Press "Enter" to skip to content

12 medalja za plivače Valisa u Skoplju

Plivači valjevskog “Valisa” vratili su se sa Međunarodnog plivačkog mitinga u Skoplju, održanom, u nedelju, 6. novembra, okićeni sa 12 medalja. Puleni Branislava Kovačevića nastupili su u konkurenciji 439 plivača iz 31 kluba iz Severne Makedonije, Bugarske, Albanije i Srbije. Boje PK Valis branili su Vuk Tešanović, koji je bio najuspešniji plivač kluba, zatim Relja Stefanović, Andrijana Marić, Natalija Kovačević, Maša Radojević, Andrej Milivojević, Đorđe Živković i Dimitrije Vujanović.

VALIS-SKOPLJE
Plivači Valisa na Međunarodnom plivačkom mitingu u Skoplju

Vuk Tešanović osvojio je ukupno 6 medalja, 1 srebrnu i 5 bronzanih. U disciplini 100m mešovito u svojoj kategoriji stigao je do srebra, dok je u seniorskoj kategoriji u toj disciplini bio treći. U disciplini 100m delfin doplivao je do bronze u svojoj i seniorskoj kategoriji, dok je isti uspeh ostvario u svojoj kategoriji u disciplinama 100m i 400m slobodno.

Relja Stefanović je u disciplini 100m leđno osvojio srebrnu medalju u svojoj kategoriji, dok je u disciplini 50m leđno stigao do bronze.

Andrijana Marić je u disciplini 200m prsno u svojoj kategoriji osvojila srebrnu medalju, a taj rezultat je bio dovoljan za treće mesto u seniorskoj konkurenciji.

Natalija Kovačević je trku 50m leđno završila na drugoj poziciji, dok je isti plasman ostvarila i Maša Radojević u disciplini 100m leđno.

Dobre nastupe imali su i Andrej Milivojević, Đorđe Živković i Dimitrije Vujanović.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *