Ski Resort
Divcibare Ski Resort
Divcibare Ski Resort
Početna stranaValjevske vestiPozitivaMladiKulturaSportBlogFoto danaNa kafici saAdresarKontakt
Pratite nas preko Facebook-a  Pratite nas na Twitteru  Rss
Divcibare Ski Resort
Divcibare Ski Resorr
ODRŽANI 12. PO REDU „DANI KUPINE“ NA STAVAMA
ponedeljak, 29 jul 2019 15:54
Najuspešniji izlagači 12. po redu „Dana kupine“, koji su u nedelju održani na Stavama su Duško Jevtić iz Stanine reke, koji je nagrađen za najveću površinu pod kupinom, u kategoriji najveći prinos po hektaru nagradu je osvojio Stefan Petrović iz Suvodanja, dok je u proizvodnji u otežanim uslovima, dobitnik nagrade Dejan Marković iz mesta Bobova. Jevrem Rakić iz Sitarica nagrađen je za najuređeniji zasad, a kao najmlađi proizvođač, nagradu je dobio Branko Đurašinović iz Vragočanice.
Za najbolju kupinu nagrađeni su Ljuba Stojković iz Stanine reke, Miodrag Simanić iz Lopatnja, Stojan Aleksić iz mesta Suvodanje, Bogdan Ristivojević iz Bobove, Boško Veselinović iz Gornje Grabovice i Milisav Divnić iz Bobove.

„Kupinijada“ na Stavama se održava od 2008. godine, a organizatori manifestacije su MZ Stave, OŠ „Ilija Birčanin“, Zavod za poljoprivredu, Regionalna privredna komora i Turistička organizacija grada Valjeva. U ime Gradskog veća i gradonačelnika dr Slobodana Gvozdenovića, dobrodošlicu je poželeo prof. dr Miroljub Ivanović:„Ova privredno turistička i sportska manifestacija obuhvata pored kulturno zabavnog programa izložbu domaće radinosti, takmičenje u pravljenju gulaša i pasulja, medicinsko selo i reli džipova, kao i finalne Seoske olimpijske igre. Posebno, ovom prilikom želim da pozdravim i nama drage goste iz Turističke organizacije Loznice, Krupnja i Bjeljine kao i poznatog fudbalera, generalnog sekretara Sportskog saveza Srbije Gorana Marinkovića i vicešampionku u streljaštvu Ivanu Maksimović. Grad Valjevo odvaja značajna sredstva za razvoj poljoprivrede, tako da je u 2019. godini budžetom grada Valjeva planirano 40 miliona za selo. U tom smislu rukovodstvo grada Valjeva je omogućilo i stvorilo uslove za formiranje zemljoradničkih zadruga u dve mesne zajednice u Poćuti i Oglađenovcu za organsku proizvodnju. U Poćuti na površini od 200 hektara planira se organska proizvodnja maline i kupine, a u Oglađenovcu na površini od pet hektara proizvodnju oraha. Imajući u vidu da ovo planinsko selo koje se nalazi na obroncima planine Medvednik, po 12. put organizuje ovu manifestaciju, rukovodstvo grada je i ove godine, a i ranijih godina finansijski i organizaciono podržalo ovu manifestaciju, a glavni razlog je što oko 400 domaćinstava koja se nalaze u ovom području, oko 350 se bavi proizvodnjom kupine“, rekao je Ivanović i naveo nekoliko podataka, čime je potvrdio da se rukovodstvo grada Valjeva brine o valjevskim selima.

„Kada su u pitanju putevi samo u prvih šest meseci ove godine asfaltirani su putevi u selima Poćuta, Beloševac, Mrčić, Paune, Valjevska Loznica, Oglađenovac, Valjevska Kamenica, Gola Glava, Brankovina i Kozličić. Samo ovde u ova tri sela Bobova, Sitarice i Suvodanje, doneta je odluka od strane Štaba za vanredne situacije da se za tri sela na području MZ Poćuta poprave makadamski putevi. Vi ste dobili 30 km u završnoj fazi a prošle godine 20 km. Na kraju želim takmičarima sportsku sreću u osvajanju robnih i novčanih nagrada, uz iskrene želje da vam tržišni uslovi povećaju cenu maline. Zahvaljujem se organizatorima u nadi da će ova Kupinijada dati doprinos razvoju poljoprivrede, turizma i sporta“, rekao je u svom obraćanju član Gradskog veća prof. dr Miroljub Ivanović.

Predsednik MZ Stave Slobodan Petrović je uručio prigodan poklon predstavniku grada prof. dr Miroljubu Ivanoviću.

„Seoske sportske igre ove godine se organizuju po projektu Sportskog saveza Srbije. Ove godine je prijavljeno osam ekipa, odnosno osam sela. Imali smo oko 142 učesnika, veliki je to odziv s obzirom na to da znamo da u tim selima nema mnogo ni mladih ni sportista. Grad Valjevo i gradonačelinik dr Slobodan Gvozdenović ima izuzetnu saradnju sa Sportskim savezom Srbije, a to pokazuje i nedavna poseta predsednika saveza Davora Štefaneka, a danas je sa nama i generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković. Grad Valjevo je obezbedio, u saradnji sa Sportskim savezom Srbije, nagrade i pehare koje će dobiti u svim disciplinama, kao i majice koje su obezbeđene za sve učesnike. Organizovano je i završno takmičenje koje će se održati 31. avgusta u Rudnoj glavi kod Majdanpeka i prve dve plasirane ekipe danas će ići na završni turnir u Rudnu glavu“, istakao je Milan Gajić, predsednik Organizacionog odbora Seoskih olimpijskih igara.

Generalni sekretar Sportskog saveza Srbije govorio je o značaju seoskih olimpijskih igara.

„Pre svega razlog ovog projekta jeste da se u manjim sredinama ispromoviše sport, zdravlje i druženje. Ove godine Sportski savez Srbije ušao je u pilot projekat gde je već određeno šest regionalnih takmičenja, poslednje u nizu je ovo u Valjevu. Svakako partneri su lokalna samouprava grada Valjeva, Sportski savez grada Valjeva i MZ Stave. Glavni i jedini cilj ovoga je druženje, promocija sporta i zdravlje i da probamo da u ovim malim sredinama aktiviramo populaciju da se bavi sportom. Planovi za sledeću godinu su da se svake godine broj učesnika povećava“, kaže Goran Marinković, generalni sekretar Sportskog saveza Srbije.

Kvalitet izložene kupine ocenjivala je komisija u sastavu tri diplomirana inženjera: Đorđe Sovilj, Jovan Milinković i Srđan Stanojlović, koji su odlučili pobednike u različitim kategorijama.

U sklopu manifestacije organizovani su i prateći programi, gastro fest, sportske aktivnosti kao i lekarski pregledi. Kulturno – umetniči program upotpunio je KUD „Krušik“.

Email Drucken Favoriten Twitter Facebook Stumbleupon Digg Technorati blogger google YahooWebSzenario
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži


 
 


 Valjevo - Lajkovac - Beograd
05;  06;  07;  08;  09;  10;  11.15;  12;  14.15;  15.45;  18;

Valjevo - Ub - Beograd
05.30;  06.45;  7.45;  09; 10;  12.30;  13.30;  14.30;  16; 17;  16.50;  18;  19;

Valjevo - Novi Sad

07; 10.;  12.45 (izuzev nedeljom),  18.50;

Valjevo - Niš

16;  17.30

Valjevo - Kragujevac
08;  16;
 
Autobuska stanica Valjevo 014/221482
Evropa bus 014/232 128

TAKSI PREVOZ U VALJEVU / TAXI STANICE

ALKO taxi  014/ 243 003 
HALO taxi  014/ 290 029
KULA taxi  014/ 290 290  
MAXI taxi   014/ 222 111  
PATAK taxi   9701
PINK taxi   014/ 29 29 29
RAVNOGORAC taxi  9704 
RADIO MOBIL taxi  014/ 215 000  
VALJEVO taxi  9702

Valjevo-Beograd Centar (Prokop)
4,35;  06,00;  09,06;  12,27;  17,007;  19,59;

Valjevo-Beograd
05,04;  18,24;

Valjevo-Bar
10,47;  22,48;

Železnička stanica Valjevo   014/221697

 
Staro Valjevo

Divcibare Ski Resort
2012 © Akter Design | Pravila korišćenja