Press "Enter" to skip to content

BOKSERSKE NADE SRBIJE DEMONSTRIRALE SVOJ TALENAT U VALJEVU

Valjevo se tokom prošle nedelje pretvorilo u epicentar srpskog boksa pošto je u njemu održano Prvenstvo države za pionire, kadete i juniore. U hali “Student” je u toku četvorodnevnih borbi na ring izašlo 215 takmičara iz 25 klubova uključujući i talentovane dečake i devojčice iz valjevskih klubova Metalca i Pilota Milenka Pavlovića.

BOKS11

Ljubitelji plemenite veštine su prisustvovali pravoj reviji bokserskih nada Srbije na kojoj je viđeno puno talentovanih dečaka i devojčica, od kojih će neki zasigurno ostvariti lepu seniorsku karijeru. Najinteresantniji je bio poslednji dan kad je održano ukupno 37 borbi u kojim su se naročito istakli takmičari iz pančevačkog Profesionalca, novosadske Vojvodine, Crvene zvezde i Rokice iz Loznice.

U konkurenciji pionira najbolji su bili Mihajlo Jovanović iz Vranja i Lenka Novkov iz Vojvodine. Pavle Popović (Vukovi sa Drine) i Jovana Damjanović ( Petros Petrovac) su se izdvojili među kadetima a u kategoriji juniora, pažnju je privukao odlični Nikola Bogatinoski iz Sombora. Najbolji meč u muškoj konkurenciji bio je duel između Samardžića iz Profesionalca i Stojneva iz Crvene zvezde dok je borba između Berklovićeve (Vojvodina) i Kašovićeve (Novi Pazar) bila najatraktivnija u konkurenciji dama. U pogledu tehnike, posebno su se istakli Andrea Mitrović iz Obilića i Tadija Eremić iz Banata.

BOKS3

Inače, i valjevski takmičari su uspeli da se okite medaljama. Iz BK Pilot Milenko Pavlović, zlatnu medalju je osvojila Kruna Nikitović, srebrnu Jelena Juroš a bronzane, Sara Jokanović, Katarina Radović i Mihajlo Petrović. Članovi Metalca, junior Uroš Ranković i kadet Viktor Karasenko su uspeli da osvoje bronzane medalje.

Foto galerija :

Sreten Pantelić

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *