Press "Enter" to skip to content

ITALIJANSKA ORTIĐA PREJAKA ZA VALIS U PRVOM KOLU KVALIFIKACIONE GRUPE”A” LEN EVROKUPA

Sinoć je u Šapcu počeo kvalifikacioni turnir Grupe “A” LEN Evrokupa u Šapcu na kome učestvuju Dinamo iz Bukurešta, francuski Noazi Le Sek , domaći Šabac, Ortiđa iz italijanskog grada Sirakuze i Valis Vega.

VAL-ORT2
Frančesko Kasia šutira na gola Valis pored Aleksandra Kovačevića

U prvoj utakmici je Ortiđa ubedljivo savladala Valis Vegu rezultatom 17-10 (4-2, 6-1, 2-3, 5-4) u duelu u kome je odlučilo slabo izdanje Valjevaca u drugoj četvrtini i sjajna igra ekipe trenera Stefana Pikarda. Nakon sedam golova deficita na poluvremenu, Valis je zaigrao bolje u nastavku ali nije uspeo da izbegne poraz.

VAL-ORT8
Duel Petra Kasuma i Andree Kondemija

Puleni Miloša Sakovića su zaigrali veoma dobro u uvodnim minutima prvog kvartala. Čvrsto u odbrani i konkretno u napadu tako da su golovima Rogača i kapitena Kovačevića dva puta vodili 1-0 i 2-1 nagovestivši jak otpor favorizovanim Italijanima. Ortiđa, zvanično treći tim italijanske Prve lige iza Reka i Breše, brzo je odgovorila i pogocima Kondemija i Napolitana i izjednačila a potom preko Japanca, Jusuke Inabe i odličnog Kasie preuzela inicijativu i završila prvih osam minuta sa dva gola prednosti.

U drugoj četvrtini Valis nije ličio na sebe ali u sportu važi pravila “igraš onoliko koliko ti protivnik dozvoli”. Sjajno plivanje, agresivna odbrana i uhodane i brze akcije u napadu uz efikasno korišćenje igrača više Ortiđe, pokazale su se kao nerešiv problem za ekipu Miloša Sakovića. Velikim padom u odbrani Valis je dozvolio gostima da lako pogađaju pa su La Rosa, Ferero i Kasia ubrzo obezbedili svom timu vođstvo od 7-2. Nakon skoro četvorominutnog intervala bez gola, Brkić sa peterca smanjuje na 3-7 ali je to bilo sve što je Valis napravio u ovom delu igre. Nervozna igra u napadu, promašene čiste situacije ali i efektne odbrane golmana Ortiđe, Stefana Tempestija koji ima 44 godine, zaustavile su Valis. Italijani su bolje plivali kažnjavajući mekanu odbranu Valjevaca preko Di Lučijana (2 gola) i Napolitana za visokih 10-3 na odmoru.

VAL-ORT3
Lorenco Giribaldi fintira odbranu Valisa ispred Aleksandra Kovačevića

U nastavku je Valis zaigrao mnogo bolje, posebno u odbrani. Saković umesto Tomića na gol šalje Vlahovića. Na startu trećeg kvartala Petrovski pogađa za 4-10 i Pikardo za svaki slučaj uzima tajm-aut da izbegne opuštanje svojih momaka. Giribaldi i Napolitano dižu na 12-4 ali završnica ovog perioda pripada Valjevcima koji su preko svog najefikasnijeg igrača, Kovačevića najzad našli sebe u napadu i smanjili na 6-12.

VAL-ORT9
Aleksandar Radanović postiže gol i pored žestoke odbrane Ortiđe

Valis ulazi u poslednju četvrtinu sa željom da skine veliku prednost Italijana i levoruki Rogač nalazi put do mreže Tempestija za 7-12. Ortiđa kažnjava isključenje Baucala bez prava zamene i preko Inabe i La Rose ponovo ima sedam golova kapitala (14-7). Valis još jednom, velikim naporom stiže na minus 6 (9-15) golom Radanovića koji je uspeo da pobegne Di Lučijanu i da lobuje veterana Tempestija. U završnici Italijani golovima raspoloženog Kasie drže visoku prednost i na kraju zasluženo slave.

VAL-ORT4
Đorđo La Rosa pokušava da omete Petra Mitrovića u zoni šuta

Bazen u Šapcu. Gledalaca 200. Sudije Radoslav Korižna (Poljska) i Aleks Markes (Španija). Prekršaji Ortiđa 8, Valis Vega 10, Isključenja ValisVega 1. Peterci Valis 1(1).

ORTIĐA: Tempesti, Kasia 4, Giribaldi 1, La Rosa 2, Di Lučijano 2, Kupido 1, Bitadze, Karneseki, Kondemi 1, Inaba 2, Ferero 1, Napolitano 3, Kalabrezi. Trener. Stefano Pikardo.

VALIS VEGA: Vlahović, Mitrović 1, Petrovski 1, Baucalo, Rogač 2, Stanić, Radanović 2, Kasum, Krstić, Kovačević 3, Nikolov, Brkić 1, Tomić. Trener Miloš Saković.

U drugom meču je Šabac pregazio Dinamo iz Bukurešta 15-4 (6-2, 3-1, 4-1, 2-0).

Danas je Valis slobodan, u subotu pre podne igra protiv Dinama iz Bukurešta a uveče protiv francuskog Noazi Le Seka.

Sreten Pantelić

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *