Ski Resort
Divcibare Ski Resort
Divcibare Ski Resort
Početna stranaValjevske vestiPozitivaMladiKulturaSportBlogFoto danaNa kafici saAdresarKontakt
Pratite nas preko Facebook-a  Pratite nas na Twitteru  Rss
Divcibare Ski Resort
Divcibare Ski Resorr

VALJEVSKO BLOGOVARANJE

Kultura pipkanja kod političara

Objavljen od Egon
Egon
Egon još nije napisana biografija
Korisnik je trenutno offline
na sreda, 13 jun 2012
in LJUBAV 25 Komentara

PIŠE: VLADIMIR ARSENIJEVIĆ

Kultura pipkanja kod političara

Kao ilustrativni primjer bujajuće kulture pipkanja u srbijanskih političara naš kolumnist izdvaja fotografiju na kojoj je prikazan bliski susret ministra infrastrukture, SPS-ova Milutina Mrkonjića, s čačanskim desničarom Velimirom Ilićem. Ilić se, sudeći barem po blaženom izrazu lica, onako baš submisivno, spreman na sve što mu predstoji, predao muževnom, dominantnom i u zloslutna bespuća srpske budućnosti zagledanom Mrkonjiću. Dirljivo? Gadno? Glupo? Odlučite sami

nn
Ikonički poljubac Brežnjeva i Honeckera dobio je i svoju slikarsku reprodukciju
Ne znam, zaista, kako u tom smislu stvari stoje, recimo, u Hrvatskoj, ili bilo gde drugde, ali u poslednjih nekoliko godina jedna specifična kultura pipkanja prerasla je u pravu pravcatu epidemiju koja se naročito brzo proširila kod podgrupe humanoidnih primata poznate pod kolektivnim nazivom - političar, srpski. 

Dvoumim se, zapravo, već ovde, na početku, da li je izraz 'kultura pipkanja' baš najadekvatniji. Sam sam ga skovao kako sam znao i umeo, a vama ne preostaje ništa drugo nego da se, u nedostatku zvaničnijeg termina, zadovoljite tom za sad jedinom ponuđenom formulacijom. U svakom slučaju, može se bez ikakvog preterivanja reći da ta pojava s pipkanjem kod srpskih političara već lagano doseže alarmantne razmere. 

Gotovo da više između njih i ne dođe do bliskog susreta (a poznato je da je reč o izrazito socijalnim bićima kod kojih su međusobni kontakti izuzetno česti), a da ne overe jedan drugog čitavim nizom dodira (i to po veoma određenim delovima tela) praćenih karakterističnim grimasama. 

Tome se zapravo i ne treba čuditi. Poznato je odvajkada da je taktilna, ili haptička komunikacija svojstvena kako primatima tako i mnogim drugim sisarima. Šimpanze, recimo, uzajamnim bištenjem uspostavljaju jaku društvenu vezu (you scratch my back, I scratch yours) i signaliziraju društvenu strukturu, slonovi maštovito koriste surle, uši, kljove, rep i stopala u širokom rasponu taktilnih simbola dok političar, srpski prednjim udovima u svakoj prilici rado poseže za ramenima i nadlakticama svog sagovornika, nešto ređe za vratom, potiljkom i obrazima, kad god poželi da prenese jednu od tri elementarne poruke ove specifične heptičke komunikacije: 

- dominaciju
('jebo sam ti mater'), 
- saradnju ('jebali smo im mater'), 
- i submisivnost ('jebo si mi mater'). 

U bogatstvu i sofistikaciji heptike naročito se iz nekog razloga ističu političari s naše uboge i na dva različita načina lažne levice (DS-SPS). Mada se, istina živa, ovaj fenomen primećuje na svim stranama našeg širokog i veoma raznolikog političkog neba. Ali da su principijelni i najinspirativniji pipači na levici - jesu. 

Ključne reči: Nema ključnih reči

Komentari  

 
+2 #1 Goran 25-06-2012 06:46
Ma lepa su to kompartijska pipkanja i ljubakanja. Nego, čekajući 2. jul i ustoličenja na Gradskom trgu, a to mož' da potraje, juče čuh da smo mi koji smo glasali za socijaliste umnogome iznevereni. Kažu, ''zli jezici'', da uzimajući u obzir odlazak g. Milićevića u Republički parlament, mesto gradonačelnika Grada Valjeva neće pripasti nikome od socijalista mada su napravili najbolji rezultat na proteklim lokalnim izborima. Ako budu, a hoće, u vladajućoj koaliciji, zasluženo mesto će otići ili nekome iz DS ili nekome iz SNS. Mislim da to nije korektno prema svim onim glasačima koji su i glasali za socijalističku listu, ne da bi neko određen bio Gradonačelnik već da bi ta lista pobedila. Pa pošto je ta lista i pobedila, mi glasači očekujemo da, ako se bude u vladajućoj koaliciji, mesto prvog čoveka Grada i pripadne nekome sa te liste.
Citiraj
 
 
+6 #2 Marko 25-06-2012 13:23
Ma budi spokojan, bice gradonacelnik iz SPS(S.T.), i direktor Direkcije(D.J.P), i nacelnik uprave(J.S), i ostali na svojim mestima.
Citiraj
 
 
+5 #3 Goran 25-06-2012 15:14
Bilo bi mi drago da je tako i da nisam uludo dao svoj i glasove svojih ukućana za socijaliste. MaAD čujem da se govorka po Gradu da SPS ide u kombiniciju sa SNS, DSS, URS i dr Ilijom Tripkovićem, a bez dr Bobe... Zanimljivo da ne može biti zanimljivije...
Citiraj
 
 
+9 #4 Prica se 25-06-2012 22:23
Je li tacno da Djimi i Crtko vise nisu partijski drugovi?
Citiraj
 
 
-6 #5 eeeeee 26-06-2012 07:20
da je bilo 6 Oktobra,ne bi ti ovde pisao o SPS,koji su nam toliko zlo naneli,nego bi bio na nekom drugom mestu.I ne samo ti......
Citiraj
 
 
+6 #6 Major Gavric 26-06-2012 07:35
Ako se ne varam, ovde su tema pipkanja kod politicara, pa me u skladu s tim interesuje: pipka li ko one babe iz demokratske?
Citiraj
 
 
-4 #7 egon 26-06-2012 12:47
A uvek sqam se pitao kakvi to umovi glasaju za SPS- osim onih koji su za to placeni.
Citiraj
 
 
+2 #8 Goran 26-06-2012 14:31
Citiranje eeeeee:
da je bilo 6 Oktobra,ne bi ti ovde pisao o SPS,koji su nam toliko zlo naneli,nego bi bio na nekom drugom mestu.I ne samo ti......


Eeeeee, a 'de bi ti bio, moj eeeeee? Verovatno još ne bi izašao iz te nus prostorije prebirajući po svom minulom radu. A sad moš' da kukaš kol'ko 'oćeš - 6. oktobra 2000-te više nikad nećeš videti. Do duše nisi ni tad'. Nikad više milo moje...
Citiraj
 
 
-3 #9 Goran 26-06-2012 14:32
Citiranje egon:
A uvek sqam se pitao kakvi to umovi glasaju za SPS- osim onih koji su za to placeni.


A za šta si ti plaćen Dilberu li jedan? Da brabonjaš il' nešto i da privređuješ?
Citiraj
 
 
0 #10 mira 26-06-2012 22:01
Ovo vam je noovi koalicioni pertner iz Narodne Majine Stranke:
Ivana Jolović, 30 godina, menadzer u diskoteci - Otkada je, pre oko 5 godina, ostavila cigarete, Ivanin problem sa gojaznošću je znatno uznapredovao. Gomile slatkiša, čokolada, torti, koje i sama pravi kada god ima slobodnog vremena, su joj omiljene poslastice, a nekada i jedino što pojede za jedan obrok. Slatkiši nisu jedino što ju je dovelo to prekomerne težine, problem je i nepostojanje fizičke aktivnosti. Otkada ima bolove u rukama svoje kretanje je svela na minimum. Ne zanima je mišljenje okoline o njenom problemu. Kao najvećeg neprijatelja u smanjenju broja kilograma vidi sama sebe, i to što se sama sebi sviđa takva kakva je. Jedino nerazumevanje problema na koje je do sada naišla je od strane majke njenog dečka koja, kako je Ivana rekla, nije mogla da razume kako njen sin može da bude sa osobom koja je i starija i gojazna. Najveći strah ima od pada, i od toga da niko neće biti u mogućnosti da joj pomogne i pridigne je sa zemlje, upravo zbog njene težine. Cilj joj nije da prepolovi kilažu, već će biti zadovoljna i ukoliko smrša 20,30 kilograma, kako smatra, dovoljno da bi normalno funkcionisala. Najveći motiv joj je sestra, zbog koje se i prijavila za Akademiju i želja njenog momka da ima zgodnu i lepu devojku, a ne samo lepu. A šta kaže Dragan njen dečko i njegova mama iz Telekoma???
Citiraj
 
 
+1 #11 Cile 26-06-2012 22:05
Dobra ova Jolova mala. P nema valjda 120 kila? Ja onomad mislio da nnnema više od 90 kad smo se malo mi poduvatili, al eto ima i više. Ma Mala dodji ti nama opet u klub pa da vidiš - nema veze što si nas zeznula za 20 kila - Boki voli i deblje. A tog malog iz Telekoma - batali, nek ide s Vojom fotografom. Kod nas je vrhunac - ti znaš već koji i kakav. Čekamo te čim završiš ti Akademiju. Dođi nam...
Citiraj
 
 
-2 #12 egon 26-06-2012 23:12
Citiranje Goran:
Citiranje egon:
A uvek sqam se pitao kakvi to umovi glasaju za SPS- osim onih koji su za to placeni.


A za šta si ti plaćen Dilberu li jedan? Da brabonjaš il' nešto i da privređuješ?

Oo brabonjcima se raspitajte u centrali kod Vaseg premijera. Pronaci ce ih u svom delu, ali i liku-mnogo.
Citiraj
 
 
-3 #13 Pedja 27-06-2012 18:37
Citiranje eeeeee:
da je bilo 6 Oktobra,ne bi ti ovde pisao o SPS,koji su nam toliko zlo naneli,nego bi bio na nekom drugom mestu.I ne samo ti......


Tad je trebao biti primenjen rumunski scenario (od deceniju pre) samo u mnogo većem obimu. :-)
Citiraj
 
 
-4 #14 eeee 28-06-2012 06:36
Moj Pedjo,6 Oktobar ce biti kad tad,da li ce biti 6 Novembra ili 6 Septembra nije vazno.Ali budi siguran da ce biti,ovoga puta prenece se na sve stranke.Narod je cudo,kao expres lonac.
Citiraj
 
 
-6 #15 OBAVEŠTENI 28-06-2012 10:02
Sve je dogovoreno, vlast će činiti SPS-11-odbornika, SNS -7odbornika,Pobe da za Valjevo 8-odbornika,DSS 3-odbornika i dva odbornika G17+.Opozicija DS,Pokret za Valjevo, NS, LDP, SNS-Jokić i jedan odbornik Maje Gojković. Gradonačelnik Stanko Terzić, pomoćnici: Goran Lučić, Vitomir Mitrović, Bradić, Nikola Radojičić...Direktor direkcije Dragan Jeremić, Vodovod Selimir Manojlović (do penzije),Vidrak Slobodan Pavlović, Toplana Rasulić, Kulturni centar Mića riba, Biblioteka ZoricaJocić,Stu bo Rovni marković, Centar Kolubara Milojko Lazić, Polet ?????...... Predsednik skupštine Slobodan Gvozdenović,Sek retar Spasoje Radović,Načelni k GU Jelica Stojanović....Laka noć ŽUTI,Napred Valjevo !!!!!!
Citiraj
 
 
+2 #16 sjajno 28-06-2012 10:35
Ako ovako bude bice sjajno.Ovakvi kadrovi su odavno trebali,kao Mica riba,Vitomir Mitrovic,Spasoj e Radovic,Ljuba Bradic,Rasulic.Laku noc Valjevo,dobro jutro proslosti.Sada kolektivno iseljavanje iz Valjeva.
Citiraj
 
 
-3 #17 Buducnost pusta 28-06-2012 15:28
Citiranje OBAVEŠTENI:
Sve je dogovoreno, vlast će činiti SPS-11-odbornika, SNS -7odbornika,Pobe da za Valjevo 8-odbornika,DSS 3-odbornika i dva odbornika G17+.Opozicija DS,Pokret za Valjevo, NS, LDP, SNS-Jokić i jedan odbornik Maje Gojković. Gradonačelnik Stanko Terzić, pomoćnici: Goran Lučić, Vitomir Mitrović, Bradić, Nikola Radojičić...Direktor direkcije Dragan Jeremić, Vodovod Selimir Manojlović (do penzije),Vidrak Slobodan Pavlović, Toplana Rasulić, Kulturni centar Mića riba, Biblioteka ZoricaJocić,Stu bo Rovni marković, Centar Kolubara Milojko Lazić, Polet ?????...... Predsednik skupštine Slobodan Gvozdenović,Sek retar Spasoje Radović,Načelni k GU Jelica Stojanović....Laka noć ŽUTI,Napred Valjevo !!!!!!A sta bi sa obecanjima o departiaciji i pravljenju konkursa za direktorska mesta u komunalnim preduzecima?
Citiraj
 
 
-4 #18 OBAVEŠTENI 28-06-2012 15:53
Šef protokola Marijana Jevtić, član veća Leka Džokej, Direktor katastra (nezamenjivi ) Zoran Matić, član veća za socijalna pitanja Ljubomir Bradić,..............itd !!! tražim vizu za Brazil !!!!
Citiraj
 
 
-6 #19 Cile 28-06-2012 23:24
Ajmo CRVENI - samo NAPRED - nema NAZAD!!! Sad il' nikad!!!
Citiraj
 
 
-4 #20 cale 30-06-2012 19:08
Pocinje nova humoristicka serija, ali sa tuznim zavrsetkom za gradjane Valjeva. Samo me interesuje kada ce biti kraj serije! Ko prezivi neka prica.
Citiraj
 
 
-5 #21 cale 30-06-2012 19:37
Na TV Vujic, drug novinar Rakovic ima zaista lepe komentare, te partiska komunalna policija, te o bivsoj vlasti, itd, zaista me nasmeje, ali ne znam zasto nije nista,onako saljivo kako samo on zna, rekao o AGROBANCI.Bar je informacije mogao da dobije iz prve ruke, zar ne.Mozda ce i nesto reci. Nestrpljivo cekam, da se nasmejem.
Citiraj
 
 
-1 #22 cale,cale 02-07-2012 08:50
Drug Rakovic ne moze sve da stigne,em pise monografije za veliku lovu em da napada svoje drugove.Ne ide to jedno sa drugim.
Citiraj
 
 
-3 #23 istrazivac 02-07-2012 11:09
Ko su ti Rakini drugovi, reci da svi shvatimo, prosto Srpski....
Citiraj
 
 
-1 #24 Buducnost pusta 02-07-2012 14:16
Danas na sednici Skupstine Grada Valjeva nije oformljena vladajuca vecina.

Niko ni sa kim ne moze zajedno. SPS ne bi sa Bobom i sa Mikom. SNS izgleda nece sa SPS-om. Prave se razne kombinatorike. Srbije je ovo!
Citiraj
 
 
+2 #25 Cica-Mica-Micojka 02-07-2012 19:04
Dabome! I u to ime ŽIVELI!!!
Citiraj
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži


 
 Valjevo - Lajkovac - Beograd
05;  06;  07;  08;  09;  10;  11.15;  12;  14.15;  15.45;  18;

Valjevo - Ub - Beograd
05.30;  06.45;  7.45;  09; 10;  12.30;  13.30;  14.30;  16; 17;  16.50;  18;  19;

Valjevo - Novi Sad

07; 10.;  12.45 (izuzev nedeljom),  18.50;

Valjevo - Niš

16;  17.30

Valjevo - Kragujevac
08;  16;
 
Autobuska stanica Valjevo 014/221482
Evropa bus 014/232 128

TAKSI PREVOZ U VALJEVU / TAXI STANICE

ALKO taxi  014/ 243 003 
HALO taxi  014/ 290 029
KULA taxi  014/ 290 290  
MAXI taxi   014/ 222 111  
PATAK taxi   9701
PINK taxi   014/ 29 29 29
RAVNOGORAC taxi  9704 
RADIO MOBIL taxi  014/ 215 000  
VALJEVO taxi  9702

Valjevo-Beograd Centar (Prokop)
4,35;  06,00;  09,06;  12,27;  17,007;  19,59;

Valjevo-Beograd
05,04;  18,24;

Valjevo-Bar
10,47;  22,48;

Železnička stanica Valjevo   014/221697

Divcibare Ski Resort
2012 © Akter Design | Pravila korišćenja