Press "Enter" to skip to content

PORAZ VALJEVA PROTIV FAVORITA IZ BEOGRADA

Odbojkašice Valjeva su u 13. kolu Prve lige Srbije dočekale drugoplasiranu ekipu Beograda protiv koje su doživele šesti prvenstveni poraz 1-3 (22-25, 21-25, 25-16, 18-25). Odlične gošće, predvođene sjajnom Kuvekalovićevom su potvrdile ulogu favorita i zasluženo su odnele bodove sa “Studenta”.

ВА-БГД1
Sa utakmice Valjevo-Beograd

Beograd je od početka imao inicijativu i preko Kuvekalovićeve i Blagojevićeve je ostvario prednost 1-4, 5-8 i 7-10. Interesantno je da su Matićeva i Đenićeva bile sigurne na mreži i zahvaljujući čvrstom bloku Valjevo je anulirao prednost gošći i poveo 11-10. Nakon par izjednačenja, Beograđanke uspevaju da dobrim servisom i preciznim napadima ponovo dođu do vođstva 14-17 ali se izabranice Rajka Stojanovića nisu predavale približivši se na 17-19 posle dobrih smečeva Čelićeve. Gošće su uzvratile snažnom blok igrom i ubrzo je na semaforu stajalo 18-22. Valjevke dolaze do daha za 20-22 ali su Beograđanke bile preciznije u završnici prvog seta i povele 0-1.

Odlično su Valjevke otvorile drugi set odigravši dobro u prijemu i ponovo sigurno u bloku tako da je prednost bila na njihovoj strani, 9-5, 13-12 i 19-16. Sve je do tada funkcionisalo dobro, posebno su domaće bile čvrste na mreži. Predvođen odličnom Kuvakalovićevom, Beograd se diže i stiže do izjednačenja 19-19 koristeći veliki pad u igri Valjevki. U odlučujićim momentima gošće sjajnim servisima Blagojevićeve preuzimaju vođstvo 21-23 a zatim čvrstim blokom uspevaju da osvoje i drugi set.

ВА-БГД7
Sa utakmice Valjevo-Beograd

Sve što su propustile u prva dva seta Valjevke su nadoknadile u trećem, u kojem su pružile veoma dobru igru, posebno u bloku gde su se isticale Đenićeva i Matićeva. Dokaz za to bilo je stalno vođstvo domaćih devojaka, 8-5, 12-10, 16-11 i 20-14. Svoj doprinos sigurnoj igri celog tima su dale Bojadžiska, Ćirićeva, Čelićeva i Đukanovićeva što je Valjevu omogućilo osvajanje seta i stvaranje osnove za eventualni preokret.

Iluzije Valjevki o neizvesnoj završnici razbila je odlična Lazićeva koja je zajedno sa Kuvekalovićevom i Lukovićevom diktirala igru Beograda u četvrtom setu. Gošće nisu ispuštale vođstvo od početka do kraja 1-4, 8-10, 9-14, 16-19 i 18-22. Servis Beograđanki bio je veoma precizan zahvaljujući Želijevoj tako da su one više nego zasluženo osvojile tri boda i nastavile da dišu za vrat lideru na tabeli, Jedinstvu iz Užica.

ВА-БГД5
Sa utakmice Valjevo-Beograd

U sledećem kolu Valjevo igra protiv Takova u Gornjem Milanovcu.

 

TEŠKA POBEDA SRBIJANKE PROTIV DRUGOG TIMA UBA

Nastavljeno je prvenstvo i u Drugoj ligi “Centar” a odbojkašice Srbijanke su u 12. kolu savladale drugi tim Uba rezultatom 3-2 (25-15, 28-30, 25-17, 18-25, 15-9). Iznenađujuće snažan otpor mlade garde sa Uba koja je igrala bez respekta tako da su izabranice Mila Rakića teškom mukom stigle do bodova.

Treba reći da je domaći tim nastupio bez povređenih Nedeljkovićeve i Mitrovićeve, takođe nije bilo iskusnog blokera Blagojevićeve koja je napustila Srbijanku. Mašićeva je predvodila Srbijanku u duelu sa borbenim Ubljankama u igri sa velikim usponima i padovima Valjevki. Na kraju, Srbijanka je u taj brejku slomila otpor gošći i slavila osvojivši samo dva boda.

Sledeći protivnik Srbijanke je ekipa Crnjanskog u Beogradu.

Sreten Pantelić

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *