Press "Enter" to skip to content

Čisto iz ljubavi – River CleanUp Collective

Očistimo Ljubostinju

Mesto: Valjevo, adresa Dimitrija Tucovića 2

Datum: 23.09.2023.

Predmet: Akcija uklanjanja otpada iz Ljubostinje

Screenshot_20230919_005738

23.09.2023. god. sa početkom u 10h, na adresi Dimitrija Tucovića br. 2, organizacija iRevolucija u saradnji sa Lidl Srbija, održaće akciju čišćenja reke Ljubostinje. iRevolucija učestvuje u projektu kompanije Lidl “Čisto iz ljubavi – River CleanUp Collective” koji je usmeren na uklanjanje otpada iz reka. Projektom „Čisto iz ljubavi“ koji za cilj ima uklanjanje otpada iz prirode, a koji Lidl sprovodi od 2020. godine uklonjeno je preko 45 tona otpada iz prirode!

Naša želja je da na svetski Dan Reka (23.09.2023.) zajedno sa našim sugrađanima skrenemo pažnju javnosti na veliki problem zagađenja voda. Reka Ljubostinja, u narodu i istorijski poznatija kao valjevska Temza, je zbog zagađujućih materija koje se ispuštaju u njen tok, ali i između ostalog i nebrige građana, proglašena mrtvom rekom. Mi ćemo početi od dela gde je reka u vreme poplava izazvala velike probleme upravo zbog otpada koje je napravilo čep, a nastavićemo duž njenog toka i pokazati da uz dobru volju i inicijativu možemo da postanemo generatori zdravih navika.

Cilj akcije je da očistimo deo njenog toka od čvrstog otpada i stavimo akcenat na važnost kulture življenja u zdravoj životnoj sredini u kojoj vode igraju jednu od najznačajnijih uloga.

Pozivamo zainteresovane sugrađane da nam se pridruže u ovoj akciji kako bi zajedno uklonili čvrst otpad iz Ljubostinje. Kontakt podaci za prijavu su email [email protected] ili na broj telefona 0644021693.

Čekamo vas!

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *