Ski Resort
Divcibare Ski Resort
Divcibare Ski Resort
Početna stranaValjevske vestiPozitivaMladiKulturaSportBlogFoto danaNa kafici saAdresarKontakt
Pratite nas preko Facebook-a  Pratite nas na Twitteru  Rss
Divcibare Ski Resort
Divcibare Ski Resorr

VALJEVSKO BLOGOVARANJE

ГОРАК РАДНИЧКИ ХЛЕБ

Objavljen od Boško
Boško
Boško još nije napisana biografija
Korisnik je trenutno offline
na subota, 05 novembar 2016
in POLITIKA 129 Komentara

Ових дана, много се што шта писало на овом порталу о „како је некад било“ како је сад и изречено је пуно неистина, па сам одлучио да изнесем неколико ставова из свима доступне штампе. Знам да ће бити много оних који не знају шта је било, а још мање шта може бити.
Александар Апостоловски. 30 април 1 и 2 мај 2916 год. „ Радници какви су били наши родитељи, који су сироти, паркирали своје нове „заставе“ испред индустријских или спољнотрговинских гиганата, као што су били „Генекс“ или ИМТ, више не постоје. Ми њихова деца постали смо модерни робови“
( Додајем,) Ономад Вучић, приликом почетка радова на некој фабрици од стране Француза између осталог рече: „Французи су у нама препознали добре раднике...“ Требао је да каже истину: „Јефтину радну снагу“ Знам да роба произведена у Србији у свету има исту цену као и да је произведена у Француској. Разлика у платама француских и српских радника је огромна. Чиста зарада иде у Француску где подмирује социјалу и повећава потрошњу француске робе.
Омбудсман подсећа да је, не тако давно извршна власт мимо свих закона тражила од судова да занемарује тужбе радника против предузећа. Ова пракса је спречена. Да ли је?
Драган Великић. НИН 7.4.2016 год. „ Они би да се време рачуна од 5. Октобра 2000 год. Да се за увек избрише стара ера да се заборави оних њихових 13 година када је извршена потпуна девастација Србије, која је поред привредног колапса подразумевала и уништење свих система вредности и моралних норми. И сад ти исти који су једном завили Србију у црно, представљају се као спасиоци.
Једини спас Србије је да се пристојни људи дистанцирају од непристијне политике, и да бирају МАЊЕ ЗЛО, јер то мање зло није пре четврт века увукло Србију у ратове, нити је изазвало санкције међународне заједнице. То мање зло није направило од својих грађана парије Европе, самоубилачки их изложило бомбардовању НАТО и доживотно им осигурало улоге губитника и негативаца. Мање зло није састављало листе за одстрел нити јавно претило политичким неистомишљеницима.
Зато не верујмо Данајцима ни кад дарове доносе. То су они који ће и овог пута испоручити још једног тројанског коња. Зар није довољна ергела коју су нам даривали током њихове владавине? Хоћемо ли и даље наставити да живимо под наркозом ријалитија, једине културне тековине њихове владавине.“
Горан Јефтић рођен 1978 НИН 2. 10. 2014 год. „Транзиција је пут од нечега ка нечему. У нашем случају, транзиција је пут ка неолибералном капитализму, ка једном монструозном накарадном систему у којем се гуши сваки индивидуализам и свака духовност да би смо постали роботи и робови великих компанија за које ће мо да радимо и којима ће да служимо, како бисмо се вратили у период за који смо потрошили много векова да из њега изађемо.“
Др. Јован Душанић „Политика“ 25. 4 2014 год. „Величају се стране инвестиције и убеђују нас да све мора да се чини и на све пристаје како би сваке године привукли по неколико милијарди евра страног капитала. У супротном, нема нам опстанка. Тако се шири дефетизам у народу, јер смо, тобоже, неспособни да се сами старамо о себи. У Србији се страним инвеститорима исплаћују хиљаде евра по запосленом, дају велике пореске повластице, бесплатна инфра структура. Поставља се питање: ко у кога више улаже, странци у Србију или ми у њих?
И сад последице овог капитализма су:
Асолутно сиромашни (2014 год.) 630.000 Релативно сиромашни (2014 год.) 1,8 милиона. Они који једва састављају крај са крајем /2015 год) 1,7 милион. Значи да у Србији, релативно сиромашних има око 4,5 милиона становника.
У Србији у 75 (Без Београда и Косова)) народних кухиња храни се 35.320 особа које дневно добијају пола литре куваног јела и пола килограма хлеба.
У Србији тренутно има око 760 хиљада мнезапослених, од који 105.000 високо образованих.
И на крају Вучић стално поручује : „ Нећу вам обећавати куле и градове“! Заборавио је да већ обећао две нове куле и нови град Београд на води.
У једној скорашњој анкети на питање кад се у Србији најбоље живело 78% испитаника је одговорило : „За време Тита“.
Ključne reči: Nema ključnih reči

Komentari  

 
+9 #1 Perica sveznalica 05-11-2016 16:40
"LAKO JE BILO TITU SA KRALJEVOM OMLADINOM, A TESKO VLASTI SA TITOVOM OMLADINOM"
Citiraj
 
 
+14 #2 volim Tita 05-11-2016 20:20
Nemoj vise o Titu ko Boga te molim.Evo sve priznajem.Bio je najboplji,najle psi,najpametnij i,i napravio najbolju drzavu gde su radnici najbolje ziveli.Omladina ga volela vise od roditelja,a socijalizan najbolje drzavno uredjenje.Kako otvorim portel Tito skace na mrne i ljubi me,a popovi,mole iz zatvora,i govore nema Boga.Zahvaljujem ti na ovako izuzetno dobrom tekst,gde se Tito veoma malo pominje,a zasluzio je mnogo vise.I posle Tita Tito.Jos jednom sve priznajem,sto god napises tacno je
Citiraj
 
 
+11 #3 konacno istina 05-11-2016 21:53
Veceras objavljeno,da je zlato Kraljevine Jugoslavije podeljeno izmedju Italijana,Nemac a i Ustasa,za koje je bio zaduzen kardinal Stepinac,a posle rat uzela OZNA.Petar II Karadjordjevic nema veze sa zlatom.Ima Boga
Citiraj
 
 
-13 #4 bosko 06-11-2016 08:05
Баш ме брига.
Citiraj
 
 
-7 #5 bosko 06-11-2016 16:45
Па Десимире да ти скренем пажњу на истину. Они би да се време рачуна од 5.ог октобра 2000 год.(13 год је њихово време.) Слоба је био "МАЊЕ ЗЛО". Он још каже да то мање зло није увело санкције, нити распродало Србију.
У тексту нигде нисте чули моје мишљење, осим у делу који се односи на Вучићев коментар приликом доласка Француза. Све написано писало је у штампи и било на увид свима који читају, а не преносе вести "Радио Милеве"
Читај глупости: "ОЗНА је отишла у Америку и Енглеску и покупила однето злато. Ако је то злато остало у Југославији Фашисти као добри окупатори нису га хтели него оставили народу Југославије". Просто за неверовати да неко може у ово поверовати. Оваква писања нису никакво чудо.
Данашњи систем (не само у Сбији) да би умањио своју беду пушта које-какве жваке, на које се народ лепи, као муве на лепак. На пр. Американци баце неку бомбу негде па кажу како су то урадили Руси. Код нас има много материјала да се подгрева неслога. На пр. Сваке године неко пише нешто и Титу. После 35 год. од његове смрти сви све знају о њему. Неко је написао да данашња власт према потреби ставља у уста: кокарду или петокраку или пак крст, а најчешће Косово. Онако како ветар дува. Народ ко овце не схвата да иде за јаловим овном.
Citiraj
 
 
+8 #6 kad tad istina 06-11-2016 20:37
Bravo Rajko.Samo sta vredi,ima onih koji ni dokumentima ne veruju.Komunizam je cudo.Oni su bili genijalci za glupost.Na zalost ima ih jos koji im veruju,i dalje pisu gluposti.Ti ocigledno ne.Svaka cast
Citiraj
 
 
-7 #7 bosko 07-11-2016 08:02
Сад тек ништа не разумем. "Oni su bili genijalci za glupost." Злато подељено између Италијана, Немаца и усташа. Онда дошао крај рата па ОЗНА оде у Италију покупи злато па и у Намачку, узме злато Американцима испред носа, а Павелић заборавио да понесе злато са собом. Шта знам можда је и понео па га ОЗНА јурила по свету и одузела му злато. Зар су то могли да изведу глупи људи? Или су глупи пак они који верују и такве могућности?
Citiraj
 
 
+5 #8 ISTINA 07-11-2016 09:24
Nisi ti dzabe komunista Bosko.Tesko je tebo to da razumes.Dobro je napisano,,GENIJ ALCI ZA GLUPOST,,cak odlicno.
Citiraj
 
 
+5 #9 Desimir 07-11-2016 15:07
Boško, večeras na VTV imaš "ekluzivni" intervju sa onim lubeničarem sa Uba.
Posle pređi na RTS 1 , tamo je inervju sa našim Premijerom. Ali nešto ne kažu da li je ekskluzivan ?
Citiraj
 
 
-1 #10 bosko 07-11-2016 19:58
Десимире у мом коментарисању нису важни људи. Него идеје социјализма и капитализма: Ја сам писао о тешком животу радника и вршим само та упоређења. Међутим ови је..ветри увек непадају мене јер су тотално неуки о идејама. Они оркестрирано жваћу жваке које им се сад дају, сматрајући себе да су неким политичким токовима. Они не знају шта не ваља у обе идеје и социјализму и капитализму. Ја причам о људима не о идејама. Да ли је некад било 650.000 тотално сиромашних? Да ли је у целој Југославији било 50.000 који су се хранили у "народним кухињама? 4 милиона Срба једва саставља крај са крајем, а нико не прича да ли је то добро или није. Овим је..ветрима је важно да ли сам комуниста. Они једноставно не знају да комунизам никад нигде није постојао ни једног секунда, али зато знају да то неваља.
Ја не знам ко је тај лубеничар и није ми важан као што ми нису важни ни: Николић, Вучић, Дачић, па и Броз.
Citiraj
 
 
+3 #11 Vlada 08-11-2016 09:54
A znate li sta se dogodilo na danasnji dan u Valjevu 1914g.?O Titu sve znate
Citiraj
 
 
+2 #12 bosko 08-11-2016 11:13
Владо о Титу не знам све. Чак не знам ни које се године родио. То ми у животу није било важно и нико није кроз школу терао да то знам. Његово име углавном употребљавам као временску одредницу. Знам да је био способан, био је и цењен у целом свету. Знам да један човек па макар био и Тито ништа не може сам да уради, сам је бескористан. Знам да се "Доласком неке јадне демократије" води хајка која никад пре није виђена на овим просторима. Све је поодређено некој туђој кривици. Схватам и то да данас сви бране неко време у ком живе. То је и нормално осим кад неко покуша да брани раније време у ком је живео. Е то раније није било добро и због тог времена имамо гладне Србе и преко 100.000 незапослених факултетски образованих људи.
Сад да се вратим на питање, шта је било у Ваљеву. Немам појма и тако ми је мало важно да се не узбуђујем због тога. Јер од тога никакве користи немам. Наравно да има ствари које су ми важне, а везане су за прошлост.
Сад морам да прекинем је ме чека дебело мезе и пиво. Данас је Митровдан па ред је да частим сам себе.
Citiraj
 
 
+6 #13 R.Pecelj 08-11-2016 12:06
Citiranje Vlada:
A znate li sta se dogodilo na danasnji dan u Valjevu 1914g.?O Titu sve znate


Kolega, Vi ste očigledno pogrešili oko godine. Verovatno ste mislili na 1954.g.

A znao sam da drug Boško neće to znati, bez obzira na pomoć svog savetnika, druga ATEISTE.

Moram ja kao Monarhista da ih edukujem. :lol:
Te godine, 7 novembra je drug Tito sa drugaricom Jovankom posetio Valjevo :
Iste godine drug Tito je inkognito i nenajavljen došao svojim kolima u Valjevo i proveo prijatno veče u hotelu Grang uz muziku. Možete zamisliti kakav je hao nastao u Komitetu kad su čuli za njegov dolazak !!! :lol:

E pa drugovi, drug Tito je uvek govorio "Učiti, učiti i samo učiti". A Vi ?
Citiraj
 
 
+4 #14 Branko 08-11-2016 12:23
Дошао је дан када је наш друг РЕВИДИРАО, односно познати критичар данашње омладине. Човек коме смета црква, свештеници,сви свеци данас помиње славу да иде да једе и пије. То као некада комунисти =Био сам на слави, не славим ја него мој отац=.Неки дан каже да не пије пиво, већ само доктор кад му препише. Који је то доктор па и ми да на рецепт узимамо пиво а у којој апотеци? Мање пива, мање пива.
Citiraj
 
 
+2 #15 Vlada 08-11-2016 14:38
Nije Bosko pitanje bilo upuceno Vama,nego svima na portalu.Eto i opet ste izasli iz teme,pa posle kukate.
Branko svaka cast za komentar.
Citiraj
 
 
+4 #16 Mislilac 08-11-2016 15:44
U nedemokratskim režimima važi pravilo :

"Istina ide šapatom a laž je bučna i nametljiva"

Da li vas ovo na nešto podseća ?
Citiraj
 
 
+4 #17 kolega 08-11-2016 15:53
Kolega R.Pecelj. Tito,drug Boskov,je bio 7.11.1954g.inkognito u Valjevu,a na danasnji dan u zgradi suda,sastala se Srpska vlada sa vrhvnom vojnom komandom,radi utvrdjivanja strategije,za borbu protiv Austrougara.Ovo sto nismo culi,za ovakve istorijske datume direktno su krivi komunisti,i kako neko napisa na ovom portalu tacka 3.Bezvezni datumi se pamte,ali zato istirijski sklonjeni,zabor avljeni.Mali covek ne moze da podnesevelike razlike u misljenju i zato se bori da svi misle kao on,u stvari da ne misle.Bravo Vlado sa secanje.
Citiraj
 
 
+6 #18 bosko 08-11-2016 16:26
Мој друг Пецељ је погрешно навео аутора "Учити, учити и само учити" реко је Лењин, а Тито га цитирао. Ту годину коју наводите нисам био у Ваљеву. Био сам у БГД.
Бранко где си ти прочитао да идем на славу? Превидео си оно "Сам себе да частим". "Мени Омладина не смета, него време у ком су безлични, без визије сопственог живота, и са минимумом наде да ће бити запослени и тако стварати свој живот. Када су у питању славе и однос према њима, постоји једно филозофско размишљање, потекло пре 2,5 хиљада год.
"Ритуали су усвојен начин понашања појединца или групе људи, како би се разликовали од других. Ритуали се упражњавају за време светковина. Ти ритуали те догађаје чине достојним сећања".
Не знам Бранко да ли ти се оваква дефиниција допада, али је сигурно да је не можеш порећи.
Са Богом сам направио споразума да ћу ићи горе тек кад набави пиво. Ако нема пива нек ме не погледа.
Citiraj
 
 
+4 #19 Nenad 08-11-2016 18:02
Ako te, cuje Marko Ekmedzic da ides na slave,odlete ti iz udruzenja.
Citiraj
 
 
+3 #20 bosko 08-11-2016 19:28
Ко ти је тај Марко Екмеџић???
П.С. Бранко, покојна докторка Нада Станисављевић, када сам имао проблеме са бубрезима. И сад немам никаквих проблема.
Почео си да закераш, Бошко ово, Бошко оно. Зар ти се не чини да је твоје такво понашање глупо. Сетих се, " Ја га крстим а он смрди"
Citiraj
 
 
+5 #21 Nenad 08-11-2016 19:51
Citiranje Nenad:
Ako te, cuje Marko Ekmedzic da ides na slave,odlete ti iz udruzenja.

Predsednik udruzenja ATEISTA Srbije
Citiraj
 
 
+5 #22 neistomisljenikva 08-11-2016 21:22
Da nema Boska portal bi bio supalj.Svaka cast na energiji i pisanju komentara.Puno zdravlja i dug zivot,i jos dugo da pises komentare,bez obzira da li se slazem sa njima.
Citiraj
 
 
+4 #23 bosko 09-11-2016 07:44
Јес Ненаде у праву си. Ја заборавио за атеизам. Морамо мало да жваћемо и ту тему, јер су Срби тотално неписмени кад је религија (било која) у питању.
Citiraj
 
 
+2 #24 bloger 09-11-2016 08:03
Pa zar Bosko da zaboravis predsednika?Skupo ce da te kosta.Nego da te nisu slave i klopa okupirale,pa za ATEIZAM bas te briga.Nego more,neki blog o veri,malo popove da rastresemo.
Citiraj
 
 
+2 #25 R.Pecelj 09-11-2016 11:54
Citiranje bosko:
Јес Ненаде у праву си. Ја заборавио за атеизам. Морамо мало да жваћемо и ту тему, јер су Срби тотално неписмени кад је религија (било која) у питању.


Daj Bože da nije isteran i otale, ko nekad is KPJ !!!
Sad je kod Joška ali i tu mu se loše piše. Piso Kralj velikim slovom. :lol:
Citiraj
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži


 
 Valjevo - Lajkovac - Beograd
05;  06;  07;  08;  09;  10;  11.15;  12;  14.15;  15.45;  18;

Valjevo - Ub - Beograd
05.30;  06.45;  7.45;  09; 10;  12.30;  13.30;  14.30;  16; 17;  16.50;  18;  19;

Valjevo - Novi Sad

07; 10.;  12.45 (izuzev nedeljom),  18.50;

Valjevo - Niš

16;  17.30

Valjevo - Kragujevac
08;  16;
 
Autobuska stanica Valjevo 014/221482
Evropa bus 014/232 128

TAKSI PREVOZ U VALJEVU / TAXI STANICE

ALKO taxi  014/ 243 003 
HALO taxi  014/ 290 029
KULA taxi  014/ 290 290  
MAXI taxi   014/ 222 111  
PATAK taxi   9701
PINK taxi   014/ 29 29 29
RAVNOGORAC taxi  9704 
RADIO MOBIL taxi  014/ 215 000  
VALJEVO taxi  9702

Valjevo-Beograd Centar (Prokop)
4,35;  06,00;  09,06;  12,27;  17,007;  19,59;

Valjevo-Beograd
05,04;  18,24;

Valjevo-Bar
10,47;  22,48;

Železnička stanica Valjevo   014/221697

Divcibare Ski Resort
2012 © Akter Design | Pravila korišćenja