Press "Enter" to skip to content

Blokada puta otkazala Narodni zbor u Popučakama!

Najavljeni Narodni zbor u Popučkama, u organizaciji Narodnog pokreta “Marš s Kolubare” otkazan je pred sam početak. Organizatori su prethodno najavili da će skup biti održan bez blokade puta, ali kada je jedan deo okupljenih građana ipak blokirao saobraćajnicu Valjevo – Beograd u tom delu Popučaka, advokat Sreten Đorđević, koji zastupa “Marš s Kolubare” saopštio je na mikrofon se Narodni zbor otkazuje. Njegovo obraćanje ispraćeno je zvižducima tih građana koji su blokirali put. Đorđević je kazao da je Narodni pokret zakazao današnji zbor kako bi saopštili da je kompaniji Euro Lithium Balkan do daljeg zabranjen rad na području valjevsko-mioničkog basena, ali da je očigledno da ta informacija nekima ne odgovora.

Popucke-protest
Sa protesta u Popučkama / Foto: Marko Lazić
“Poštovani građani, seljaci, domaćini, Narodni pokret “Marš s Kolubare” otkazuje današnji skup koji nismo ni počeli, a ne želimo da odgovaramo za to što ljudi koji nemaju svest o tome da se seljacima truje zemlja i da im je zatrovana voda. Najvažnije što smo danas hteli da kažemo je da je kompaniji Euro Lithium do daljeg zabranjen rad na području valjevsko-mioničkog basena. Zbog toga smo se okupili da vam kažemo i poručimo: “Dobrodošli na privremeno oslobođenu teritoriju od Euro Lithium Balkan u valjevsko-mioničkom basenu”. Pošto očigledno to ne odgovara onima koji su se okupili, da ne dođe do saopštenja koje smo hteli da vam poručimo, današnji skup koji nije ni počeo, nažalost, otkazujemo za nekoliko dana”, kazao je advokat Sreten Đorđević.
Sreten-Dordevic
Advokat Sreten Đorđević / Foto: Marko Lazić
Đorđević, koji je punomoćnik Narodnog pokreta “Marš s Kolubare”, kazao je da će javnost za nekoliko dana biti obaveštena o tome kada će se održati novi Narodni zbor.
Protest-Popucke
Sa protesta u Popučkama / Foto: Marko Lazić

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *