Press "Enter" to skip to content

Sjajan početak proleća za PSD “Magleš”

Proteklog vikenda članovi ovog društva bili su aktivni u čak šest akcija različitog karaktera.

PSD-MAGLES-PLANINARI-VALJEVO-16U subotu 19.03. kao domaćini planinarskog kluba “Fruška gora” iz Novog Sada obišli su planinu Bobiju, okolne vidikovce i uspeli se na njen najviši vrh od 1272mnv. Tri člana PSD “Magleš” su savladali zimski uspon na Durmitor i time nastavili uspešan niz planinarenja u zimskim uslovima.

PSD-MAGLES-PLANINARI-VALJEVO-14-768x576-1Jedan član društva je bio od 18-20.03 u BiH na Kozari i Grmeču.

PSD-MAGLES-PLANINARI-VALJEVO-2-768x483-1

U nedelju 20.03. planinari kluba “Sunčevica” iz Arilja i “Maljen” iz Požege, imali su prilike da se upoznaju sa stazama i lepotama klisure reke Gradac a naši članovi su im bili domaćini. Takođe u nedelju, 8 članova PSD “Magleš” učestvovalo je u I kolu Treking lige Srbije i Vojvođanske treking lige. U organizaciji PSK “Spartak” iz Subotice i Komisije za planinarski treking, pod pokroviteljstvom Planinarskog Saveza Srbije i Vojvodine, takmičenje je održano na Paliću, na obali jezera Tresetište. U Subotičkoj peščari na raspolaganju su bile staze različite dužine (malu-15,7km, srednju-26,4km i veliku-35km). Svih osmoro, sa četiri početnika, kojima je ovo bilo prvo učešće na takmičenju ovog tipa, uspešno su stigli do cilja.

PSD-MAGLES-PLANINARI-VALJEVO-29 PSD-MAGLES-PLANINARI-VALJEVO-9

PSD-MAGLES-PLANINARI-VALJEVO-30 PSD-MAGLES-PLANINARI-VALJEVO-38

PSD-MAGLES-PLANINARI-VALJEVO-11 PSD-MAGLES-PLANINARI-VALJEVO-18 PSD-MAGLES-PLANINARI-VALJEVO-27 PSD-MAGLES-PLANINARI-VALJEVO-3

Ovakav početak proleća najavljuje puno aktivnosti planinara PSD Magleš Valjevo.

Žurka je u prirodi. Vidimo se na akcijama PSD Magleš  Valjevo.

PSD-MAGLES-PLANINARI-VALJEVO-41

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *