Press "Enter" to skip to content

CILJ SRBIJANKE U NOVOJ SEZONI BORBA ZA JEDNO OD PRVA DVA MESTA

Prema rečima prvog čoveka OK Srbijanke 014, Mila Rakića, istoimeni valjevski klub ulazi u novu sezonu u Prvoj ligi Srbije sa ambicijama da pokuša napad na jedno od prva dva mesta koja vode u Super ligu. Urađena je potpuna rekonstrukcija kluba i dovedena su ozbiljna pojačanja za ostvarenje cilja.

hgy2022-23

Kao što se zna, odmah nakon završetaka prošle sezone, umesto dotadašnjeg trenera Medenice došao je novi šef stručnog štaba Dragan Mratinković sa iskustvom rada u superligaškim i prvoligaškim klubovima.

jeke

Na poziciji tehničara su Tamara Krpović, Tanja Petrović i Julija Simeunović koja je stigla iz ekipe Valjeva.

kkbapg

Na mestu primača ranije je iz Niša došla Tijana Cvetanovic (25 godina, 187 cm) a tu je i iskusna Tamara Stanković (Rakić) (35) kao i Jelena Mitrović i Marija Nedeljković.

file1662926364099

Deca Srbijanke, Katarina Simić, Kristina Radosavljević i Ljubica Dimitrić zauzimaju mesto libera.

Srednji blokeri su Jelena Mašić, Anđela Stanković i dve nove igračice. Andrea Marković (17 godina, 188 cm) koja je došla iz kragujevačkog Smeča 5 i Anica Popodić (25 godina, 189 cm) iz niške Desetke.

Na poziciji korektora stigla je Jovana Arsić (22 godine, 186 cm) iz Smeča 5, Angelina Bojić i Nađa Srećković (14 godina, 183 cm) došla iz ekipe Valjeva.

Srbijanku su napustile, kapiten Ivana Jerinić koja je potpisala za superligaša Inđiju, Vanja Simeunović i Anđela Janjić su otišle u superligaša AS Batajnica, Ivana Tadić je novi igrač Srema iz Sremske Mitrovice dok je Marija Doksas otišla na fakultet.

Srbijanka je već ostvarila dve pobede u kupu protiv ekipe Sterije u Valjevu sa 3-0 i u Beogradu pobedili ekipu Rode sa 3-1. U polufinalu, izabranice trenera Mratinkovića su poražene od Radničkog 2-3 iako su vodile 2-0.

 

BRANISLAV RUPNJAK NOVI TRENER ODBOJKAŠICA VALJEVA

Uprkos uspehu odbojkašica Valjeva i povratku u Prvu ligu Srbije, Rajko Stojanović više nije šef stručnog štaba a na njegovo mesto dolazi Branislav Rupnjak (38) iz Novog Sada.

Što se tiče igračkog kadra, posle odlaska korektora Anastasje Maksimović u Rodu, Valjevo su takođe napustile primač Milica Maksimović koja je pristupila svom matičnom klubu Spartaku iz Ljiga, talentovana Julija Simeunović na poziciji dizača i korektor Nađa Srećković koje su otišle u Srbijanku. U novoj sezoni, za Valjevo bi trebalo da nastupi povratnica, Nikolina Zarić.

U Valjevu očekuju da će uspeti da se pojačaju za novo prvenstvo koje počinje u drugoj polovini oktobra.

Sreten Pantelić

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *