Press "Enter" to skip to content

VALIS VEGA SAVLADAO NAIS U NIŠU

U drugom kolu Grupe “B” Super lige Srbije za plasman od 4. do 6. mesta, vaterpolisti Valis Vege su izvojevali pobedu protiv Naisa u Nišu 14-8 (3-2, 2-4, 6-1, 3-1) potvrdivši svoju superiornost u odnosu na Nišlije.

ROGAČ
Dragoljub Rogač, vaterpolista Valisa, postiže gol na utakmici protiv Naisa u Valjevu

Mada su Valjevci u prvom delu prvenstva porazili Nais u “Petnici” visokim rezultatom (26-5), to nije predstavljalo prepreku domaćinu da zaigra veoma ambiciozno na početku utakmice u Nišu. Predvođen efikasnim Ilićem, Nais je posle prve dve deonice imao gol prednosti.

Sigurno da je trener Miloš Saković na pauzi imao šta da kaže svojim igračima jer je Valis krenuo silovito u trećoj četvrtini posle koje je na semaforu stajalo 11-7 za goste. Iako Valis nije bio tako efikasan u poslednjoj deonici ipak je odličnom odbranom zaustavio domaćina završivši utakmicu pobedom sa šest golova razlike.

Valis je lider podgrupe za plasman od 4. do 6. mesta, ima devet bodova, četiri više od Nišlija i čak osam više od Taša, sa kojim se sastaje u narednom kolu.

Bazen Čair. Sudije: Srećković – Duvnjak. Delegat: Šukić. Isključenja: Nais 9, Valis Vega 14. Peterci: Nais 1, Valis 5.

NAIS: Lazić, Dekić, Pošmuga 1, Ahmetov 1, Pejić 1, Pavlović, Vukićević 1, Tasić, Ilić 4, Lazić, Mitrović, Šonžigitov, Petrović, Zarkov. Trener Luković.

VALIS VEGA: Vlahović, Mitrović 1, Petrovski 1, Obradović 1, Rogač 2, Dončić 2, Radanović 2, Kasum 2, Krstić 2, Kovačević, Baucalo, Grbić 1, Tomić, Poznanović. Trener Saković.

Sreten Pantelić

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *