Press "Enter" to skip to content

SNAŽAN OTPOR VALJEVKI LIDERU IZ UŽICA

U veoma dobroj odbojkaškoj predstavi Valjevo je u 15. kolu Prve lige Srbije pretrpeo poraz od užičkog Jedinstva 0-3 (21-25, 23-25, 18-25) ali je pružio snažan otpor prvoplasiranoj ekipi na tabeli. Konačan rezultat bi mogao da prevari jer su izabranice Rajka Stojanovića sve vreme bile u igri ali su zbog nedostatka iskustva na kraju položile oružje.

ВА-ЈЕД12

Domaćin je odlično igrao u prvom setu predvođen Čelićevom, Ćirićevom i Lakićevićom koje su za nijansu odskočile u inače veoma dobrom sastavu Valjeva. Kao rezultat solidnog prijema i hrabre igre na mreži, Valjevke su vodile 9-7, 14-11 20-15 i 21-17 i sve je ukazivalo da će im pripasti uvodni set. Ipak, manjak iskustva, pad prijema, činjenica da je u momentu kad se lomio rezultat Bojana Čelić bila pozadi i nije bila u napadačkoj liniji, uticali su da Jedinstvo napravi preokret i povede na krilima uspešnih akcija Spasojevićeve, Stojkovićeve, Čitakovićeve i Vukovićeve.

ВА-ЈЕД2

Gošće su odlično otvorile drugi set, jakim blokom i preciznim napadima su sve vreme imale prednost 5-8, 9-11, 13-16 i 15-20. ali je Valjevo uspeo da se sjajnom ofanzivnom serijom i neprobojnim blokom Matićeve i Đukanovićeve vrati i stigne nadomak preokreta 22-23 i 23-24. U završnici je pala koncentracija domaćih odbojkašica da bi servisom u mrežu Ćirićeve, Užičanke osvojile ključni poen i uzele i drugi set.

ВА-ЈЕД9

Domaće odbojkašice su bile ravnopravne u najvećem delu trećeg seta, Čelićeva je dobro funkcionisala u napadu tako da je Valjevo stalno bili u igri 4-5 i 10-11 a onda prešao u vođstvo kad je semafor pokazivao 14-12 i 15-14. Stari poznanik Valjevaca, trener Jedinstva Vladimir Medenica je zatim uzeo minut odmora, gošće su se probudile i vrlo brzo su ponovo imale rezultatsku inicijativu 15-17 i 16-20. Valjevke su teško izlazile na kraj sa blokom Jedinstva pa je lider uspešno priveo set kraju i zabeležio zasluženu pobedu.

ВА-ЈЕД4

Inače, pored trenera Medenice koji je bio trener Srbijanke, u sastavu Jedinstva su nastupile i tri igračice koje su nekad igrale u Valjevu, Anđela Stojković, Helena Vuković i Marija Nenadović.

U sledećem kolu Valjevo igra protiv Borca u Čačku.

Sreten Pantelić

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *