Press "Enter" to skip to content

20. Drinska regata Ljubovija

Turistička organizacija Ljubovija predstavila je program i poziva sve zainteresovane ljubitelje regate da se prijave za tradicionalnu manifestaciju “Drinska regata Ljubovija”.

Sve informacije vezane za plovidbu, pravila plovidbe i prijavljivanje učesnika, možete pogledati na sajtu www.tolj.rs

U okviru manifestacije biće održani koncerti Marije Šerifović i Svetlane Cece Ražnatović.

Drinska regata Ljubovija

Drinska regata u Ljuboviji ima tradiciju od skoro dve decenije. Pioniri i začetnici ove manifestacije spustili su se prvi put niz Drinu druge subote jula 2001. godine. Manifestacija je prve godine brojala svega nekolicinu meštana i par plovila, da bi se iz godine u godinu broj plovila i učesnika rapidno rastao i dostigao broj od 2000 plovila i skoro 20.000 ljudi na vodi.

Organizator manifestacije je opština Ljubovija, Tel:015/561-411, i Turistička organizacija Ljubovija, Tel:015/561-050.

Plovni put je od Rogačice do Ljubovije, start je u Rogačici, a pristajanje u Ljuboviji u dužini od 40 km, što čini oko 9 sati plovidbe i nezaboravnog druženja u prelepom ambijentu i prijatnoj atmosferi uz zvuke trube.

Za bezbednost učesnika zadužena je policija, agencija ovlašćena za pružanje usluga na vodi, ronioci, spasioci, redari na kopnu i vodi, služba doma zdravlja koja lekarsku ekipu šalje na vodu, a kopnom učesnike sve vreme prati lekarska ekipa u sanitetskom vozilu. Celokupna varošica stavlja se u službu manifestacije i daje svoj doprinos, trudeći se da se turisti što bolje osećaju. Sve to prati bogat kulturno – zabavni program koji čine: koncerti, nastup KUD – a, plesnih grupa, predstave za decu i odrasle, sportska dešavanja …

Manifestacija se tradicionalno održava druge subote jula. Učesnici smeštaj mogu pronaći u kapacitetima seoskog turizma i ugostiteljskim objektima u Ljuboviji. Sve više učesnika želi da boravi u seoskim domovima, uživa u prirodi i zdravoj hrani koju naši domaćini mogu da im ponude. To su seoski domovi pored Drine (Uzovnica, Crnča, Lonjin, Vrhpolje, Trešnjica, Drlače) i u planinskim selima (Gornje Košlje). Manifestacija pruža mogućnost za nezaboravan provod. Zadovoljni učesnici prenose utiske svojim prijateljima, a rezultat toga je povećanje plovila iz godine u godinu.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *