Press "Enter" to skip to content

Apel Doma zdravlja Valjevo na opreznost za praznike: Uprkos smanjenom broju novootkrivenih slučajeva COVID-19, situacija daleko od stabilne!

Uprkos smanjenom broju novotkrivenih slučajeva pozitivnih na COVID-19, kao i nešto smanjenom broju pregleda i testiranja, Dom zdravlja Valjevo apeluje na sugrađane da za Novu godinu i božićne praznike ne prave veliki broj kontakata, jer je situacija daleko od stabilne.

Dom zdravlja ValjevoProtekle nedelje je za stotinak pacijenata dnevno smanjen broj pregleda u Covid Domu zdravlja, ali je i dalje veliki i u proseku iznosi oko 600, osim za vikend, kada je prosečno bilo 400 pregleda. Može se konstatovati da je smanjen broj prvih pregleda, ali je znatan broj kontrolnih s obzirom na puno pozitivnih pacijenata u prethodnom periodu.

Znatno se smanjilo i testiranje u poslednjih 7 do 10 dana, čemu, između ostalog, doprinosi činjenica da se ne rade kontrolni testovi pacijentima koji više nemaju simptome bolesti. Međutim, zabrinjavaju podaci da je od broja testiranih sugrađana preko 70 odsto pozitivnih.

U periodu od 21. do 27. decembra urađeno je 306 PCR i 652 antigen testova. Potrebe za snimanjem pluća ne jenjavaju, tako da je u istom periodu urađeno 1.265 grafija i konstatovan znatan broj upala. Od početka decembra do sada urađeno je 5.435 snimaka pluća, oko 1.500 PCR i oko 3.500 antigen testova.

Imajući sve ove podatke u vidu Dom zdravlja Valjevo poziva sugrađane na opreznost i dalje pridržavanje preventivnih mera, kao i na proslavu Nove godine u krugu porodice i izbegavanje većeg broja kontakata.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *