Press "Enter" to skip to content

“Bolja energija” utopliće pet zgrada u Valjevu

Projekat “Bolja energija”, koji sprovodi USAID u saradnji sa gradom Valjevom i Ministarstvom rudarstva i energetike, podržaće implementaciju projekta utopljavanja prvih pet zgrada kolektivnog stanovanja u Valjevu koje su izabrane na konkursu za dodelu sredstava za sprovođenje mera energetske efikasnosti.

USAID-Bolja-energija-2-1200x675-1-1024x576-1

Predstavnici projekta “Bolja energija” održali su sastanak u Gradskoj upravi Valjeva sa upravnicima stambenih zgrada i predstavnicima stanara, kako bi im predočili očekivane uštede od minimalnih 25% nakon ugradnje toplotne izolacije debljine 10 cm i ostale detalje vezano za ovu aktivnost.

USAID-Bolja-energija-1-1024x766-1

Projekat “Bolja energija” promoviše primere dobre prakse i nastoji da demonstrira na koji se način pametnim ulaganjima u energetsku sanaciju stambenih objekata mogu ostvariti značajne koristi za stanovništvo. Inače, stambeni fond Srbije broji oko 2,5 miliona zgrada, na čiju potrošnju odlazi više od 40% ukupne potrošnje energije. Procenjuje se da bi energetska sanacija celokupnog stambenog fonda u Srbiji mogla da dovede do smanjenjenja potrošnje energije za grejanje za čak 60%.

Grad Valjevo

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *