Ski Resort
Divcibare Ski Resort
Divcibare Ski Resort
Početna stranaValjevske vestiPozitivaMladiKulturaSportBlogFoto danaNa kafici saAdresarKontakt
Pratite nas preko Facebook-a  Pratite nas na Twitteru  Rss
Divcibare Ski Resort
Divcibare Ski Resorr

VALJEVSKO BLOGOVARANJE

СРБИН ЈЕСТЕ ПАМЕТАН И МУДАР, ДОК СРБИ ТО НИСУ

Objavljen od Boško
Boško
Boško još nije napisana biografija
Korisnik je trenutno offline
na petak, 29 jun 2012
in RAZNO 14 Komentara

По мени нормално је да пуно паметних људи чине једну паметну масу. Међутим код нас то никако да се деси. Што је више Срба на камари то је више свађа и лоших одлука. Прођоше гласања и сад се вести своде да смо већ у кризи да нам до краја године следују дужнички проблеми. Ако се брзо не успостави влада , оде маст у пропаст. Као да држава не функционише бар по инерцији још неко време. Прете нам смањењем плата, пензија, већим опорезивањем , већа штедња, новим задуживањем и тако то. Све саме рекламе као за неки филмски сценарио беде у ужаса.
Да ли може да се деси тако нешто? Може и те како јер смо много глуп народ. Много велика гомила Срба на власти. Да је некако преполовимо дупло мање би коштали а и дупло мање глупости би правили. Да ли су они свесни својих глупости? То не знам. А да их праве то знам.
„Морамо да штедимо“. Вели власт. А зна да може да штеди само онај који има, па су измислили да може да штеди и онај који нема, заправо може још више да нема.
Предлог фискалног савета. „ За заштиту најсиромашнијих“ 1. Раст најнижих пензија у скалду са инфлацијом. 2. Раст свих видова материјалне помоћи у складу са инфлацијом. 3.Републички фонд за једнократну помоћ. 4.Повећање трошкова социјалне заштите у општинама и градовима. 5. Боља индетификација најсиромашнијих грађана. Не зам шта да мислим о овом предлогу осим „Обећање лудом радовање“
Тијанић дигао џеву . „Паре или да се укине РТС“. По мени претплату треба плаћати, али како кад 35% радно способних не ради, а 35% који раде не прима плату. Тв-е програм јесте роба коју купац треба да плати, али зашто да је плати неколико пута? Све се своди на репризе. Где у свету има да се роба плаћа по неколико пута. Ако и дође нека нова серија онда се праве неки наставци, онако на силу, развлаче се па више гњаве него што забављају.
Ономад у новинама прочитах да свештеници зарађују просечно по 1.500 евра месечно. А власт донела одлуку да им исплаћује пензије из фонда у који ништа не уплаћују. Добијају плате по школама болницама и у војсци. Сад су се удомили и на београдском универзитету. Грдне паре дадосмо за богомоље . На неке богомоље стављамо позлаћене крстаче. А од њих никаква вајда.
Једном сам рекао, а сад да поновим „Или Бог не воли Србе или попови не зају свој посао“ Не морам да кажем и оно треће.
Ključne reči: Nema ključnih reči

Komentari  

 
+7 #1 Bora 29-06-2012 10:48
Srbin je lud,Srbin je proklet,jednom ga ubijes on hoce opet.
Citiraj
 
 
-6 #2 ili.. 29-06-2012 10:50
Bosko,izgleda da kad god se mi molimo Bogu,on nije tu,nego na nekom drugom mestu.
Citiraj
 
 
-3 #3 Branka 29-06-2012 16:37
Ja mislim ovako: Bogu se možeš i na ledini moliti. Preteralo se sa gradnjom hramova. I mislim da Bog voli Srbe, jer opstasmo uprkos ovakvoj grabežljivoj vlasti, koja očigledno ne voli svoj narod,jer kad god joj zafali para udara prvo po najsiromašnijim a. A to je većina stanovništva u Srbiji, koja samo zahvaljujući Božjoj milosti opstade sve ove godine.
Citiraj
 
 
-4 #4 Pedj@ 29-06-2012 16:50
Pogledati snimak 0d 2:20.Mozda je tako nesto
http://www.youtube.com/watch?v=oEzuGPWPIhs
Citiraj
 
 
-4 #5 Bogomoljac 30-06-2012 00:04
Deco, ne huite na Boga. Voli on nas Srbe, nego ovi popovi, mnogo lelecu i maju onim kandilima. Prave tako dimnu zavesu, pa nas Bog od nje i od njih ne vidi.
Citiraj
 
 
-6 #6 bosko 30-06-2012 06:33
Бранка ако опстајемо Божјом милошћу и власт то дозна, још више ће нас давити које-каквим наметима.
Citiraj
 
 
-4 #7 protina kci 30-06-2012 07:01
Postovani Bosko,
Tekst Vam je delimicno ispravan ali i delimicno iskrivljuje pravu istinu. Obzirom da sam sin jednog svestenika zeleo bih da Vas ispravim bar u tom delu kako nasi citaoci ne bi bili uskraceni za pravu istinu. Istina je da neki svestenici, uglavnom po vecim gradovima, zaradjuju oko 1500 EUR mesecno, ali je takvih jedva oko 5%, dok svi ostali po manjim mestima ukljucujuci i mog oca zaradjuju jedva oko 500 EUR mesecno, i to bez ikakvih placenih socijalnih i penzionih doprinosa, sto je dosta manje nego dovoljno za izdrzavanje jedne porodice. Sto se tice crkve i nadoknada koje placate svestenicima i crkvi kao instituciji sve je na dobrovoljnoj bazi, bez bilo kakve obaveze, stoga nemojte placati nesto za cim ce te nakon toga godinama da zalite. Prosto ako ne osecate potrebu da idete u crkvu i primate svestenika u svoj dom, nemojte to raditi. Sto se tice crkve kao institucije, naravno da nije sve idealno u istoj, ali moramo biti bar malo iskreni i priznati da u odnosu na sve druge uglavnom masovno korumpirane i nefunkcionalne institucije u nasoj drzavi(npr. sudstvo, zdravstvo, skolstvo, policija, itd.) ova crkvena funkcionise ponajbolje. U najmanju ruku ne otima od svog osiromasenog naroda.
Usput, pre nego sto napisete slican tekst, molim Vas bar malo razmislite sta Vi licno mozete da uradite da se ova situacija u Srbiji popravi jer ako hocete da menjate svet, prvo pocnite od sebe. Na osnovu teksta koji ste napisali mislim da cete imati pune ruke posla baveci se samo sobom i da necete ni stici da se bavite svetom, bar ne u bliskoj buducnosti
Srdacan pozdrav iz sela u okolini Valjeva.
Citiraj
 
 
-3 #8 bosko 30-06-2012 14:50
Поштована протина кћери.
Постоји неколико начина отимања од који су нека врло перфидна. На пр. Ја не верујем у Бога и зашто бих ја плаћао изградњу богомоља. Ако сам ја лош пример узмимо католика, зашто би католик плаћао изградњу православне цркве? Србија је држава свих грађана који живе у њој. И по уставу треба да буде одвојена од цркве. А држава даје за изградњу богомоља.
И сама препорука у Н. завету је (по мени) подвала. На пр. Павлова прва посланица Тимотију (за коју се данас поуздано зна да је није написао Павле) вели 5/17 "А свештеницима који се добро старају да се даје двогуба част, а особито онима који се труде у ријечи и науци". А у чему се састоји њихов труд?
Велиш 5% а ја сам сигуран да их има преко 80% па и 500 је много у нашој држави где радници примаји око 200 евра. Још треба да плате и пензију поповима.
Ја знам једног свештеника у околини Ваљева који је за 15 година свештеновања купио нови стан па локал који издаје и сад нови ауто. Дај ми и једног доктора који то може да себи приушти за 15 год рада.
Где ти видиш логику у томе да црква понајбоље "функционише" од корумпираних институција школство, здравство и осталих. Црква је најкорумпираниј а институција. Ако јој више даш, сви грехови биће ти опроштени и имаћеш сугурнији и бољи живот, али тек кад умреш. Зар ти овај вид зараде не личи на мито, ево ти а ти мени дај бољи живот после смрти.
Немам потребе да се бавим собом. Сво моје битисање било је прилагођавање животу, сад живот прилагођавам мени.
Citiraj
 
 
-9 #9 stojan 30-06-2012 17:35
Bogu se treba moliti . treba verovati u boga ,,,ali kojeg boga mislim da nije jedan bog i nije isti za sve.Evo primera jedan dtrektor jednog javnog preduzeca u Valjevu,,, postao direktor bez dana radnog staza,,, prostorije u svojoj firmi okitio sa ikonama biblijom kandilima kao da je neki manastir. Svaki dan je u crkvi klanja se i mlati za svo vreme sluzbe ..Vidite kako je on uspeo verovatno zahvaljujuci tom svom bogu ..Kada bih znao koji je to bog i tekst molitve pa da pokusam ..da vidim dali ce da mi pomogne .. ovaj kome se molim nepomaze
Citiraj
 
 
-5 #10 Branka 30-06-2012 19:59
Па, ја Бошко другог објашњења немам. Сам си написао да 35% људи не ради, а 35% ради а не прима плату. И како онда живи 70 одсто људи, али и више, кад се урачунају и они који примају тих 200-300 евра месечно?
Citiraj
 
 
-4 #11 bosko 30-06-2012 22:01
Много радника је на граници сиромаштва, а ипак они доприносе, кроз разне порезе,таксе и друге намете увећавању државног буџета. Држава уместо тај новац да користи за било какво повећање стандарда тих истих радника она тај новац троши на градњу богомоља, и плате поповима па и за њихове пензије.
Зашто је тешко да се уведе парохијал који би ако пристану верници од својих принадлежности одвајали неки проценат за цркву. Наравно то је добровољна уплата. Па да видимо онда колико верника има. И нека црква са тим парама располаже. Тако се ради на западу на пр. у Немачкој.
Ја се не буним против религије већ против отимања пара од мене, па макар то био и један динар.
Citiraj
 
 
-2 #12 Branka 30-06-2012 23:39
Onda nisi razumeo moju pricu. Ja sam rekla da je previse hramova sazidano, i slazem se da svestenici uzimaju previse za svoje usluge, ali sam samo rekla da mislim da samo Bozjom miloscu opstajemo. Jer , zaista je pravo cudo, sto opsatjemo posle ovoliko godina istezanja preko gubera. Ali, mislim da se i to blizi kraju.
Citiraj
 
 
-1 #13 bosko 01-07-2012 06:24
Схватио сам Бранка али моји одговори су углавном упућени онима који ударају минусе и плусеве.
Систем: "Сад ћу ја њему да покажем" и трас минус или плус
Не знам шта се тиме постиже, али некако ми се чини да се умањује вредност коректног коментарисања. Ако је потребна оцена блога, нека буде као и пре, број посета.
Citiraj
 
 
-2 #14 Bosko 02-07-2012 08:46
Samo neka lepe crveno,dok crvene znaj da si u pravu.Opasno je kada pozelene, znaj da im laz odgovara.Jedino se ne mogu sloziti sa tobom za Srbina,niti je mudar niti je pametan.Da je tako odavno bi imali jasnu drzavu,sa jasnim granicama,stabi lnom valutom,normaln im predsednikom ili kraljem.Prosto recene imali bi jaku drzavu,ovako nemamol nista.Znaci da smo genetski iscasen narod,a pravio nas je koje stigao.
Citiraj
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži


 
 Valjevo - Lajkovac - Beograd
05;  06;  07;  08;  09;  10;  11.15;  12;  14.15;  15.45;  18;

Valjevo - Ub - Beograd
05.30;  06.45;  7.45;  09; 10;  12.30;  13.30;  14.30;  16; 17;  16.50;  18;  19;

Valjevo - Novi Sad

07; 10.;  12.45 (izuzev nedeljom),  18.50;

Valjevo - Niš

16;  17.30

Valjevo - Kragujevac
08;  16;
 
Autobuska stanica Valjevo 014/221482
Evropa bus 014/232 128

TAKSI PREVOZ U VALJEVU / TAXI STANICE

ALKO taxi  014/ 243 003 
HALO taxi  014/ 290 029
KULA taxi  014/ 290 290  
MAXI taxi   014/ 222 111  
PATAK taxi   9701
PINK taxi   014/ 29 29 29
RAVNOGORAC taxi  9704 
RADIO MOBIL taxi  014/ 215 000  
VALJEVO taxi  9702

Valjevo-Beograd Centar (Prokop)
4,35;  06,00;  09,06;  12,27;  17,007;  19,59;

Valjevo-Beograd
05,04;  18,24;

Valjevo-Bar
10,47;  22,48;

Železnička stanica Valjevo   014/221697

Divcibare Ski Resort
2012 © Akter Design | Pravila korišćenja