Ski Resort
Divcibare Ski Resort
Divcibare Ski Resort
Početna stranaValjevske vestiPozitivaMladiKulturaSportBlogFoto danaNa kafici saAdresarKontakt
Pratite nas preko Facebook-a  Pratite nas na Twitteru  Rss
Divcibare Ski Resort
Divcibare Ski Resorr

VALJEVSKO BLOGOVARANJE

ДВОЈКА

Objavljen od Boško
Boško
Boško još nije napisana biografija
Korisnik je trenutno offline
na ponedeljak, 28 oktobar 2013
in KULTURA 26 Komentara

Двојка
Како сам стигао, одмах се укључим да видим најновија Ваљевска блогоговарања.
У очи ми западе, Ваљевски "круг двојке". И прво што помислих да је неко написао Андрићеве стихове. Би ми интересантно да се још неко сећа Андрића наравно осим његове награде. Спомињањем њега сви осећамо величину, па и помало гордост Што припадамо његовом племену.
Једном давно, био сам још дечак, у
трамвају број 2 уступио сам место једној
"постаријој" дами од тридесетак година.
Јутрос ми је у трамвају број 2
уступила седишта једна љупка
девојчица од петнаестак година.
Између та два догађаја протекао
је мој живот, вртећи се непрестано
у круг, баш као и трамвај "двојка"
Овај блог који прочитах од његовог презимењака, има скривену назнаку стварног вртења у круг. Морам мало и да додам да су сви из околине Бранковине, Мионице, Поћуте, Клинаца и осталих села учила школе у Ваљеву, становала, стасавала сањајући и због Ваљева мрела. Сви су они како рече Николај "Тапија Ваљева."
Такође запазих да још увек постоји гомила која ни једним блогом или коментаром заради неки плус плус осим (онако из мрака, безимени) спомињања неког Поћуте (Искрено у опште не знам ко је то).

Ključne reči: Nema ključnih reči

Komentari  

 
+13 #1 Vojin 28-10-2013 15:29
Kad ne znaš ko je Poćuta,ići ćeš po blanjavim ulicama, trošiće tvoje pare razni defektolozi, bićeš neostvaren u ovom Gradu.
Citiraj
 
 
-4 #2 bosko 28-10-2013 16:49
Е мој јадни синовац, ти га познајеш па идеш златом поплочаним улицама? Не схваташ поенту круга. До Поћуте бише неки други да ли бише бољи? И ако си у мраку стисни м..а и кажи то и то си забрљао, то си украо, овако твоја мржња се своди само на преотету девојку или пак жену.
Напиши синовац паролу, како где и колико је украо, залепи на штап и сви они који мисле као ти стаће иза тебе. А ја ћу доћи да вам аплаудирам. Тако се води борба против власти, дуго чак до следећих избора. Али ако си слагао, онда ћеш ићи у апс.
Citiraj
 
 
-1 #3 R.Pecelj 28-10-2013 18:48
Dobro došao Boško ponovo na portal i želim ti brz oporavak.
Citiraj
 
 
-5 #4 АТЕИСТА 28-10-2013 19:44
Свака ћаст чика Бошко, поново си победио. Читајући видим да си у пуној кондицији и снази. Операција те није уплашила и пољуљала. Видимо се,нормално уз малу, црну по могучности слатку.
Citiraj
 
 
-22 #5 pocutoljubac 28-10-2013 23:28
Citiranje Vojin:
Kad ne znaš ko je Poćuta,ići ćeš po blanjavim ulicama, trošiće tvoje pare razni defektolozi, bićeš neostvaren u ovom Gradu.

Ocito je da ima opsednutuh likom i delom tog defektologa. Da su u zivotu uradili delic onoga sto je on za narod uradio mi bi bili kuvajt ili emirati
Citiraj
 
 
-8 #6 Kaldrmaš 28-10-2013 23:44
:lol: Poštovanje Boško dobro došao. Pitao sam za Vaše zdravlje ni admin ni g-din Pecelj ne odgovaraju
Interesantan je baš Krug dvojke - mislim na blog. Ovi iz Valjeva ili što sađu u njega da uče, da se bave naukom, počnu da se bave politikom. A kad se bave politikom onda je put za Beograd i to u krug dvojke, još kad dobiju u tom krugu ar stana (100m2) milina.
Tada će nas učiti da su žabe i babe unija različitih skupova!
Lako je njima iz kruga dvojke, teško nama sa njihovim đacima koji hoće u taj krug "DVOJKE!"
Citiraj
 
 
-8 #7 Војислав Андрић 29-10-2013 02:01
Поштовани Бошко,

Придружујем се жељама за брз опоравак.
И само једно мало разјашњење.
Ја нисам аутор блога Ваљевски ''круг двојке'' већ Vojislav.
Учествовао сам у расправи, као и увек под својим пуним именом и презименом.
Citiraj
 
 
-6 #8 Војислав Андрић 29-10-2013 02:37
Калдрмашу,

Неколико реченица о ''салажењу'' у Ваљево.
Мој деда по оцу, тешњарски опанчар, је пореклом из Горње Буковице, а бака из околине Бајине Баште (досељена у Градац на почетку прошлог века). Првих десет година свог живота провео сам на селу (Крчмар, Осеченица, Попучке), где су ми родитељи били учитељи. Од њих и својих школских другова сам научио да волим село и поштујем сељаке, као и да није важно да ли је крава црна или бела, већ да ли даје млеко. Одрастао сам у Поп Лукиној улици,близу легендарног стадиончета, последњој улици у Ваљеву у којој је била дивна калдрма. Не стидим се свог порекла (иако ми је мајка рођена Београђанка са Сењака, где су њени преци били дунавски лађари), а ни математике - науке која ми је професија и којом се бавим више од пола века.

Сада мало о мојим ђацима. Веома сам поносан на генерације својих ђака и тужан што многи од њих нису у Ваљеву и Србији. И још тужнији што њихово знање и способности нико у Ваљеву не уме да препозна и каналише у корист пројеката за добробит нашег града. Сигуран сам да и ови који су у Ваљеву и Србији би били довољни за боље и срећније Ваљево, али и уверен да они нису једини који могу помоћи, јер добре стручњаке и локалпатриотски оријентисане људе изњедриле су и друге ваљевске школе.
Толико о томе.

Што се тиче ара стана, уније скупова и осталих твојих тричарија, о њима можемо да причамо само на основу чињеница (а не инсинуација) и кад одговориш на она три постављена питања.

Срдачно,
Војислав Андрић
Citiraj
 
 
-1 #9 bosko 29-10-2013 07:56
Захваљујем Калдрмаш. Нисам се ником јављао једноставно, нисам имао снаге, а у недељу готово цео дан нисмо имали струје.
Често сам мислио у тренутцима слабости, и на твој предлог скупа на "Промаји". Тада бих заиста уживао у Ваљеву, наравно ако постоји неки видиковац. Замишљао сам га из перспективе прошлости. Мада као грађеввинцу не би ми сметала и шума нових кућа. Кад је Ваљево далеко онда је и лепше јер се не види сва његова прљавштина, коју покрива жеља за повратком.
Што се тиче Администратора, момак је диван само је упао у једну колотечину новитета. Са овим мерењем јавног мнења ( зелено црвено) омогућава да се неки понашају геџовански. Кад немају аргумената, они иду стилом " Сад ћу ја њему мамицу му и трас црврно". Замисли реалан коментар Андрићев неки Мамлаз оцењује, (јер једноставно нема адекватан одговор) са минусом и тако долази до малограћанског самозадовољства .
Сад ћеш видети минисе јер они не знају да је је моја боја, боје крви.
Мало сам се уморио од кометарисања, признајем да ми недостаје разговор.
Citiraj
 
 
-5 #10 RV 29-10-2013 08:00
Srecan povratak na portal,dug zivot,i puno dobrih komentara i blogova.
Citiraj
 
 
0 #11 bosko 29-10-2013 10:45
Извињавам се аутору блога Војиславу због моје грешке на коју ме је навео коментар бр, 21 са онолико минуса. Но свеједно блог заслужује пажњу јер носи једну скривену истину,која ме је навела да цитирам Андрића.
Професоре В. Андрићу о теби (одучио сам се од персирања) доста сам слушао од твоје једне ученице, која има и неколико награда наравно из математике. Такоће и сам сам сам био одличан математичар код Воје "Швеске". Имао је обичај да каже да је математика "инструмрнт уз који се свирају сви остали предмети".
Обадвојици Војислава се извињавам због ненамерне грешке.
РВ Захваљујем се. Драго ми је да си присутан, поздрави и Дула, мислим да знаш на ког мислим.
Citiraj
 
 
-5 #12 R.Pecelj 29-10-2013 11:32
Ja ću se Boško osvrnuti samo na jedan deo tvog teksta:
"Једном давно, био сам још дечак, у
трамвају број 2 уступио сам место једној
"постаријој" дами од тридесетак година."

Vidi se da si bio lepo vaspitan и поштовао старије a to si mogao poneti samo iz porodice.
Opet tvoji roditelji su dobar deo svog života proveli u Kraljevini Jugoslaviji, ged se cenilo građansko vaspitanje i moral i vladao red , pa im nije bilo teško da to prenеsu na tebe.
Zato ti ja opet ponavljam : "Bez Kralja ne valja".
O Crkvi i veri ćемо drugi put !!!! :D :lol: :lol:
Citiraj
 
 
-9 #13 R.Pecelj 29-10-2013 11:41
Kaldrmaša je napisao:
"Pitao sam za Vaše zdravlje ni admin ni g-din Pecelj ne odgovaraju."

Bio sam strašno zauzet praćenjem ovih plakata sa petokrakom, da ne pronađem tu našeg druga. :lol: :lol: :lol:
Znao sam ja da je on čipav i da nije sve rekao na ovom forumu.
To sam mu i rekao kad smo se čuli telefonom. Slatko se nasmejao !!!
Citiraj
 
 
-7 #14 bosko 29-10-2013 13:49
Е мој друже, Пецељ. Такви са петокракама, побили су оне који су вешали људе на бандере. Зато ниси могао да ме нађеш. Док од Краља ниси видео да ја нисам писао те стихове него Иво Андрић.
Васпитање јесте било строго. Кад сам други пут побегао са веронауке (мислим да је била 47-ма) поп се жалио мојој мајци. А она као побожна жена (цео живот није мрсила среду и петак као и целе постове) узе штап и тако уби Бога у мени. Спасао ме долазак оца, који је пресудио да не морам више да похађам веронауку.
Citiraj
 
 
+4 #15 Kaldrmaš 29-10-2013 14:36
G- dine Pecelju, drug Boško se vratio s remonta. Što me raduje! :lol: :lol: :-) tako da će ovaj blog da živi još kao on, da da Bog, sto godina.
a sad
poštovani, cenjeni profesore Vojislave Andriću,

ja sam iskreni poštovalac Vas i onog što ste kao profesor i direktor Valjevske gimnazije uspeli da uradite.
Kada pišem svoja razmišljanja i stavove koristim jezičke figure izražavanja alegoriju, metaforu... život me naučio jer uvek postoji nešto što sad nema a ima, zove se verbalni delikt.
Tako i moje razmišljanje o uniji skupova je čista alegorija. Takođe i blog Žao mi golubova, koji sam napisao g-din Pecelj je prepoznao.
Zašto bi ja Vama i bilo kom davao odgovore na pitanja na koje sami sebi možete odgovoriti? Iz poštovanja ne dajem odgovore.
Ipak ima ALI, svi koji su krenuli u politiku samo su gledali da dođu do ara u krugu dvojke, i svi ostalih beneficija što mu mesto pruža. Pogledajmo političku scenu od 1945 grada Valjeva Svi za Beograd, pa neki su vikali i UA Slobodanu Miloševiću a bili podpredsednici njegove vladavine.
Ja se zaista ne razumem ni u politiku niti matematiku, samo imam pamćenje.
Citiraj
 
 
-7 #16 R.Pecelj 29-10-2013 15:12
Boško, da ti stavi pod naodnike citat Andrića, znao bi ja šta bi i na koju stranu.
Ovako bi nekako nejasno i stvarno pomislih da se to na tebe odnosi i da polako sabiraš gde ti je prošao život.
Rano ti je još da se sabiraš. Naprimaćeš se ti još penzija !!!
Citiraj
 
 
-5 #17 bosko 29-10-2013 15:22
Надам се да ми Калдрмашу нећеш замерити. Те које спомињеш, нису тражили аре, које спомињеш, у кругу двојке него помоћу ње.
Нећу Пецељ фалити док не поједем оних обећаних "десет са луком".
Citiraj
 
 
-2 #18 Milica 29-10-2013 15:55
Divno Valjevo :)) http://www.serbia.com/valjevo-city-with-two-historical-city-centers/

http://www.serbia.com/srpski/valjevo-grad-sa-dve-carsije/
Citiraj
 
 
+3 #19 U2 29-10-2013 16:42
Kad se budete skupili na Promaji,pazite da Boska ne ubije promaja... :D :D :D
Citiraj
 
 
-4 #20 Lale 29-10-2013 17:37
Citiranje U2:
Kad se budete skupili na Promaji,pazite da Boska ne ubije promaja... :D :D :D


Dokle, zaboga, sa losim humorom!
Citiraj
 
 
-3 #21 bosko 29-10-2013 17:55
Милице слике са линкова су одличне. Ни сам нисам веровао да је толоки лепо. Хвала ти.
Citiraj
 
 
-3 #22 @kaldrmas 30-10-2013 07:32
Kaldrmas,sjajno pises.Cestitam
Citiraj
 
 
-18 #23 Војислав Андрић 30-10-2013 07:34
Citiranje Kaldrmaš:

poštovani, cenjeni profesore Vojislave Andriću,
Ja sam iskreni poštovalac Vas i onog što ste kao profesor i direktor Valjevske gimnazije uspeli da uradite.
Kada pišem svoja razmišljanja i stavove koristim jezičke figure izražavanja alegoriju, metaforu... život me naučio jer uvek postoji nešto što sad nema a ima, zove se verbalni delikt.
Tako i moje razmišljanje o uniji skupova je čista alegorija. Takođe i blog Žao mi golubova, koji sam napisao g-din Pecelj je prepoznao.
Zašto bi ja Vama i bilo kom davao odgovore na pitanja na koje sami sebi možete odgovoriti? Iz poštovanja ne dajem odgovore.
Ipak ima ALI, svi koji su krenuli u politiku samo su gledali da dođu do ara u krugu dvojke, i svi ostalih beneficija što mu mesto pruža. Pogledajmo političku scenu od 1945 grada Valjeva Svi za Beograd, pa neki su vikali i UA Slobodanu Miloševiću a bili podpredsednici njegove vladavine.
Ja se zaista ne razumem ni u politiku niti matematiku, samo imam pamćenje.
\

Поштовани господине Калдрмашу,

Разумема ја и метафоре и алегорије. Уосталом наш велики математичар и мој велики стручни и животни узор, непревазиђени математичар, учитељ и пријатељ принца Ђорђа Карађорђевића, необични рибар, светски путник и путописац, виолиниста, стручњак за вино, боем ... Михаило Петровић Алас написао је једну дивну књигу ''Метафоре и алегорије'' коју најтоплије препоручујем за читање.

И прочитао сам и добро разумео (да и ја као Бошко пређем на ТИ) твој блог ''Жао ми је голубова''.
Али нисмо сви исти и не треба трпати све у исти кош.
Неко није жудео за Београдом и вратио се у Ваљево. Иако ово сматрам неспособношћу, неко нема ни квадрата не само у кругу двојке, него у Београду и уопште.
Постоје људи који су се бавили политиком искрено мислећи да ће направити бољи свет за своју децу и унуке, своје пријатеље, ђаке и комшије и који су више разочарани догађајима после 5. октобра од грађана, који су као и ја, уложили много енергије и имали велика очекивања. Постоје људи који нису ни завирили у џеп грађана Србије, а камоли направили милионске трансакције у корист својих ''пријатеља'' и својих приватних империја.

Не очекујем селективно памћење, али можда разговор уз ''10 с луком'' може да неке ствари разјасни, јер понављам чињенице нису оно што се неком чини, већ оно што се стварно догодило. Скоро сваки дан срећем људе који ми кажу ''Извини, причали су ово, а сазнали смо да то није било тачно ...''. Лепа сатисфакција која човеку много значи.

Хвала на ставовима везаним за математику и Ваљевску гимназију, јер они су мој живот (а не политика) и много ми је драго да људи о тим сегментима имају афирмативно мишљење.

С поштовањем,
Војислав Андрић
Citiraj
 
 
-10 #24 Војислав Андрић 30-10-2013 07:39
Citiranje bosko:
Извињавам се аутору блога Војиславу због моје грешке на коју ме је навео коментар бр, 21 са онолико минуса. Но свеједно блог заслужује пажњу јер носи једну скривену истину,која ме је навела да цитирам Андрића.
Професоре В. Андрићу о теби (одучио сам се од персирања) доста сам слушао од твоје једне ученице, која има и неколико награда наравно из математике. Такоће и сам сам сам био одличан математичар код Воје "Швеске". Имао је обичај да каже да је математика "инструмрнт уз који се свирају сви остали предмети".
Обадвојици Војислава се извињавам због ненамерне грешке.
РВ Захваљујем се. Драго ми је да си присутан, поздрави и Дула, мислим да знаш на ког мислим.


Поштовани господине Бошко,

Све је ОК.
Ја сам реаговао, јер нисам желео да присвојим нешто што није моје.
Прихватам комуникацију без персирања и преносим поздраве заједничким пријатељима.

С поштовањем,
Војислав Андрић
Citiraj
 
 
-4 #25 Vojislav 30-10-2013 23:02
Citiranje Војислав Андрић:
Citiranje bosko:
Извињавам се аутору блога Војиславу због моје грешке на коју ме је навео коментар бр, 21 са онолико минуса. Но свеједно блог заслужује пажњу јер носи једну скривену истину,која ме је навела да цитирам Андрића.
Професоре В. Андрићу о теби (одучио сам се од персирања) доста сам слушао од твоје једне ученице, која има и неколико награда наравно из математике. Такоће и сам сам сам био одличан математичар код Воје "Швеске". Имао је обичај да каже да је математика "инструмрнт уз који се свирају сви остали предмети".
Обадвојици Војислава се извињавам због ненамерне грешке.
РВ Захваљујем се. Драго ми је да си присутан, поздрави и Дула, мислим да знаш на ког мислим.


Поштовани господине Бошко,

Све је ОК.
Ја сам реаговао, јер нисам желео да присвојим нешто што није моје.
Прихватам комуникацију без персирања и преносим поздраве заједничким пријатељима.

С поштовањем,
Војислав Андрић

Poštovani Boško,

Ja nisam reagovao na Vašu zabunu sa autorom teksta zato što mislim da, generalno, nije toliko bitno ko ga je napisao, već to da on (tekst) izazove reakciju kod nekog običnog, zdravorazumnog čitaoca. Makar da razmisli, ili se zamisli... možda i zapita... jer, ko će znati, možda je i to jedan način da počne proces postepene regeneracije naše građanske (bilo gradske ili seoske) svesti. Kao društvo, prošli smo proces od npr. Nenada (Stekića) i Vere (Nikolić) do Ekrema (ne znam prezime i namerno neću da pitam Google-a) i Stanije (mislim, Dobrijević) ili Soraje (koja mora da i nema prezime). Sad moramo nazad, do Emira (Bekrića) i Ivane (Španović). Ako mislimo napred.
Svakako, pošteno od profesora Andrića što je reagovao. Smatram da nema potrebe za izvinjavanjem, a ako je već tako, onda se i ja izvinjavam što sam na istom blogu napisao dva komentara potpisana sa "Udarac iz ugla". Prvi u želji da pojasnim aluziju iz komentara, a drugi jer nisam promenio ime zapamćeno posle prvog.
Svako dobro i puno zdravlja!
P.S. Kad smo kod zabuna, može da se desi da bude pozdravljen "pogrešan" Dule, ali ni to neće da škodi?!
Citiraj
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži


 
 


 Valjevo - Lajkovac - Beograd
05;  06;  07;  08;  09;  10;  11.15;  12;  14.15;  15.45;  18;

Valjevo - Ub - Beograd
05.30;  06.45;  7.45;  09; 10;  12.30;  13.30;  14.30;  16; 17;  16.50;  18;  19;

Valjevo - Novi Sad

07; 10.;  12.45 (izuzev nedeljom),  18.50;

Valjevo - Niš

16;  17.30

Valjevo - Kragujevac
08;  16;
 
Autobuska stanica Valjevo 014/221482
Evropa bus 014/232 128

TAKSI PREVOZ U VALJEVU / TAXI STANICE

ALKO taxi  014/ 243 003 
HALO taxi  014/ 290 029
KULA taxi  014/ 290 290  
MAXI taxi   014/ 222 111  
PATAK taxi   9701
PINK taxi   014/ 29 29 29
RAVNOGORAC taxi  9704 
RADIO MOBIL taxi  014/ 215 000  
VALJEVO taxi  9702

Valjevo-Beograd Centar (Prokop)
4,35;  06,00;  09,06;  12,27;  17,007;  19,59;

Valjevo-Beograd
05,04;  18,24;

Valjevo-Bar
10,47;  22,48;

Železnička stanica Valjevo   014/221697

 
Staro Valjevo

Divcibare Ski Resort
2012 © Akter Design | Pravila korišćenja