Ski Resort
Divcibare Ski Resort
Divcibare Ski Resort
Početna stranaValjevske vestiPozitivaMladiKulturaSportBlogFoto danaNa kafici saAdresarKontakt
Pratite nas preko Facebook-a  Pratite nas na Twitteru  Rss
Divcibare Ski Resort
Divcibare Ski Resorr

VALJEVSKO BLOGOVARANJE

Неколико коментара узети из разних новина

Objavljen od Boško
Boško
Boško još nije napisana biografija
Korisnik je trenutno offline
na sreda, 01 mart 2017
in POLITIKA 24 Komentara
Рут Водак професор лингвистике на универзитету у Ланкастеру. Из НИН-а 15.12 2016 год.
„ Политика заснована на призвидњи страха, уместо наде, лагањем и на представљању политичара као Робин Худа који ће спасити народ од предстојеће катастрофе увек подразумева и производњу дежурног непријатеља, што смо видели у фашизму. Време невиности 21 века је прошло. Бројне друштвене, политичке и економске протувуречности, које намеће глобализација, несрећно спарена с капиталистiчком парадигмом, након пада Берлинског зида коначно су изашле на видело и по опробаном обичају ломе се на грбачама људи којима је као најшири и најсмисленији домет политичког деловања понуђено проверено варљиво гласање на изборима.“ Да ли се овде може препознати данашња Србија?
Пре пар година Вучић рече: „Нећу вам обећавати куле и градове...“ Љубомир Симовић , писац и члан САНУ Написао у НИН-у 29.12.2016 год.
„Ових дана видимо како на обали Саве расту куле Београда на води... „ Он даље вели: да је на овај пројекат упућено много критика од архитеката како наших тако и страних. Такође вели да су власти на делу ове градње ставили ван снаге важеће законе Србије. Даље вели: „Власт на све те критике не обраћа пажњу. На мноштво непријатних питања- ко је, с каквим правом, и на основу чега, арапском партнеру препустио 68 % профита, и одобрио закуп 110 хектара Београда на 99 година и ко је без икакве накнаде, зграду Геозавода препустио приватном предузећу на 30 год. нема одговора. Као што нема одговора ни на питање по чијем налогу су људи са фантомкама и са багерима без регистарских таблица обавили ноћно рушење у Савамали, ни на питање ко је наредио полицији да за време те акције не одговара на телефонске позиве. Пратећи све ово добијамо слику односа власти према законима и Уставу земље,“
Ономад сам прочитао Вучићеву изјаву да је данас плаћање пореза патриотски чин. Питам се да ли ће они који немају новац за порезу, (па им се одизме имовина ) постати веће патриоте од Вучића? А шта знам можда се патриоризам постиже и силом.
Међутим да се вратим коментарима од оних за које мислим да су паметнији од нас.
Овако прича Шербеџија: „ Питам се које то снаге и силе могу у овај наш свијет донијети поново неки спокој и достојне увјете за живљење?... Политичари то сигурно нису... Све су то мали играчи ове посрнуле повјесне позорнице... Углавном националисти који се само додворавају укусима свог времена, натјечући се тко ће више мржње посијати према означенима непријатељима и на тај начин поправити рејтинге својих изборних кампања. А народ као стока... Огољен, опљачкан, осиромашен... Доведен на најниже гране свог цивилизацијскога развоја... Понижен и посрамљен... Па ипак, унаточ свему поново спреман да подржава те своје политичке лидере који су га и довели до овога хаоса и безумља и који сваком даном исијавају нове облике мржње према другим народима (додајем: и временима) који су им једини кривци за сво зло што их је снашло... и поново су једни другима Четници и Усташе и Партизани... И нема краја томе апсурдном облику живота који се креиарао на овим нашим јужнославенским просторима...
Крис Хеџис:“ Велики је критичар капитализма и система у којем се привилегована мањина уз помоћ естаблишмента у обе главне партије непрестано богати на рачун остатка популације, пре свега на рачун радника и сиромашних грађана. Верује да се садашња економска и друштвена криза може зауставити једино социјалистичким преуређењем друштва и да не постоји никакво компромисно решење.“
И сад кад се примиче гласање треба се одлучити, за кога ваља гласати . Николић и Вучић стално причају колико воле Србију. Николић пропутова светом скоро као Тито, али је више одликовања поделио од Тита. Николић одлази на заседање скупштине У.Н. у делегацији 70 људи. Наравно ту притадају и жена и снаје које су ишле ради шопинга. Колико је соба у хотелује Србија платила и колико долара портошила на храну? Руска делегација само седам чланова, повели неку сићу.Тако им и треба кад немају Тому за председника.
Вучић, Где год се отвори десет и више радних места он је ту, а где се отпушта 200-300 радника е онда није ту мора да брани Србију. И сад једна анализа његових обећања. 2014 – е године обећао је да ће ФАП прорадити, Да ли данас ФАП функционише? 2013-е 10-ог децембра „За викенд смењујњмо лоше директоре из СНС-а.“ 28.јули 2014-е „До краја августа променућемо 70 одсто менџамента у јавним предузећима“. 23. Октобра 2015-е „ Ко не буде добро радио биће смењен и ништа му неће помоћи, па чак ни пријатељство са мном. Нико неће бити поштеђен..“ 7 јули 2015 год. „Сви директори јавних предузеча који раде добро остаће на својим местима, а они који нису испунили очекивања биће смењени“. 30 октобар 2016-е год. „Биће смењени готово сви директори, јавних предузећа која лоше раде. И то веома брзо пре нове године.“ Ово је писала у НИН-у Петрица Ђаковић. На ово могу да додам један афоризам (Не знам ко га је написао) „ Мало је један ован на оволике овце."

Sada i danas, ugodno uzdržavanje, neutralnost, jeste stav koji se ne može opravdati, makar se pokrivao mnogim nedoumicama i razmišljanjima, makar pokušao da se ovako i onako opravda vajno duhovitim mislima. Svaka neutralnost i pasivnost bile bi u časovima poput ovih propuštanje da se zahvati ono što je neophodno, bile bi samo znak
Шта сад да се ради. Коме веровати?
Ključne reči: Nema ključnih reči

Komentari  

 
+2 #1 R.Pecelj 01-03-2017 19:35
Pa kad nećeš Kralja i Monarhiju, onda sedi i kukaj.
I piši po Portalu.

Nije džabe narod nekad govorio :

" BEZ KRALJA NE VALJA "

Narod je tada umeo da misli svojom glavom !!!
Citiraj
 
 
+3 #2 gledalac 01-03-2017 20:32
Imas bosko svako vece na RTS1,obrazovnu seriju Ravna gora.Gledaj,bice ti mnogo lakse da se odlucis.
Citiraj
 
 
-3 #3 bosko 02-03-2017 09:28
А ти друже прескочи целу једну епоху. Ону између краља и ових. Лукав си ти. А и ове си подржавао.
Citiraj
 
 
+5 #4 Penzioner 02-03-2017 11:28
Danas se raspisuju izbori, počinje kampanja.

Navali narode, nema šta nema, biće i akcija ! :lol:

Citiraj
 
 
+4 #5 Saša 03-03-2017 12:53
Vraćaju se star dobra vremena !!! :lol: ;-)

" I POSLE TITA TITO "

Citiraj
 
 
-1 #6 Kojot Pera 03-03-2017 16:36
„ Политика заснована на страха, уместо наде, лагањем и на ,,,,,,,
,,,,ији 70 људи. Наравно ту и жена и снаје које су ишле,,,,,
,,,,нга. Колико је соба у Србија платила и колико дол,,,,,
,,,,августа 70 одсто у јавним,,,,,,
,,,,,,„Сви директори јавних који раде добро ост,,,,,,,,

Ni novinari nisu sto su bili. Moze li mi neko obasniti oznacene reci i njihova znacenja da bih ovaj tekst razumeo do kraja. Kao i sam pocetak.
Boško
Неколико коментара из разних новина

Dal se kaze ovako kako je napisano?
Ili: Nekoliko komentara iz raznih novina
A moze li: komentari uzeti iz raznih novina
Citiraj
 
 
+3 #7 U2 03-03-2017 17:13
Sasa, stara dobra vremena nisu nikad ni odlazila, nego je narod srpski preko 30 god slep kod ociju i gluv kod usiju ... pod narodom mislim najvise na penzose jer su oni osnova glasackog tela, koja i oblikuje stanje u drzavi ... daj mi penziju na vreme, pa mi posle radi sta hoces ...
Citiraj
 
 
+5 #8 bosko 03-03-2017 18:42
Којоте, написани су коментари који се односе на збивања у свету (та збивања се дешавају и код нас). То нису коментари нашег стила на овом порталу него студиозна тумачења данашњице, која се могу чути на разним трибинама и предавањима. Спомињање Николића и Вучића је у контексту непримереног трошења српског новца као и лагањем и обмањивање бирача.
За У2. Мислио сам да си мало промућурнији међутим ти не видиш стварност, него кукуричеш устаљене приче, да су за све криви пензионери који су створили све оно што је продато, као гомилу празноглаваца као што си ти.
Да ти објасним да је лупетање оно што си написао у вези "пензоса".
Ствари стоје овако: Неки дан Вучић је рекао да у јавном сектору има 700.000 запослених и да ће добити повећање плата у овој години. Прошле године плате јавном сектору су једном подигнуте, за други пут нисам сигуран. Дајући Кркобабићу власт који прошлог гласања рече пензонерима: "Ако не гласате за Вучића, погледаћете поштара". На овај начин поделио је пензионере. Сад рачуница изгледа овако 700.000 + минимум 500.000 пензионера ће сигурно гласати за Вучића. Додај на то и његове "ду.елизце Дачића, Вулина и друге", он је осигурао победу. На ово додај и малу излазност јер је народ смушен. То је моје виђење гласачких резултата.
Ја се не бавим овиме и ово је први пут да сам упловио у ове воде, на гласање не идем докле год хоће да ме попрскају по прсту и на тај начин пбележе као лопова.
Citiraj
 
 
+5 #9 !!! 03-03-2017 19:26
Moram da se slozim sa tobom bosko.Odlican komentar
Citiraj
 
 
+9 #10 bravo,bravo 03-03-2017 20:39
Danas u Kuriru odlican tekst o Aleksandru Prodanovicu i izgoju sipurka.Cestitke Aco.Eto i jedan lep isecak iz novina
Citiraj
 
 
+1 #11 bosko 04-03-2017 15:09
Данас прочитах у "Политици": "Премијер Александар Вучић је у неколико наврата изјављивао како очекује да просечна плата у Србији 2017. године буде 500 евра. Према подацима званичне статистике, просечна плата износи 369 евра."
Питам се да ли У овај просек улази и плата Бајатовића и Данице Драшковић па и још неких од неколико хиљада евра. Питао сам неколико деце која раде по трговинама и неким фирмама и нико ми не рече да имају преко 25.000 динара и то српских.
Ово ће бити својеврсна лаж ове власти јер се може урачунати у кампању.
Citiraj
 
 
+4 #12 Vernik 04-03-2017 15:43
Slušaj Boško šta ti pametni ljudi govore :

Citiraj
 
 
-1 #13 Kojot Pera 05-03-2017 18:30
Citiranje bosko:
Којоте, написани су коментари који се односе на збивања у свету (та збивања се дешавају и код нас). То нису коментари нашег стила на овом порталу него студиозна тумачења данашњице, која се могу чути на разним трибинама и предавањима. Спомињање Николића и Вучића је у контексту непримереног трошења српског новца као и лагањем и обмањивање бирача.
За У2. Мислио сам да си мало промућурнији међутим ти не видиш стварност, него кукуричеш устаљене приче, да су за све криви пензионери који су створили све оно што је продато, као гомилу празноглаваца као што си ти.
Да ти објасним да је лупетање оно што си написао у вези "пензоса".
Ствари стоје овако: Неки дан Вучић је рекао да у јавном сектору има 700.000 запослених и да ће добити повећање плата у овој години. Прошле године плате јавном сектору су једном подигнуте, за други пут нисам сигуран. Дајући Кркобабићу власт који прошлог гласања рече пензонерима: "Ако не гласате за Вучића, погледаћете поштара". На овај начин поделио је пензионере. Сад рачуница изгледа овако 700.000 + минимум 500.000 пензионера ће сигурно гласати за Вучића. Додај на то и његове "ду.елизце Дачића, Вулина и друге", он је осигурао победу. На ово додај и малу излазност јер је народ смушен. То је моје виђење гласачких резултата.
Ја се не бавим овиме и ово је први пут да сам упловио у ове воде, на гласање не идем докле год хоће да ме попрскају по прсту и на тај начин пбележе као лопова.

„ Политика заснована на страха, уместо наде, лагањем и на ,,,,,,,

na strshu

,,,,нга. Колико је соба у Србија платила и колико дол,,,,,
soba Srbija (I T.G.)
,,,,августа 70 одсто у јавним,,,,,,
,,,,,,„Сви директори јавних који раде добро ост,,,,,,,,
Citiraj
 
 
+1 #14 Apsolvent 05-03-2017 21:26
IZJAVA GODINE!

Momak u redu za potpis Jankoviću: BOLJE DA ČEKAM TRI SATA OVDE, NEGO TRI SATA ISPRED AMBASADE
Citiraj
 
 
+2 #15 Чобан 07-03-2017 15:53
Чобан тера овчице

Чобан тера овчице,
лакој лане,
дири, дири дане,
чобан тера овчице лагано.

Преко једне речице,
лакој лане,
дири, дири, дане,
преко једне речице лагано.

Све му овце прођоше,
лакој лане,
дири, дири, дане,
све му овце прођоше лагано.

Само једна не може,
лакој лане,
дири, дири, дане,
само једна не може никако.

Чобан узе гранчицу,
лакој лане,
дири, дири, дане,
чобан узе гранчицу лагано.

Па претера овчицу,
лакој лане,
дири, дири, дане,
па претера овчицу лагано.

Citiraj
 
 
-1 #16 Kojot Pera 08-03-2017 15:06
Svaka cast Bosko, savlado si virtualnu tehniku za 10-ku. Brises reci na koje ti neko ukaze da si :nepismeno: napisao u tudjim komentarima.
Sve sto je u komentarima 6 i 13 napisano cirilicom je koporano iz tvog bloga, pa i naslov. I iz tog razloga ne moze biti da sam ja pogresio u pisanju, vec,,,,,,,, ?

PROCITAJ NASLOV TVOG BLOGA.


Boško
Неколико коментара узети из разних новина
KOPIRAN


U sklopu ovog naslova: da li se kaze UZETI ILI UZETIH ili je VISKA a ta rec je obrisana u tekstu br,6 kao i ispravljene druge koje su bile pod znakom navoda. Neko pokusava da svoju nepismenost prebaci na drugog.

Brisanje reci moze samo Autor bloger i Administrator
Administrator kad brise oglasi se jasno, nedvosmisleno i dostojanstveno: (cenzurisano)


Којоте, написани су коментари који се односе на збивања у свету (та збивања се дешавају и код нас). То нису коментари нашег стила на овом порталу него студиозна тумачења данашњице, која се могу чути на разним трибинама и предавањима. Спомињање Николића и Вучића је у контексту непримереног трошења српског новца као и лагањем и обмањивање бирача.

OVO TVOJE OBJASNJENJE NE ODNOSI SE NA PRAVOPIS
Citiraj
 
 
+3 #17 bosko 09-03-2017 12:46
Ако си којот и не чуди што кевћеш као он.
Писци, новинари и остали који званично пишу праве такође грeшке, али имају лекторе који исправљају те грешке.
Биће да си нов, кад не знаш да сам сто пута на овом порталу написао да се моја и онако слаба, писменост изгубила у пустињи моје прошлости.
Да си само написао да сам погрешио ту и ту, ја бих то прихватио са захвалношћу. Ко ме је год исправио осећам захвалност због њихове добронамерности . Ти си покушао да омаловажиш мене као личност и зато твоје писање по мени личи на лавеж којота.
Можда бих могао да те запослим као личног лектора-))))
Citiraj
 
 
-2 #18 Kojot Pera 10-03-2017 11:19
Zao mi je sto tvoja kultura, domace vaspitanje, kao i licna diskriminacija drugih, ismevanje necijeg porodicnog imena, busajuci se u grudi, vredjas i ponizavas druge, poredivsi ih sa zivotinjama.

Ако си којот и не чуди што кевћеш као он.
KOPIRAN TVOJ KOMENTAR

Ja svoje licno prezime i ime Kojot Petar kao i nadimak Pera nosim sa ponosom, i dicenjem. A ako si mislio: Da si me ponizio, uvredio, mnogo si se prevario. Jer svoje ime pisem velikim slovom, ne kao ti: i svoje i tudje (moje)!!!!!!!!

Sve ovo govori o tebi Da ne nabrajam vrline, uvazavanje i kulturu javne komunikacij sagovornika kao i o onima koji kontrolisu pravila ovog sajta. I sigurno necu menjati prezime zbog takvih kao sto si ti. A sa jos vecim ponosom cu ga nositi.

Nadam se da moje primedbe, kako ove sad iznete(moralne, kulturne, ,,,,i dr.) tako i prethodne (pravopisne) shvatis kao dobro namerne, da ces ih ispraviti i nauciti, sam, kad vec nisu mogli ucitelji i roditelji.

Kojot Petar
zvani Pera
Citiraj
 
 
+2 #19 bosko 10-03-2017 13:47
Не верујем да си Којот а написао сам "ако си којот" Исправљаш мене а сам не знаш разлику. Позиваш се на правила овог сајта зато што си ме једном питао, како ја то исправљам и мењам написано. Рекао сам да се региструјеш, а да ја то радим јер некако слабо видим слова приликом писања (као индиго кад је истрошен) па тек кад се објави онда видим лепо и исправљам грешке. ( твоје такнуто-макнуто),
Прво си ти мене увредио, па сам ти ја узвратио.
П.С. Престани са јаловим писањем.
Citiraj
 
 
-3 #20 Kojot Pera 10-03-2017 15:10
Molim te izvini duzan sam ti tesko izvinjenje, jer zaboravih: da ti mora da si uvek u pravu, i da niko drugi to nije, niti moze biti, i kad je drugi u pravu opet si ti u pravu. Kao i onaj ATEISTA, Zato vas dvojica 90% crvenih ocena imate zajedno. Pa vidite gde pripadate i kolko se razlikujete u komunikacijama ovoga drustva. Ovde vidim da si napredovao i da si poceo da se popravljas.Poceo si da dobijas pozitivne ocene???????

Не верујем да си Којот а написао сам "ако си којот" Исправљаш мене а сам не знаш разлику.KOPIJA TVOG KOMENTARA

Vadis reci iz konteksta menjajuci im znacenje
Ако си којот и не чуди што кевћеш као он.
KOPPIJA TVOG KOMENTARA
A sad kazes:
Не верујем да си Којот а написао сам "ако си којот"
KOPIJA TVOG KOMENTARA

To sto ti neverujes ne interesuje me jer ne dolazi u obzir da mi budes Kum, a kolko znam ni crkvu ni manastire ne posecujes, ni kao turista, a ja ne pristajem da mi budes kum pred Bogom.

Nisan te pitao nista vec sam napisao i siguran sam u to:

Svaka cast Bosko, savlado si virtualnu tehniku za 10-ku. Brises reci na koje ti neko ukaze da si :nepismeno: napisao u tudjim komentarima.
Sve sto je u komentarima 6 i 13 napisano cirilicom je koporano iz tvog bloga, pa i naslov. I iz tog razloga ne moze biti da sam ja pogresio u pisanju, vec,,,,,,,, ?
MOJ KOMENTAR

Za razliku vazno je da ti znas! Pa sto je ne objasni.

Sta ti znaci ono P.S. ko zadnji dziber kad zakazuje kurtizani sastanak kod Sunca kafane ili Krusikovog stadiona. Ako imas sta da kazes kazi javno, jasno i glasno.
Citiraj
 
 
0 #21 Penzioner 10-03-2017 19:50
Meni sad više ništa nije jasno ???

PONIŽAVAJUĆE! Srbija izašla na Blumberg listu! Naša zemlja na 8. mestu najbednijih država sveta!

Citiraj
 
 
+2 #22 bosko 10-03-2017 20:19
Сам си потврдио да сам у праву. Да не верујем да си Кјот (написано великим словом) што би се односило на име, са малим словом је животиња.
Заиста те молим као специјалисту за скретање са тема, да наставиш са анализом моје личности.
Те црвене бројке не признајем као мерило интелегенције било кога. То је измишљено за такве као ти. Не причају о теми него пљују на све оне који знају шта је било и виде шта је данас.
Остај ми у миру и нек "сила буде уз тебе". )))))
Citiraj
 
 
+1 #23 bosko 11-03-2017 12:13
Пензионер, немој да се чудиш. Србија живи од Вучићевих лажи. Њему је врло важан буџет. Строго узев буџет јесте важан али кад се пуни од производње, извоза а и од пореза. Управо су порези проблем. На пр. од Нотара је држава зарадила (ставила у буџет) прошле године 1,5 илијарди дин. Тај новац је скинут са грбаче народа, јер су ту суму морали да дају нотарима и за ту суму Срби су постали сиромашнији. Новац од пензионера такође је ушао у буџет и пензионери су за ту суму постали сиромашнији. Али он зато има пара за Арапе, стране инвеститоре и осталу булументу која не долази у Србију јер је воли, већ због великих зараде, а на уштрб опет Срба.
Он није прочитао књигу двојице америчких професора који тврде да је кризу изазвала Америка зато што је хтела да јој извор прихода буду финансије.
Мука ми је од оволико ср.ња Вучићевих јер он не схата да су то тренутни успеси, али зато доприносе његовом нарцизму а богме и сујети.
Citiraj
 
 
0 #24 Kojot Pera 11-03-2017 16:44
Citiranje bosko:
Сам си потврдио да сам у праву. Да не верујем да си Кјот (написано великим словом) што би се односило на име, са малим словом је животиња.
Заиста те молим као специјалисту за скретање са тема, да наставиш са анализом моје личности.
Те црвене бројке не признајем као мерило интелегенције било кога. То је измишљено за такве као ти. Не причају о теми него пљују на све оне који знају шта је било и виде шта је данас.
Остај ми у миру и нек "сила буде уз тебе". )))))

[quote name="Saša"]Vraćaju se star dobra vremena !!! :lol: ;-)

" I PRE I SAD BOSKO
A POSLE

[IMG]http://i64.tinypic.com/2w4ifeg.jpg[/IMG
Citiraj
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži


 
 Valjevo - Lajkovac - Beograd
05;  06;  07;  08;  09;  10;  11.15;  12;  14.15;  15.45;  18;

Valjevo - Ub - Beograd
05.30;  06.45;  7.45;  09; 10;  12.30;  13.30;  14.30;  16; 17;  16.50;  18;  19;

Valjevo - Novi Sad

07; 10.;  12.45 (izuzev nedeljom),  18.50;

Valjevo - Niš

16;  17.30

Valjevo - Kragujevac
08;  16;
 
Autobuska stanica Valjevo 014/221482
Evropa bus 014/232 128

TAKSI PREVOZ U VALJEVU / TAXI STANICE

ALKO taxi  014/ 243 003 
HALO taxi  014/ 290 029
KULA taxi  014/ 290 290  
MAXI taxi   014/ 222 111  
PATAK taxi   9701
PINK taxi   014/ 29 29 29
RAVNOGORAC taxi  9704 
RADIO MOBIL taxi  014/ 215 000  
VALJEVO taxi  9702

Valjevo-Beograd Centar (Prokop)
4,35;  06,00;  09,06;  12,27;  17,007;  19,59;

Valjevo-Beograd
05,04;  18,24;

Valjevo-Bar
10,47;  22,48;

Železnička stanica Valjevo   014/221697

Divcibare Ski Resort
2012 © Akter Design | Pravila korišćenja