfuzijskoj medicini u okviru postojećih kapaciteta, u dve susedne zgrade, ralizovali smo akcije davanja krvi, počev od 08.05.2018. godine.
Koliko god se trudili da prostor učinimo udobnijim, nismo mogli da prevaziđemo ograničenje da proceduru sprovodimo u dve zgrade. To je bilo naročito komplikovano na ekstremno visokim i ekstremno niskim temperaturama, kada davaoci između procedura prelaze iz objekta u objekat, a pri tom prostor se praktično nalazi na samoj ulici. Uprkos svemu, pažiljvom organizacijom, zajedno sa ekipama Instituta za transfuziju krvi Srbije, sve akcije ralizovane su bez ikakvih problema.
Takođe, imajući u vidu da je obaveštavanje, motivisanje, zadržavanje dobrovoljnih davalaca kao i organizovanje akcija jedno od javnih ovlašćenja, definisano Zakonom o Crvenom krstu, mišljenja smo da ćemo sa novim prostorom biti još uspešniji, a da će našim najhumanijim sugrađanima i sugrađankama, skroman ali daleko uslovniji porostor, biti još prijatniji za davanje krvi.
Lepa koincidencija je i da upravo na sutrašnjoj akciji očekujemo 2000. ralizovani dar na akcijama u organizaciji Crvenog krsta Valjevo. Gošća na sutrašnjoj akciji, biće i Marija Čukić, rukovodilac programa dobrovoljnog davanja krvi u Crvenom krstu Srbije. Iz svega napred navednog, pozivamo Vas da u 10.30 zajedno porazgovaramo o davalaštvu u novom prostoru. Dobro nam došli!!!

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *