Ski Resort
Divcibare Ski Resort
Divcibare Ski Resort
Početna stranaValjevske vestiPozitivaMladiKulturaSportBlogFoto danaNa kafici saAdresarKontakt
Pratite nas preko Facebook-a  Pratite nas na Twitteru  Rss
Divcibare Ski Resort
Divcibare Ski Resorr
PODRŠKA MINISTARKE SLAVICE ĐUKIĆ DEJANOVIĆ VALJEVU
utorak, 24 septembar 2019 16:36
Gradu Valjevu iz godine u godinu stižu sve značajnija sredstva za unapređenje nataliteta i populacionu politiku od strane Kabineta ministarke bez portfelja zadužene za demografiju i populacionu politiku prof. dr  Slavice Đukić Dejanović. Od tri miliona dinara, koliko je izdvojeno 2018. godine, stiglo se do 16 miliona dinara u 2019. godini, zbog dobrih rezultata ne samo u valjevskoj bolnici, već i na ostalim poljima unapređenja populacione politike u gradu, potvrdila je ministarka Slavica Đukić Dejanović, koja je danas boravila u poseti Valjevu.
Od novca koji je prikupljen zajedničkim ulaganjima Kabineta ovog ministarstva i grada Valjeva, nabavljen je savremeni inkubator koji služi za kulturu ćelija, za potrebe Centra za vantelesnu oplodnju. Dva miliona dinara je izdvojeno za zapošljavanje desetak mladih majki koje žive u prirgadskim naseljima i selima, pet miliona dinara za izgradnju modernog dečjeg igrališta u Naselju „Oslobodioci Valjeva“, dva miliona dinara za otvaranje igraonica za decu, koju će koristiti nezaposleni roditelji koji su u potrazi za poslom i pola miliona za edukacije žena u biznisu.„Ovde pred nama je donacija Kabineta ministarke profesorke Slavice Đukić  Dejanović, tj. inkubator za kulturu ćelija, koji će se nalaziti na Odeljenju za vantelesnu oplodnju i koji će faktički poboljšati monitoring samog embrio razvoja i praćenje kulture ćelija nakon embrio transfera. Ono što je najvažnije jeste da je saradnja sa Vladom Republike Srbije, a pogotovo sa Ministarstvom profesorke Slavice Đukić  Dejanović odlična, da smo mi već neke naredne korake dogovorili sa direktorom bolnice i načelnikom ginekologije dr Dimitrijevićem. Pokušaćemo da iduće godine Odeljenje ginekologije dobije jedan respektabilan ultrazvučni aparat, koji će omogućiti komforniji i sigurniji rad akušerima i ovom prilikom se zahvaljujem ministarki i profesorki Slavici Đukić Dejanović na svestranoj pomoći i na saradnji, koja će u budućnosti sigurno biti dobra kao i do sada“, rekao je gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović.

„Procenili smo da ne samo ovde u bolnici, u sektoru koji se bavim ovim značajnim poslom, već i u drugim segmenitima, treba zapravo raditi na popravljanju populacione politike. Mi smo ocenili da majke dece koje žive u prigradskim naseljima i selima, treba da imaju viši stepen zapošljavanja i u tu svrhu zajednički smo obezbedili dva miliona dinara samo za ovu godinu. Informisana sam da će desetak mladih žena uskoro dobiti ta sredstva i da ćemo imati prve rezultate već naredne godine. Smatramo da obična prosečna žena, majka, treba da bude itekako obučena šta to znači biznis za ženu. U jednoj tradicionalnoj sredini, gde je negde uobičajeno da stub porodice u tom materijanom smislu bude muškarac, izvojili smo oko pola miliona za određene edukacije za ovaj profil i za ove aktivnosti“, rekla je ministarka Đukić Dejanović.

Ona se osvrnula i na nezaposlene roditelje, o kojima se najmanje brine, a grad Valjevo je konkurisao sa ovim projektom u Kabinetu ministarke bez portfelja:

„Nezaposleni roditelji su  nas takođe okupirali zahvaljujući programu kojim ste vi aplicirali, jer ste nas negde obavestili o tome da se o svima po malo brine, ali ne i o nezaposlenom roditelju. Oni čak nemaju gde da ostave dete kada pođu da traže ili da obave posao, a to jeste običan život i dnevni problem. U tom smislu smo se dogovorili i dali dva miliona dinara da se napravi igraonaca za decu, za nezaposne roditelje koji za to vreme dok neko o deci brine, mogu da da budu bezbrižni da će o njihovom detetu neko brinuti, a oni će moći svoj posao da urade kako treba. Naravno “Kolubara dva”, naselje za koje smo izvojili oko 5 milona je posebna investicija. Mene raduje što ste priveli kraju sve postupke za početak radova na tom igralištu i što ste me obavestili da ćete negde već u oktobru imati prve radove, jer to igralište će biti prostor u kome će deca videti svoju osnovnu funkciju. Pored obrazovanja, igraće se i učiće se ljubavi ka sportskim aktivnostima i kako da budu još bolji Valjevci nego što ste vi, a vi ste najbolji u Srbiji“, zaključila je ministarka Đukić Dejanović.


Dr Branko Budimirović, šef Odseka za biopotpomognutu oplodnju, u okviru koga radi Centar za VTO u Opštoj bonici u Valjevu se zahvalio na podršci Kabineta ministarke Đukić Dejanović i rekao da će takozvani „bendž“ inkubator značajno olakšati rad u laboratoriji i povećati kapacitete Centra.

„Računajući na ovu donaciju, mi smo već tražili aneks ugovora sa Republičkim fondom za zdravestveno osiguranje da nam omogući dodatnih 15 parova na onih već prethodnih 250 ugovorenih, koje ćemo uraditi do kraja godine.“

Dr Budumirović je rekao da već treća poseta ministarke Đukić Dejanović Valjevu i ovdašnjoj bolnici dokazuje  kontinuitet njene podrške u zajedničkoj borbi za povećanje nataliteta u našoj državi.

„Naši rezultati su svima do sada poznati, to ne bih ponavljao. Do kraja godine očekujemo rođenje 400 – te  bebe, pa ćemo se  truditi da nastavimo tako i u budućnosti. Trudimo se da ne pravimo neku veću listu čekanja za naše pacijente i za sada uspešno trajemo“, zaključio je rukovodilac Centra za VTO dr Branko Budimirović.

Narodni poslanik i potpredsednik Skupštine Srbije Đorđe Milićević, ali po njegovim rečima, danas u funkciji Valjevca, rekao je da je svoje mogućnosti stavio na raspolaganje gradonačelniku i lokalnoj vlasti i da je uvek tu da pomogne i da uspostavi kontakte između Vlade Republike Srbije i grada Valjeva.

„Zaista želim još jednom da iskoristim priliku da zahvalim prof. dr Slavici Đukić Dejanović na donaciji koju nam je ustupilo njeno ministarstvo, a nadam se da će ih biti još. Već imamo dogovore za naredne donacije, za narednu godinu i mislim da ne samo ova donacija, već sve ono što Vlada Republike Srbije čini i radi za Valjevo u smislu podrške, jeste potvrda jedne dobre saradnje na relaciji gradske vlasti i Vlade Republike Srbije. Nadam se svakako da će tako biti i u narednm vremenskom periodu, a opet kažem ja sam tu koliko je u mojoj moći da pomognem gradonačelniku da  taj kontakt uspostavim i da zajedničkim snagama izguramo inicijative koje smo definisali kao ciljeve za Valjevo, opet u interesu građana Valjeva“, poručio je Đorđe Milićević.

Dr Zoran Đurić, direktor Opšte bolnice Valjevo se zahvalio na donaciji koja će značajno poboljšati rad Odseka za vantelesnu oplodnju:  „Nadam se da će i u sledećoj godini za taj odsek biti još donacija, zato što odsek to i zaslužuje, jer je jedan među prvima u Srbiji.“

Email Drucken Favoriten Twitter Facebook Stumbleupon Digg Technorati blogger google YahooWebSzenario
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži


 
 

BIOSKOP 85 od 16 - 22. januara 2020.
 MISIJA ARKTIK, sinhronizovano 16. i 17. januar u 17.30h 18. i 19. januar u 15.30h ...
Detaljnije o programu

 Valjevo - Lajkovac - Beograd
05;  06;  07;  08;  09;  10;  11.15;  12;  14.15;  15.45;  18;

Valjevo - Ub - Beograd
05.30;  06.45;  7.45;  09; 10;  12.30;  13.30;  14.30;  16; 17;  16.50;  18;  19;

Valjevo - Novi Sad

07; 10.;  12.45 (izuzev nedeljom),  18.50;

Valjevo - Niš

16;  17.30

Valjevo - Kragujevac
08;  16;
 
Autobuska stanica Valjevo 014/221482
Evropa bus 014/232 128

TAKSI PREVOZ U VALJEVU / TAXI STANICE

ALKO taxi  014/ 243 003 
HALO taxi  014/ 290 029
KULA taxi  014/ 290 290  
MAXI taxi   014/ 222 111  
PATAK taxi   9701
PINK taxi   014/ 29 29 29
RAVNOGORAC taxi  9704 
RADIO MOBIL taxi  014/ 215 000  
VALJEVO taxi  9702

Valjevo-Beograd Centar (Prokop)
4,35;  06,00;  09,06;  12,27;  17,007;  19,59;

Valjevo-Beograd
05,04;  18,24;

Valjevo-Bar
10,47;  22,48;

Železnička stanica Valjevo   014/221697

 
Staro Valjevo

Divcibare Ski Resort
2012 © Akter Design | Pravila korišćenja