Press "Enter" to skip to content

Unija žena GrO SNS Valjevo u poseti domaćinstvu u Beomuževiću

Žene koje se bave poljoprivredom, kućnim poslovima, brinu o svim članovima seoskog domaćinstva i imaju ključnu ulogu u opstanku i razvoju ruralnih sredina, često nemaju socijalno, penzijsko ni zdravstveno osiguranje, a malo ljudi se zapita sa kakvim se problemima suočavaju.

slika4

Povodom Međunarodnog dana žena sa sela, članice Unije žena Gradskog odbora Srpske napredne stranke Valjevo su posetile porodično domaćinstvo Mire Gavrilović iz Beomuževića i tom prilikom razgovarale sa meštankama o položaju žena sa sela.

Da bi se položaj žena popravio, one najpre moraju biti informisane o svojim pravima i mogućnostima. Iz tih razloga, članice Unije žena GrO SNS Valjevo su u saradnji sa Savetom sa socijalna pitanja, Savetom za poljoprivredu i Savetom za zdravstvo GrO SNS Valjevo, predočile ženama iz Beomuževića koja prava mogu ostvariti u ovim oblastima.

Razgovaralo se o subvencijama u poljoprivredi, pravima koje mogu ostvariti u oblasti socijalne zaštite, kao i o primarnoj i sekundarnoj zdravstvenoj zaštiti.

slika3

Takođe, lekarski tim Saveta za zdravstvo GrO SNS Valjevo, koga su činila tri lekara, obavili su osnovne zdravstvene preglede, kao i merenje krvnog pritiska i stomatološke preglede. Lekari su govorili i o značaju preventivnih pregleda, a s obzirom na to da žene zbog poslova koje obavljaju nemaju vremena da dolaze u Valjevo kako bi se brinule o svom zdravlju, ove informacije su im bile od izuzetnog značaja.

Meštanke sela Beomužević su pokazale veliko interesovanje za ovakve aktivnosti SNS-a, a izuzetna posećenost žena ovom skupu je dokaz da je ova poseta bila veoma uspešna.

slika2

Unija žena GrO SNS Valjevo će nastaviti posete ženama sa seoskog područja, u cilju ekonomskog osnaživanja i unapređivanja njihovog položaja na selu.

Služba za informisanje

Gradski odbor Srpske napredne stranke Valjevo

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *