Press "Enter" to skip to content

PAD U DRUGOM POLUVREMENU KOŠTAO METALCA PORAZA

Rukometaši ORK Metalac su u 3. kolu Prve lige Zapad ugostili ekipu Paraćina i izgubili 28-32 (17-16). Iskusni gosti su iskoristili osam minuta bez gola sastava Dragomira Ćaćića u drugom poluvremenu i na kraju zasluženo trijumfovali.

METALAC-PARACIN1

Sa samo devet igrača u rotaciji uključujući jednog čuvara mreže, ORK Metalac je pokušao da iznenadi prekaljenu ekipu Paraćina i to mu je uspevalo u većem delu prvog poluvremena. U 10. minutu bilo je 8-5 za domaćina posle efektnog gola Nedeljkovića sa krila. Gosti su preko Blagojevića, Milojevića i Đukića uspeli da efikasnom igrom u napadu uspostave ravnotežu nakon izjednačenja 10-10 u 18. minutu i prvog vođstva od 15-16. Zasluge za to pripadaju i Paraćinovom veteranu između stativa Stanisavljeviću koji je uspešnim odbranama doneo sigurnost u igru svog tima.

METALAC-PARACIN2

Centralna figura u gostujućem sastavu u nastavku bio je eksplozivni Aleksa Milojević za koga Valjevci nisu imali pravu odbranu. Nervoza u organizaciji napada, nerezonski šutevi i naivno izgubljene lopte Metalca od 42. minuta (22-22) do 50. minuta (22-26), omogućile su gostima da dođu do najvećeg vođstva u ovom delu igre. Dug period bez gola i igri domaćina dao je priliku Paraćinu za pobedu koju gosti nisu propustili nametnuvši bržu igru i dosta efektnih golova dok se igrači domaćeg tima još nisu ni vratili u odbranu. Poslednji trzaj Metalca u pravcu eventualnog preokreta desio se u 58. minutu kada je najefikasniji igrač domaćina, Marko Ćaćić pogodio za 27-29 ali su gosti sa tri gola razbili sve iluzije Metalca i na kraju zasluženo pobedili.

METALAC-PARACIN3

U sledećem kolu ORK Metalac igra protiv ORK Lokomotive u Lapovu.

METALAC-PARACIN4

Hala sportova. Sudije Dušan Vasiljević (Požarevac) i Željko Vasiljević (Beograd). Isključenja ORK Metalac 2 minuta, Paraćin 2 minuta. Sedmerci ORK Metalac 6 (4), Paraćin 2(2).

METALAC-PARACIN5

ORK METALAC: Antonijević 2, Milinković 4, Krunić 1, Trikić 2, Nedeljković 5, Grubačić 1, Vukosavljević 2, Ćaćić 11.

PARAĆIN: Blagojević 8, S. Itić 2, Radenković 3, Milojević 10, V.Itić 1, Đukić 8.

Sreten Pantelić

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *