Press "Enter" to skip to content

PETAR STANIĆ SE VRATIO U VALIS

VK Valis je počeo sa formiranjem sastava za narednu sezonu u kojoj će igrati u regionalnoj Premijer ligi ali će ponovo izaći i na međunarodnu scenu gde će pokušati da se što bolje plasira u LEN Evrokupu. Posle istorijskog uspeha valjevskih vaterpolista, čelnici Valisa su veoma aktivni ovog leta a prvi potez koji je načinjen sigurno će veoma obradovati navijače “vidri”.

STANIĆ

Naime, posle tri sezone igranja u Šapcu, u svoj matični klub se vratio Petar Stanić (20), rođeni Valjevac i dete Valisa. Nije potrebno objašnjavati koliko će to biti značajno pojačanje za valjevskog superligaša jer se radi o talentovanom igraču koji je zajedno sa Kovačevićem poslednjih godina bio standardni član mlađih selekcija Srbije sa kojima je osvajao zlato i srebro na međunarodnim takmičenjima.

MITAR MARAŠ

Pored njega, novi članovi Valisa su Mitar Maraš (20), rođeni Novosađanin koji dolazi iz Šapca i koji je takođe nastupao za kragujevački Radnički i Vojvodinu kao i Nemanja Radovanlija (24) levoruki šuter rodom iz Bele Crkve koji je branio boje Jezera, Radničkog iz Kragujevca i novosadske Vojvodine.

MILOŠ SAKOVIĆ

Saznaje se da su ugovore produžili Srđan Baucalo, Veljko Krstić, Matija Vlahović i Danilo Čabrilo. U narednim danima se očekuje da će se i iskusniji igrači dogovoriti sa upravom o nastavku saradnje.

Inače, za odlične rezultate Valisa u protekloj sezoni posebno priznanje je pripalo treneru Valjevaca, Milošu Sakoviću koji će ovog leta voditi reprezentaciju Srbije do 18 godina na Svetskom prvenstvu koje od 2. do 8. jula održava Buenos Airesu.

Sreten Pantelić

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *