Press "Enter" to skip to content

ČITA SE PO GRADU Svakodnevno čitanje: Priče iz našeg malog „gradića“

U našem malom „gradiću“, gde se svako selo i svaka ulica čini kao deo velike porodice, postoji jedna posebna inicijativa koja je osvojila srca i umove različitih profesija. Ova inicijativa se zove: ČITA SE PO GRADU i ima za cilj da promoviše važnost čitanja i izvan obeležavanja „Svetskog dana čitanja naglas“, podsećajući nas da su knjige sastavni deo našeg života.

IMG_20240208_094839-620x330

Sa željom da istražimo koliko je čitanje bitno za sve nas, odlučili smo da zaustavimo ljude širom Osečine i zamolimo ih da odvoje nekoliko minuta kako bi podelili svoja iskustva sa čitanjem. Od pekara do lekara, od prodavca do taksiste, od poljoprivrednika, radnika do predsednika – priče su raznovrsne i inspirativne.

„Čita se po gradu“ postaje sve popularnije, promovišući čitanje i književnost, okupljajući ljude različitih profila i interesovanja, spajajući ih kroz ljubav prema rečima. Čitanje naglas je način da se knjige ožive i da se njihov sadržaj podeli sa drugima na jedinstven način.

Dragi naši sugrađani, hvala vam što ste se pridružili akciji „ČITA SE PO GRADU“ i što ste svojim entuzijazmom učinili da ova akcija bude uspešna. Oduševljeni smo čarolojim koju smo zajedno načinili, a u kojoj su knjige oživele i preplavile naš grad.

Ali, priča se ne završava ovde! Akcija je postala deo našeg grada! Budite spremni da se često susrećete sa knjigama na najneočekivanijim mestima. Neka vas ne iznenadi ako vam se u kafiću „pridruži knjiga“ koju ste oduvek želeli da pročitate ili ako vam „knjiga“ na pijaci „ponudi“ savet o zdravoj ishrani…

Zato drage sugrađanke i sugrađani, neka vam knjiga bude stalna saputnica u vašem svakodnevnom životu. Neka vas „vrebaju iza ćoška“ i donose trenutke čarolije i znanja. Nastavimo da čitamo, istražujemo i uživamo u svetu knjiga!

Hvala Vam, još jednom, na podršci i vidimo se uskoro!

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *