Press "Enter" to skip to content

EKSPLOZIJA U KRUŠIKU

U jednom od pogona vojne fabrike Krušik jutros u 8.25 časova je došlo do eksplozije u kojoj je povrede ruku i lica zadobila radnica S.A. stara 61. godinu. Ona je prevežena u Urgentni centar Opšte bolnice u Valjevu gde joj je ukazana pomoć nakon čega je puštena kući na dalje lečenje.

Nakon podneva, na zvaničnom sajtu Holding korporacije Krušik postavljeno je saopštenje za javnost u kome se kaže da je tokom izrade upaljača došlo do detonacije kapisle koja ima 0,3 grama eksploziva i povredjivanja radnice.

„Tom prilikom, zaposlena je zadobila površinske povrede jagodica oba palca i posekotine na licu, pri čemu nije došlo do povrede očiju.

Prema prvim informacijama dobijenim od nadležnih službi, reč je o lakšim telesnim povredama.

Formirana je komisija za utvrđivanje svih okolnosti ovog slučaja, koji nije naneo štetu proizvodnom objektu i nije imao uticaj na životnu sredinu“, stoji u saopštenju fabrike Krušik.

Početkom januara ove godine do detonacije je došlo u pogonu Kapislana kada je povredjena žena stara 42 godina. U istom pogonu eksplozija se dogodila i u avgustu 2022.godine kada je takodje povredjena radnica stara 40.godina.

U decembru prošle godine u pogonu Upaljačnica radnici je mašina uhvatila rukavicu i deo ruke.

I u ovim situacijama Krušik je formirao komisije koje su trebale da utvrde okolnosti u kojima je došlo do eksplozija da bi se preupredila dalja moguća povredjivanja radnika, ali javnost nikada nije bila obaveštena o tome do kakvih zaključaka su te komisije došle .

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *