Press "Enter" to skip to content

ČASTAN PORAZ ORK METALCA PROTIV VODEĆE MAČVE

ORK Metalac je u 10. kolu Prve lige Zapad ugostio prvoplasiranu ekipu na tabeli, Mačvu iz Bogatića i izgubio 28-34 (12-21). Domaćin je naišao na daleko iskusnijeg i kvalitetnijeg protivnika ali je posle slabijeg prvog poluvremena, u nastavku zaigrao bolje i doživeo častan poraz.

MET-MACVA1

Lider je od početka preuzeo rezultatsku inicijativu, snažnom odbranom je terao domaće igrače na greške dok je na golu imao sjajnog Damjana Marjanovića koji je bio nerešiva enigma za Valjevce. Mladi čuvar mreže Mačve je odbranio dosta čistih situacija domaćem timu dok su na drugoj strani, iskusni Nenadović Milutinović i Knežević veštim akcijama omogućavali svojim mlađim saigračima da sa lakoćom rešetaju mrežu Ristića. Posebno su se isticali Matija Lakić i Jovanović tako da je semafor pokazivao dominaciju Mačve koja je vodila 3-8, 6-12, 8-16, 10-18 itd. Sa druge strane, najubojitiji strelac Metalca, Marko Ćaćić je bio vrlo dobro pokriven, malo šta mu je polazilo za rukom pa je veći deo meča proveo na klupi.

MET-MACVA2

Mačva je u nastavku na teren izvela rezervni sastav dok je na golu Metalca umesto Ristića stao Simeunović. Domaći igrači su nakon bledih prvih 30 minuta, zaigrali bolje, naročito u napadu tako da su uspeli da zaustave ofanzivu gostiju iz Bogatića. Od 17-27 u 39. minutu, Valjevci su smanjili na 26-32 u 58. minutu iskoristivši opuštanje gostiju ali i neugodnu povredu zgloba iskusnog beka Mačve, Aleksandra Nenadovića. Na kraju su uspeli da izbegnu visok poraz a priliku za vađenje će imati protiv ekipa sa kojima imaju šanse za pobedu.

MET-MACVA3

Četa Dragana Ćaćića je trenutno na desetom mestu sa 4 osvojena boda ispred Karađorđa i druge ekipe kragujevačkog Radničkog koji su bez bodova. U poslednjem kolu prvog dela prvenstva, ORK Metalac će igrati u Čačku protiv domaće Mladosti.

MET-MACVA4

Hala sportova u Valjevu. Sudije Jovan Barjaktarević i Aleksandar Milenković (oba iz Kragujevca). Isključenja ORK Metalac 4 minuta, Mačva 2 minuta. Sedmerci ORK Metalac 4 (2), Mačva 1 (1).

MET-MACVA5

ORK METALAC: Antonijević 2, Milovanović 1, Milinković 2, Mandić 3, Nedeljković 5, Grubačić 1, Novaković 7, Nešković 6, Vučetić 1.

MAČVA: Nenadović 7, Puretić1, Milutinović 1, Žunić 1, Grujić 1, Knežević 2, M.Lakić 7, Jovanović 6, Panović 3, Gačević 5.

Sreten Pantelić

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *