Press "Enter" to skip to content

TRENER ORK METALAC DRAGOMIR ĆAĆIĆ: GUŽVIN TURNIR NISMO MARGINALIZOVALI, KAKO TVRDE NA DRUŠTVENIM MREŽAMA!

Jedanaestu godinu zaredom, u nedelju će u organizaciji RK “Metalac” biti organizovan Memorijalni rukometni turnir “Nikola Jevremović Gužva” u znak sećanja na legend valjevskog, srpskog i jugoslovenskog rukometa, nekadašnjeg igrača “Metalca” “Crvene Zvezde”i “‘Metaloplastike” kasnije i trenera pomenutih, ali i drugih klubova. Dan ranije, u subotu, drugu godinu zaredom biće organizovan Memorijalni turnir posvećen Ognjenu Pejiću, tragično nastradalom igraču RK “Metalac”.

IMG_20231220_101837

“Nikola Jevremović je sa 17 godina zaigrao u valjevskom Metalcu, a potom uspešno nosio dres Crvene zvezde i Metaloplastike. Kao trener pridržavao se igračke filozofije da se rukomet igra glavom, ali i da je uspeh nemoguć bez srca. Važio je za čoveka koji je plenio igračkim umećem, borbenošću, znanjem, vrednim radom, specifičnim šarmom i zaljubljenošću u rukomet. Pored velikih uspeha koje je ostvario u igračkoj i trenerskoj karijeri, Nikola Jevremović Gužva ostaće zapisan i kao čovek koji je bio rukometni učitelj mnogim poznatim rukometnim imenima, među kojima su Neđa Jovanović, Vladimir Petrić, Momir Ilić, Darko Stanić, Alem Toskić, Vladan Matić i drugi”, podsetio je predsednik Organizacionog odbora turnira Zoran Živković uz napomenu da je podrška koju pružaju Grad na lokalnom nivou i Rukometni savez Srbije na državnom, najbolja potvrda ispravnosti organizacije i postojanja ovog turnira.

Pobednik turnira će dobiti prelazni pehar, a pehare u trajno vlasništvo će dobiti i prvoplasirana i drugoplasirana ekipa. Pored toga biće proglašeni i najbolji igrač turnira, najbolji strelac i golman turnira.

IMG_20231220_101828-1

Memorijalni turnir Ognjen Pejić Ogi u znak sećanja na nastradalog igrača koji će ostati simbol poštenja, hrabrosti i lucidnosti u igri, kako je istakao Dragomir Ćaćić, trener ORK “Metalac” okupiće ove godine ekipa iz Loznice, odnosno Banje Koviljače kao njihove filijale, Lazarevca, Kolubare, Partizana i valjevskog Metalca.

IMG_20231220_101849

“Što se tiče učesnika turnira, stav upravnog odbora i predsednika Skupštine da se na Pejićev memorialni turnir pozivaju iste ekipe kao i na Gužvin, a svake godine će se gledati da se to podigne naviši nivo. Prva utakmica u subotu u 11 sati biće između Lazarevca i Metalca, zatim igraju Partizan i Loznica, odnosno Banja Koviljača, a između tih borbi za plasman i za mesta, odigraće se revijalna utakmica naše ekipe, znači seniora Metalca sa aktivnim veteranima RK Metalac. Očekujemo tu između 30 i 40 igrača, znači počve od sad aktivnih Jevtića, Milovanovića, Beljića, do onih koji su završili karijere, poput Radojičića, Mucića i ostalih. To će biti sigurno jedan skup da se setimo i podsetimo šta je sve Metalac iznedrio i koliko je tu igrača kvalitetnih sada”, najavio je Ćaćić.

Kada je reč o Memorijalnom turniru Nikola Jevremović Gužva, Ćaćić je imao potrebu da se osvrne i na neke, kako je rekao, problematične stvari.

“Papir trpi svašta, ali izgleda i društvene mreže. Na vreme, u julu, uputili smo pozive ekipama, standardnim učesnicima (Partizan, Zvezda, Metaloplastika i Metalac kao domaćin). Nije prvi put da ekipe otkazuju, kao što su pisali po mrežama, otkazivala je i Crvena Zvezda pa je dolazila Požega, otkazivala je Metaloplastika, dolazila je Dubočica… I nije istina da je Gužva trenirao samo ta tri kluba, šta ćemo sa Crvenkom, Spartakom, Jugovićem, Pelisterom, Beranama, da ne nabrajam dalje. Tako da ni jedan turnir nije zacementiran i zakucan da moraju biti iste ekipe, što i neće biti. A potcenjivati ekipe Loznice i Kolubare, reći da su dugorazredne, to baš i ne stoji. Kolubara je dva puta od 2006.godine bila prvak Srbije, 2006. i 2007. godine osvajač Kupa i sedam puta učestnik međunarodnih EHF Kupa. Loznica već drugu godinu pretenduje da uđe u Super A ligu. Ne bih te paušalne ocene iznosio, pocenjivao te ekipe, a zna se ko to radi i krije se iza toga da su tu potpisnici stari igrač koji naravno ne stoje iza toga i nemaju veze s tim”, izneo je Ćaćić i dodao da ih je prva odbila ekipa Metaloplastike, zatim Crvna Zvezda, o čemu, kaže, svedoče brojni mejlovi razmenjeni sa upravama klubova, a da je jedini korektan ispao klub Partizan, koji dovodi i svoju mlađu selekciju za učešće na Pejićevom turniru u subotu.

IMG-4afe703700ae120c48b9a37221e3d065-V

“Mi turnir sigurno nismo marginizovali, kako su pisali na nekim mrežama, klub sigurno neće zaboraviti Gužvu, a na moj predlog od iduće godine ćemo tražiti da bude trodnevni i ideja je i da dovedemo klubove Berane iz Crne Gore i Pelister iz Makedonije, gde je Gužva ostavio izuzetan trag. Rukometni klub Metalac ima sasvim drugačije ambicije sa ovim turnirom nego što se to predstavilo na mrežama i ideja je da se digne na viši, međunarodni nivo. Parodica Jevremović, i Goca i Jovan znaju mišljenje kluba i moje koliko klub duguje čoveku kakav je Gužva bio, mi to zaboraviti nećemo, dok je kluba”, poručio je trener Ćaćić i pozvao ljubitelje rukometa da dođu na turnir.

B. M.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *