Press "Enter" to skip to content

BUDUĆNOST KRUŠIK OSVOJILA TRI NOVA BODA ZA SIGURNO MESTO MEĐU VODEĆIM KLUBOVIMA “ZAPADA”

U 12. kolu Srpske lige Zapad Budućnost Krušik je na Pećini savladala Takovo iz Gornjeg Milanovca rezultatom 3-2 (1-0) i sa 20 osvojenih bodova trenutno je na petom mestu iza FAP-a, Borca, Loznice i Omladinca. Pobedi domaćina se nema šta prigovoriti mada je ekipa Predraga Simića greškama u završnici dozvolila gostima da dva puta pogode mrežu Milinkovića i da se do poslednjeg sekunda nadaju izjednačenju.

BK-TAK7
Vasilija Martinovića zaustavljaju dva odbrambena igrača Takova

U prvih 45 minuta nije bilo mnogo zanimljivosti na vlažnom i teškom terenu stadiona na Pećini. Domaćin je za nijansu imao više od igre u kojoj je uspeo jednom da savlada golmana Takova, Prodanovića. Naime, u 21. minutu je posle jedne duže akcije Budućnost Krušika, Jakovljević prošao po levoj strani i iz teške situacije vratio loptu u srce kaznenog prostora gostiju, tamo je najspretniji bio Krstić koji je bez problema zatresao mrežu Milanovčana. Igrači u crvenim dresovima su imali još jednu priliku u završnici prvog dela igre kada je Aleksić takođe poslao upotrebljivu loptu sa leve strane ali Nešković i Krstić nisu uspeli da iskoriste ovu šansu. Takovo je uputilo dva udarca na gol Milinkovića, oba puta je čuvar mreže domaćina dobro reagovao.

BK-TAK2
Radost igrača Budućnost Krušika posle drugog gola koji je postigao Jovan Jakovljević u 60. minutu

Igra je u nastavku dobila na dinamici jer su gosti pokušavali da izjednače ostavljajući dosta prostora Valjevcima za kontre tako da je nekih sedamdesetak ljubitelja fudbala na tribinama stadiona na Pećini gledalo interesantan fudbal. Dva slobodna udarca za Budućnost dosuđena na ivici šesnaesterca Takova nisu iskorišćena jer je prvo Martinović šutirao preko gola dok je potom Ristovski pogodio Prodanovića. U jednoj kontri u 60. minutu je agilni Todorović kao vihor projurio po levoj strani a zatim centrirao, odbrana Takova je zakazala da bi Jakovljević lako sa nekoliko metara poslao loptu u prazan gol za 2-0. Mnogi su pomislili da je tim golom sve bilo završeno ali čvrst sastav Takova se nije predavao.

BK-TAK1
Andrija Ranisavljević (crveni broj 4) postiže treći gol za Budućnost Krušik u 86. minutu)

Odbrana Budućnost Krušika, koja je do završnice bila sigurna, počela je da popušta pod pritiskom gostiju. U 81. minutu je iskusni Predrag Đorđević iskoristio jednu slabu intervenciju Milinkovića i odbijenu loptu sproveo u mrežu. U 86. minutu je mladi Panić izašao sam pred Prodanovića, bilo je nemoguće promašiti ali je čuvar mreže Takova uspeo da izbije loptu u korner. Na lepo nabačenu loptu iz ugla sa leve strane najviše je skočio Ranisavljević i sjajnim udarcem glavom pogodio dalji ugao, ispravio kiks Panića i svom timu ponovo doneo lepu prednost od 3-1. Gosti i dalje napadaju i u 90. minutu Predrag Đorđević iskosa sa desne strane vešto pogađa kontra ugao nakon još jedne smušene intervencije odbrane Valjevaca. Na sreću domaćina a na žalost Milanovčana, više nije bilo vremena za bilo šta jer je arbitar Stojmiroviuć odsvirao kraj.

U sledećem kolu Budućnost Krušik igra protiv poslednje ekipe na tabeli, Sloge 33 u Petrovcu na Mlavi.

Stadion: “Park Pećina”, Gledalaca: 70. Sudija: Lazar Stojmirović (Kragujevac).

BUDUĆNOST KRUŠIK: Milinković, Ivanović (od 74. A.Đorđević), Ranisavljević, Jakovljević, Martinović, Aleksić (od 89. Petrović), Nešković (od 46. Panić), Nikolić (od 46. Ristovski), Đermanović, Todorović, Krstić (od 69. Stojanović).

TAKOVO: Prodanović, Cerović, Vuković (od 57. Mijatović), Luković (od 57. Ivović), Baždarević, Petrović (od 46. Maksimović), P.Đorđević, Mirković, Pavlović (od 57. Nedeljković), Grković, Jočović(od 80. Pirgić).

Sreten Pantelić

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *