Press "Enter" to skip to content

REPREZENTACIJA SRBIJE DO 18 GODINA SA MILOŠEM SAKOVIĆEM NA KLUPI OSVOJILA SREBRO NA SVETSKOM PRVENSTVU U ARGENTINI

Reprezentacija Srbije sastavljena od igrača starosti do 18 godina, zauzela je drugo mesto na Svetskom prvenstvu održanom u Buenos Airesu pošto je u finalu izgubila od Mađarske 10-12 (4-6, 2-1, 2-2, 2-3). Mađari su odbranili titulu koju su osvojili pre dve godine u Beogradu kada su u borbi za zlato takođe porazili srpske vaterpoliste. Za valjevske ljubitelje vaterpolo je važno reći da je aktuelni trener Valisa, Miloš Saković vodio reprezentaciju Srbije u glavnom gradu Argentine i da je svojoj listi uspeha na klupskom nivou u ovoj godini, sada pridodao i reprezentativno srebro iz Buenos Airesa.

LOPTA

Inače, u predtakmičenju Srbija je igrala u Grupi A gde je ostvarila sve tri pobede savladavši Mađarsku 13-12, Sjedinjene Američke Države 20-13 i Crnu Goru 18-16. Srbija je u četvrtfinalu pobedila vršnjaka iz Španije 17-16 da bi u polufinalu bila bolja od Crne Gore 13-9.

Za našu reprezentaciju u Argentini su nastupali David Dimković, Kosta Bodiroga, Filip Novaković, Ognjen Tomić, Vuk Kojić, Luka Gladović, Luiđi Canepa, Miljan Đokanović, Uroš Adamović, Strahinja Krstić, Novak Lazić, Viktor Savić, Luka Dimić i Vuk Čonkić.

Strahinja Krstić je izabran za za najkorisnijeg igrača prvenstva.

Sreten Pantelić

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *