Press "Enter" to skip to content

PARTIZAN BOLJI OD VALISA I U REVANŠU, NA KRAJU CRNO-BELI PETI A VALJEVCI ŠESTI

U revanš utakmici finala plejofa Super lige Srbije za 5. i 6. mesto, vaterpolisti Partizana su večeras na Banjici savladali Valis Vegu rezultatom 13-8 (2-2, 6-1, 4-3, 1-2). Pošto su takođe bili bolji i u Valjevu pre nedelju dana kad su slavili sa 15-13, crno-beli sezonu završavaju kao peti a ekipa Miloša Sakovića je na kraju zauzela odlično šesto mesto u Srbiji.

ВК ВАЛИС ВЕГА
Sastav Valis Vege koji se plasirao u regionalnu Premijer ligu, obezbedio učešće u LEN Evrokupu i završio prvenstvo među šest najboljih klubova u Srbiji

Oslabljeni Valis koji za ovaj meč nije mogao da računa na povređenog Kovačevića i levorukog Singapurca Čoua, koji je zauzet obavezama u reprezentaciji, nije bio u mogućnosti da sezonu završi onako kako je tokom većeg njenog dela igrao.

Posle nerešenog rezultata u prvoj deonici, Valjevci su imali veliki pad u drugoj četvrtini. Snažna ekipa trenera Korolije je to iskoristila i postigla šest golova a primila samo jedan i sa prednošću od 8-3 ušla u nastavak. Bio je to veliki deficit za gostujući tim koji je pokušao ali nije uspeo da se vrati tako da je Partizan na kraju zasluženo trijumfovao.

ВАЛ-ПРТ24
Igrač Partizan, Kutadžar ( sa loptom) u akciji pored Kasuma na prvoj utakmici u Valjevu

Bez obzira na sve, Valis Vega može da bude više nego ponosan na izvanredan učinak ove sezone jer je ostvario sve što je planirao. Plasirao se u regionalnu Premijer ligu, obezbedio učešće u LEN Evrokupu sledeće sezone i završio Super ligu među šest najboljih klubova u Srbiji.

“Jednostavno nismo mogli fizički da pariramo domaćinu jer su nam falili kapiten Kovačević i talentovani levoruki šuter Čou koji je morao da otputuje u Singapur zbog obaveza u reprezentaciji. Šteta što sezonu nismo završili u svom stilu ali nismo bili kompletni i to je odlučilo. Pad koncetracije u drugoj deonici je bio odlučujući. Sada sledi odmor a potom pripreme za novu sezonu gde nas očekuju veliki izazovi. Pokušaćemo da sačuvamo kostur ekipe, takođe se nadamo da će Grad znati da isprati naše rezultate kao i veliki napor koji su uložili ljudi koji vode Valis. Očekujemo da dobijemo teretanu, da najzad počnu da rade toplotne pumpe u Petnici ali i da se najzad krene sa projektom zatvorenog bazena jer Valis to apsolutno zaslužuje.” – izjavio je posle utakmice na Banjici, trener Valis Vege Miloš Saković.

Bazen “Banjica”. Sudije: Anđelić i Stanojević. Isključenja: Partizan 8, Valis Vega 4. Peterci: Partizan 1, Valis Vega 2.

PARTIZAN: Fernandeš, Jakšić 2, Dimitrijević, Bodiroga, Đokanović, Tomić 2, Božović, Drašković 3, Radulović, Jauković 1, Krstić 1, Gladović 3, Dimković, Kutadžar 1. Trener Korolija.

VALIS VEGA: Tomić, Dončić, Rogač 2, Čabrilo, Krstić 1, Baucalo 2, Poznanović, Obradović, Arsović, Radanović 1, Vlahović, Kasum 2. Trener Saković.

Sreten Pantelić

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *