Press "Enter" to skip to content

BOSIS DOBITNIK NACIONALNE NAGRADE ZA DRUŠTVENO ODGOVORNO POSLOVANJE „ĐORĐE VAJFERT“ 2020.

Porodična kompanija Bosis iz Valjeva, lider na tržištu štampane i kaširane kartonske ambalaže i blister kartona u regionu, po drugi put je dobitnik nacionalne nagrade za društveno odgovorno poslovanje  “Đorđe Vajfert ” u kategoriji srednjih preduzeća.

Bosis

Nacionalnu nagradu za društveno odgovorno poslovanje „Đorđe Vajfert“ Privredna komora Srbije dodeljuje još od 2007. godine. Ovu nagradu od ostalih u ovoj oblasti izdvaja njena jedinstvena metodologija i celovit pristup, čime se na ravnomeran način tretiraju najznačajniji aspekti održivog poslovanja.

Nagrada je priznanje laureatima, ali i podsticaj ostalim organizacijama da osim poštovanja zakonske regulative, kao podrazumevanog minimuma, dodatnim aktivnostima društvu, lokalnoj zajednici i životnoj sredini vraćaju više od onog što od njih uzimaju.

Osmi konkurs je bio otvoren za prijavu organizacijama svih veličina od 9. novembra do 25. decembra 2020. godine. Na konkurs je stigla 31 prijava privrednih društava u tri kategorije. Članovi Tima Privredne komore Srbije za društveno odgovorno poslovanje su ocenili prijave i dostavili materijal žiriju.

Članovi stručnog žirija su održali prvi sastanak 29. januara tekuće godine i doneli odluku o minimalnom broju poena za prolazak u drugi krug takmičenja. Svoje odluke su bazirali na evaluacijama prijavljenih predmeta, kao i na osnovu sopstvene procene projekata i utiska o kandidatima. Ukupno 24 kompanije u tri kategorije bile su predmet posete članova verifikacionog Tima PKS u toku februara.

U kategoriji u kojoj je Bosis nosilac nagrade, finalisti su: eFront doo Beograd, FPM Agromehanika doo Boljevac, ManPower group Beograd i Sani optic doo Beograd, a u kategoriji velikih preduzeća: Delta Holding, DM drogerie markt doo, Henkel Srbija doo, Nestle Srbija doo i Trayal korporacija ad Kruševac.

Bosis je koncept društvene odgovornosti prepoznao još pre 30 godina i svestan njegove važnosti i značaja, uvrstio ga je u svoju organizacionu kulturu. Bosis je Nacionalnu nagradu „Đorđe Vajfert“ dobio i 2019 godine.

Pored toga Bosis je i nosilac nagrade grada Valjeva za 2019. godinu, Nacionalne nagrade za volontiranje, Virtus nagrade za filantropiju i nalazi se u 1% kompanija u svim kategorijama koje zadovoljavaju visoke zahteve društvene odgovornosti i poseduje EcoVadis Gold Supplier priznanje.

Ispred kompanije Bosis, nagradu je primila direktorka održivosti Marija Pantelić i izjavila:
Biti odgovoran i održiv, samo po sebi je veliki izazov, a pogotovu u ovim neizvesnim vremenima. Mi, mala i srednja preduzeća, od početka smo na velikom zadatku, da u pandemiji korona virusa održimo atmosferu u kojoj ne pada ni motivacija ni angažovanost naših zaposlenih, kao i da održimo lanac snabdevanja jer život na koji smo navikli ne sme da stane.

Uprkos svemu, mi smo i u godini korone odgovorno i održivo rasli, povećali broj zaposlenih za oko 10%, i započeli i podržali mnoge projekte usmerene na smanjenje posledica pandemije, čime smo ostali odgovorni ne samo prema klijentima i našim zaposlenima, već i lokalnoj zajednici.

Ova nagrada je potvrda truda celokupnog Bosis Family tima, pa i našeg najmlađeg tima Bosisića. Zahvaljujem Vam se svima na ovom prestižnom priznanju. Želim da Bosisova nagrada bude nagrada svih malih i srednjih preduzeća koja odgovorno i održivo posluju i pružaju dobar primer drugima.“

 

Ukazujući na važnost odgovornog poslovanja i na neprekidnu angažovanost kompanije u lokalnoj zajednici kao i posvećenost koja je po drugi put prepoznata nagradom „Đorđe Vajfert“, vlasnik i direktor kompanije gospodin Bogoljub Pantelić je rekao:

„Obzirom da 2. juna ulazimo u 40. godinu postojanja i rada, izuzetno mi je drago da ovu nagradu baš sada dobijamo, i to po drugi put. Ova nagrada predstavlja potvrdu višedecenijske posvećenosti odgovornom i održivom poslovanju. Održiv rast kompanije jedino ide zajedno sa razvojem zajednice sa kojom smo tesno povezani. Posebno mi je drago što sam ideju održivosti i odgovornosti uspeo da prenesem na ljude, svojim ličnim primerom pokazujući kako istrajnošću i poštovanjem svih, od zaposlenih do saradnika i lokalne zajednice, možemo doneti ne samo dobrobit svima već i ostvariti dobre poslovne rezultate.“

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *