Press "Enter" to skip to content

9. književni spomenar i književni susret

Uspešno je završena akcija „Najuspešniji književni spomenar“,koju je Biblioteka uspešno realizovala u sardnji sa Osnovnom školom „Vojvoda Mišić“ iz Pecke i profesorkom Anom Jokić. Cilj akcije je da se učenici motivišu i podstaknu da se obavezna školska lektira čita i analizira sa više volje i želje , i da se bude što originalniji u predstavljanju pročitanih književnih dela. I ove godine učenici su pokazali kreativnost, maštovitost i sa dosta truda pedantno i marljivo zapisivali i ilustrovali u svojim sveskama obrađenu lektiru tokom školske godine.
445003799_901075822067530_2664225126900466815_n
U Izdvojenom odeljenju Narodne biblioteke Osečina u Peckoj, u petak, 7. juna dodeljene su nagrade najuspešnijim učenicima, a tom prilikom upriličen je književni susret sa Violetom Babić.

Violeta Babić je istakla značaj književnosti i čitanja za decu, naglašavajući očuvanja tradicije pisanja i prenošenja priča najmlađima. Pored toga, govorila je o procesu stvaranja književnih dela namenjenih deci, inspiraciji i izazovima sa kojima se susreće kao pisac koji piše za mlade čitaoce.
Nakon inspirativnog razgovora sa decom, usledila je dodela nagrada za Najuspešniji književni spomenar. Mladi autori su sa ponosom primili priznanja.
Književni susret sa Violetom Babić bio je ne samo prilika da se proslavi književnost i književno stvaralaštvo, već i da se podstakne ljubav prema pisanoj reči i kulturi među najmlađima.
Nagrađeni književni spomenari:
1. Aleksandra Sekulić, 7/1 OŠ „Vojvoda Mišić“ Pecka
2. Anastasija Malešević, 6/1 OŠ „Vojvoda Mišić“ Pecka
3. Filip Malešević, 5/1 OŠ „Vojvoda Mišić“ Pecka
Pohvaljeni:
– Jelena Nenadović, 7/1 OŠ „Vojvoda Mišić“ Pecka
– Dunja Damnjanović, 6/1 OŠ „Vojvoda Mišić“ Pecka
Komisija:
– prof. Zorica Soldatović, predsednik
– prof. Ana Jokić, član
– Tanja Petrović, član
Čestitamo nagrađenim učesnicima, ostale pozivamo da se u septembru priključe novoj akciji za najuspešniji književni spomenar,
Do sigurnog sledećeg književnog susreta, ostanite zdravi, čitajte knjige, „ČEKAMO SE U BIBLIOTECI“.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *