Press "Enter" to skip to content

35. Beogradski Maraton 2022.

Sa velikom pažnjom i informisanosti, Beogradski maraton odnosno tačan naziv događaja 35. Beogradski maraton se održava 15.05.2022.godine. Veliko interesovanje je poraslo za ovaj događaj spram bukiranja smeštaja a i samih prijava na ovaj događaj. Organizator se trudi da sve bude u maksimalnom redu i planu kako i nameravaju da održe događaj. Podršku promociji zdravog načina življenja odnosno bitnost bavljenja fizičkom aktivnosti su načela koja se promovišu na ovom događaju.

Tu je takođe podrška i osobama sa invaliditetom kao i promocija zaštite životne sredine, pa se može zaključiti da pored osnovne svrhe a to je trčanje, događaj ima višestruko značenje i promovisanje pravih vrednosti.

Moguće je pratiti dešavanja i na online kladionice Srbija te tako biti pravovremeno obavešten o svim aktuelnostima i novostima događaja.

35.-Beogradski-maraton-2

Istorijska Dimnezija Beogradskog Maratona

Prvi maraton održan u Beogradu je bio davne 1988.godine i smatra se jednim od najstarijih međunarodnih tradicionalnih događaja u Srbiji. Bilo je to još vreme Jugoslavije te smo dali primer kako odlična organizacija tako bitnog elementa može dati velike rezultate. Podsećajući se na takve jubileje, koristi se i ovakva prilika kako bi dogogodišnje partnerstvo bez kojeg nije moguće oranizovati ovakav događaj idalje prati svetske trendove.

Promovisanjem društveno važnih pitanja vrši se retrospektiva ranije organizovanih događaja kako bi se ostavio trag promovisanja vrednih stvari u Srbiji.

Organizacija Događaja Usled Pandemije Covid 19

Znamo a i to svakodnevno osetimo koliko je pandemija promenila životne tokove kao i tokove roba i usluga. Sve se promenilo i rekli bi ništa više nije isto. Sportski događaji su pretrpeli velike štete i gubitke zbog nepristva gostiju za vreme utakmica i mečeva. Milijarde koje su izgubljene neće se vratiti a bez obzira na novac, izgubio se onaj istinski osećaj za navijanje i posećivanje omiljenih ili lokalnih gradskih kluba.

U takvim uslovima organizator događaja se potrudio da se prilagodi novim uslovima i to veoma izazovnim. Ovo nije pitanje samo domaćih učesnika nego i inostranih koji žele prisustovati maratonu. Primera radi prošlogodišnji 34. Beogradski maraton koji je 2021. godine imao slogan “bez barijera” je organizovan na potpuno bezbedan način sa svim sigurnosnim elementima i bez ikakvih incidenata.

S tim u vezi i 34. Beogradski maraton će bez sumnje ispuniti očekivanja svih kao i lokalnih vlasti koje propisuju preporuke u vezi sa organizacijom i masovnim dešavanjima bilo koje vrste. Pošto je skupština grada Beograda proglasila ovaj događaj kao posebno bitan za grad Beograd on će to zasigurno i biti. Najmasovniji događaj ako gledamo tradicionalne sportske događaje jeste eogradski Maraton.

Tri Discipline U Okviru 35. Beogradskog Maratona

Organizator se potrudio staviti u ponudu za svakoga ponešto pa tako ukoliko niste za celi maraton spremni ili se iz nekog razloga predomislite to ćete u svakom slučaju moći uraditi. Podeljena je trka u tri etape i to:

  • Trka zadovoljstva
  • Polumaraton
  • Maraton

35.-Beogradski-maraton

Tako trka zadovoljstva je dužine 5km i manifestacionog je karaktera što znači da možete učestovati bez prijavljivanja odnosno bez pobednika. Svi se mogu prijaviti bez ograničenja. U pogledu polumaratona pravila su jasnija. Svi građani se mogu prijaviti a deca od 14 do 18 godina moraju imati dozvolu odnosno potpis roditelja.

Za maraton pravo učešća imaju svi stariji od 18 godina. U pogledu kategorije maratona apsolutni je plasman dakle i muškarci i žene.

Prijave Za Događaj

Radno vreme prijavnog centra će tek biti objavljeno pa je moguće ga naknadno potražiti, sigurno će više portala biti uključeno u praćenje događaja. Učesnici mogu i učesničke pakete preuzeti pod uslovom da to nije na dan trke jer onda neće biti u mogućnosti to učiniti. Prijave takođe nisu moguće na dan trke pa ukoliko želite biti deo Beogradskog maratona morat ćete to učiniti ranije.

Preporuke I Korisne Informacije Za Takmičare

Trkači se okupljaju na predstartnoj zoni od 6:30 do najdalje 7:30. U toj zoni moguće će biti korištenje wc i lečničke pomoći. Garderobu odlažu volonterima koji ih nakon trke po učesničkom broju pronalaze i vraćaju je. Nošenje učesničkog broja je obaveza te u suprotnom sledi diskvalifikacija. Takmičarski broj se stavlja na prednji deo obično na grudi.

Do 7:46 svi moraju zauzeti startne pozicije a obično oni iskusniji zauzimaju prednje pozicije dok ostali su iza njih. Svako ometanje ili neumesno ponašanje podrazumeva udaljavanje sa starta odnosno diskvalifikaciju.

Trka počinje u 8:00 i obaveza je pratiti upustva spikera i sudije koji je na startu. Obaveza za sve takmičare je da prođu kontrolna mesta. Vremenski limit za trku je 6 sati.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *