Press "Enter" to skip to content

PODMLAĐEN METALAC PRUŽIO JAK OTPOR UŽIČANIMA

Metalac je u 27. kolu AdmiralBet Košarkaške lige Srbije doživeo poraz na svom terenu od užičke Slobode 84-95 (22-22, 22-23, 21-21, 19-29). Pored suspendovanog Đurana, Valjevci nisu mogli da računaju i na povređenog Armstronga a ako se tome doda da su ranije pušteni Lešić i Daj, ekipa Srđana Flajsa je u podmlađenom izdanju 35 minuta bila u igri protiv viših i fizički snažnijih Užičana. Utakmicu je prelomio izvanredni plej Slobode, Finč kao i bolji skok gostiju, posebno pod košem Metalca.

MET_SLO1

Domaćin je u meč ušao bez respekta posebno imajući u vidu činjenicu da je Srđan Flajs morao da u vatru ubaci i valjevsku decu od kojih neki još nemaju ni punih 16 godina. U spoju iskustva i mladosti, Metalac je bio ravnopravan protivnik visokim gostima. Trojkama Grubora i Jankovića i velikom borbenošću ostalih, domaćin je anulirao prednost Slobode (10-16 u 7- minutu) uspevši da obezbedi nerešen rezultat na kraju prve četvrtine. Sigurno je da bi rezultat bio povoljniji da nije bilo nekoliko grešaka i prebrzo završavanih napada.

Valjevci su odlično počeli drugi kvartal a kada je šesnaestogodišnji Đorđe Gnjato pogodio trojku od table za 25-24, navijači Metalca su je toplo pozdravili. Pogocima Grubora, Bajića i Obućine, domaći tim je stigao i do prednosti 36-32 u 16. minutu i stavio do znanja Slobodi da se neće lako predati.

MET_SLO12

U nastavku je viđena ravnopravna igra u kojoj su ton u igri Metalca davali efikasni Grubor i Popović uz pomoć Bajića dok su se u Slobodi isticali brzi Finč i odlični Borovićanin. Trojkom Bajića, Metalac je za trenutak ponovo poveo 49-47 u 23. minutu a potom se ekipe smenjivale u vođstvu da bi Užičani preko Borovićanina došli do 51-56 (24. minut), svoje najveće prednosti u ovom delu igre. Nisu se, međutim, podmlađeni Valjevci predavali tako da je posle poena Grubora iza linije 6.75 u 28. minutu, na semaforu stajalo 63-62.

MET_SLO9

Sličan scenario viđen je u prvim minutima poslednje deonice kad je Popović doneo Metalcu novo vođstvo 67-66. Gosti su zaigrali agresivno na bekovima Metalca, sudije su ih nepotrebno “pogurale” nedoslednim kriterijumom, posebno u kontakt igri i u dodeljivanju ličnih grešaka u napadu. U jednoj takvoj situaciji je na njihov tapet došao veteran Sinovec koji se nije lako mirio kad su mu arbitri dosudili faul u napadu, došlo je do žučne rasprave posle koje je Sinovec bio isključen. U 35. minutu je na semaforu stajalo 77-79 a onda su Užičani napravili seriju poena preko sjajnog Finča i skočnog Borovićanina, defanzivni skok Metalca je popustio pa je Sloboda u 37. minutu vođstvom 79-89 otvorila put ka pobedi koja overena Đekićevim poenima sa linije bacanja za 81-92 minut docnije.

Vuk Borovićanin je bio najefikasniji u Slobodi sa 24 poena i 10 skokova, Finč je dodao 22 poena i 4 asistencije, Đekić je upisao 17 poena, Henson je postigao 11 poena itd.

MET_SLO16

Miloš Grubor je u ekipi domaćini postigao 26 poena, 8 skokova i 5 asistencija, Popović je dodao 20 poena i 7 skokova, Janković je zabeležio 15 poena (5 od 10 za tri), Bajić je upisao 11 poena i 7 asistencija itd.

U sledećem kolu Metalac igra protiv Radničkog u Kragujevcu.

Sreten Pantelić

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *