Ski Resort
Divcibare Ski Resort
Divcibare Ski Resort
Početna stranaValjevske vestiPozitivaMladiKulturaSportBlogFoto danaNa kafici saAdresarKontakt
Pratite nas preko Facebook-a  Pratite nas na Twitteru  Rss
Divcibare Ski Resort
Divcibare Ski Resorr

VALJEVSKO BLOGOVARANJE

Da li su izbori u Valjevu postali neregularni i pre njihovog održavanja?

Objavljen od Pokret za VALJEVO
Pokret za VALJEVO
Драги пријатељи, Избори су заказани за 6. мај. ПОКРЕТ ЗА ВАЉЕВО НА ЛОКАЛНЕ ИЗБ
Korisnik je trenutno offline
na četvrtak, 03 maj 2012
in POLITIKA 22 Komentara

6. MAJA ZAOKRUŽIMO 6

I POKAŽIMO DA JE VALJEVO JAČE OD SVIH PREVARA,  POKAŽIMO DA SE UDRUŽENI MOŽEMO BORITI ZA NAŠ GRAD, UPRKOS ONOGA ŠTA SE DOGADJA!

A šta se dogadja?

Puno toga, a pored ostaloga i sledeće:

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nepuna tri dana pre pre početka izbora, izborna procedura u Valjevu je narušena, što je otvorilo pitanje REGULARNOSTI / NEREGULARNOSTI celokupnog izbornog procesa u našem gradu.

Shodno pozitivnim zakonskim aktima svaka stranka, partija, pokret, ili grupa koja legitimno učestveju na izborima ima pravo da na svim izbornim mestima imenuje svoje članove i zameninike u proširenom sastavu  izborne komisije, takozvane "čuvare kutije".

I to je neprikosnoveno pravo svakog subjekta koji učestvuje u izborima.

Međutim, nekakvom GRUBOM GREŠKOM (slučajno, usled nesposobnosti i neodgovornosti odgovornih, ili namerno, usled nečije mahinacije???) jednom izbornom subjektu u Valjevu je to pravo uskraćeno.

POKRET ZA VALJEVO, čiji je nosilac liste  primarijus DR ILIJA TRIPKOVIĆ je Gradskoj izbornoj komisiji blagovremeno predao listu svojih "cuvara kutija".

Obaveza gradske izborne komisije je bila da tu listu prosledi  Republičkoj izbornoj komisiji, koja na osnovu nje priprema rešenja i ista dostavlja Gradskoj izbornoj komisiji. MEDJUTIM...

Na nekakav volšeban način NEKO iz gradske izborne komisije, ZABORAVIO (????) je da zajedno sa drugim listama u Beograd prosledi i listu POKRETA ZA VALJEVO.

I tako, danas su iz Republičke izborne komisije u VALJEVO stigla rešenja za "čuvare kutija" svih stranaka, partija, pokreta i grupa koje bilo gde u Srbiji učestvuju u izbornom procesu, sem za POKRET YA VALJEVO.

Poseban nonses je da će usred Valjeva svoje predstavnike na glasačkim mestima imati i Crnogorska partije, kao i mnoge druge, ali ne i izvorni VALJEVSKI POKRET.

Kako i zašto?

Ko je za to odgovoran?

Ima li taj odgovoran svoje ime i prezime?

I NA KRAJU: DA LI ĆE IZBORNI PROCES U VALJEVU BITI REGULARAN?

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

IPAK, IDEMO DALJE!

Znamo da delite naše stavove da sudbina Valjeva mora da se rešava u Valjevu, a ne u Beogradu, ili bilo kom drugom gradu, i da interese Valjeva moramo da stavimo iznad i naših ličnih interesa, i interesa političkih partija, njihovih lidera, i raznih drugih centara moći.

Mi smo u koaliciji, ali ne sa drugi političkim partijama, već sa Vama.
Sa svim Valjevcima koji žele lepše, bolje, razvijenije, uređenije i prosperitetnije Valjevo.
Sa svim Valjevcima koji svoju budućnost planiraju u Valjevu i za Valjevo.
Sa svim Valjevcima koji znaju da se sudbina Valjeva kroji u Valjevu i da niko drugi sem nas samih nemože i ne sme da odlučuje o našem gradu!

A to vam svojim znanjem, iskustvom, entuzijazmom, ljubavlju za Valjevo, a pre svega dosadašnjim rezultatima rada grantuje tim, o kome više možete pročitati na sledećoj stranici

http://www.pokretzavaljevo.org/pokret-u-skupstini/55.html

ZA VALJEVO, ZAOKRUŽITE 6.

 

Ključne reči: Nema ključnih reči

Pokret za VALJEVO

Драги пријатељи,

Избори су заказани за 6. мај.

ПОКРЕТ ЗА ВАЉЕВО НА ЛОКАЛНЕ ИЗБОРЕ НЕ ИЗЛАЗИ САМ!!!

МИ СМО У КОАЛИЦИЈИ, АЛИ НЕ СА ДРУГИМ ПОЛИТИЧКИМ ПАРТИЈАМА, ВЕЋ СА ВАМА!!!

- Са свим Ваљевцима који желе лепше, боље, развијеније, уређеније и просперитетније Ваљево.

- Са свим Ваљевцима који своју будућност планирају у Ваљеву и за Ваљево.

- Са свим Ваљевцима који знају да се судбина Ваљева кроји у Ваљеву и да нико други сем нас самих не може и не сме да одлучује о нашем граду!

ЗАТО ШТО ВОЛИМО ВАЉЕВО!!!

Komentari  

 
+17 #1 Valjevac 03-05-2012 23:22
Ljudi,
pa ovakve stvari se nisu dogadjale ni u najcrnje Milosevicevo vreme.
Citiraj
 
 
-19 #2 Inžinjer Žarko 04-05-2012 07:49
Priča se da niste ni predali listu čuvara kutija.
Citiraj
 
 
+13 #3 Predata 04-05-2012 09:30
Citiranje Inžinjer Žarko:
Priča se da niste ni predali listu čuvara kutija.

To pricaju oni koji su smislili ovu ujdurmu.
Lista je predata 28. aprila, sto je potvrdjeno pecatom.
Citiraj
 
 
+9 #4 Robin Hud 04-05-2012 09:49
Da li si ti inžinjer ili inženjer.
Citiraj
 
 
+15 #5 Mile 04-05-2012 09:58
Citiranje Predata:
Citiranje Inžinjer Žarko:
Priča se da niste ni predali listu čuvara kutija.

To pricaju oni koji su smislili ovu ujdurmu.
Lista je predata 28. aprila, sto je potvrdjeno pecatom.


Ma pustite g.ing-a ima raznorazne primjedbe odjutros. Mora da je ustao nakirivo, pa samo zanoveta? Nego šta nego je ujdurma i marifetluk onih kojima ne odgovara da vas uopšte i bude u Valjevu - a to se znade ko su. Pa ko ne dade Gradsku nagradu Dušanu? E baš ti, jerbo im nijeste po meri, a ovi tamo iz Pantićeve jesu...
Citiraj
 
 
+7 #6 Laki 04-05-2012 10:13
Citiranje Robin Hud:
Da li si ti inžinjer ili inženjer.

Ma lazno se predstavlja. To je jedan pukovnik, pardon prskovnik (nije puk'o, vec je prsk'o).
Citiraj
 
 
+5 #7 Konobar 04-05-2012 11:49
Citiranje Laki:
Citiranje Robin Hud:
Da li si ti inžinjer ili inženjer.

Ma lazno se predstavlja. To je jedan pukovnik, pardon prskovnik (nije puk'o, vec je prsk'o).

Dobar dan dobri ljudi. Nemoj Te da vredjate vojna lica. Dobri su to i posteni ljudi. A ako ce mo o postenju, dal neko vide Onog iz Staninog potoka? Ako moze neko od njegovih pionira sto ovde nadgledaju radove da mu javne da prodje u SOfer i regulise racune. Sad je idealno kad je ta cutnja. Ima valjda sada vremena.
Citiraj
 
 
-12 #8 Inžinjer Žarko 04-05-2012 13:31
Ako ne verujete pitajte, Čula Milutinovića. Sve je dogovoreno sa Izbornom komisijom. Čule zna. A vi ostali uvucite rogove.
Citiraj
 
 
-13 #9 Inžinjer Žarko 04-05-2012 13:32
Citiranje Robin Hud:
Da li si ti inžinjer ili inženjer.


Pa, jel ti umeš da čitaš?
Lepo piše, mladiću.
Citiraj
 
 
-12 #10 Inžinjer Žarko 04-05-2012 16:01
Citiranje Laki:
...nije puk'o, vec je prsk'o).


Pardon, od kog glagola (mislim infinitiva) ste izveli ovo "prsk'o" (pa još sa apostrofom), mladiću?
Citiraj
 
 
+3 #11 Pokret 05-05-2012 19:10
HRONOLOGIJA DOGAĐAJA IZMEĐU GRADSKE IZBORNE KOMISIJE I POKRETA ZA VALJEVO

- Dana 07.04.2012 god, u 12 .00 časova Gradskoj izbornoj komisiji predat je spisak birača koji podržavaju Izbornu listu Pokret za Valjevo- dr Ilija Tripković.
Prilikom predaje, u internoj kontroli ustanovljeno je da među licima koji su podržali listu Pokreta za Valjevo ima 60 potpisa ljudi koji su navodno podržali druge liste, na šta opravdano iskazujemo sumnju, budući da se među njima nalaze i dva naša odbornička kandidata (Milorad Pivaljević i Ljiljana Davidović).

- Pokret za Valjevo je predao ukupno 1654 potpisa, od kojih je 124 bilo neispravno, po različitim osnovama (Izveštaj o proveri spiska birača br. Sl. /12-02, od 07.04. 2012)

- GIK je doneo Rešenje o proglašenju Izborne liste Pokreta za Valjevo – dr Ilija Tripković, pod rednim brojem 6.

- Istog dana GIK je doneo rešenje o ispunjavanju uslova za određivanje predstavnika podnosilaca izborne liste u proširenom sastavu gradske izborne komisije I biračkih odbora, po kome Pokret za Valjevo najkasnije do 30.04. 2012 treba da dostavi listu opunomođenih prestavnika za GIK I biračke odbore (Rešenje br 013-18/12-01-1, od 7. 04 2012).

- Dana 12. aprila 2012. godine Gradskoj Izbornoj komisiji dostavljeno je ovlašćenje od strane podnosioca izborne liste dr Ilije Tripkovića za određivanje opunomoćenih predstavnika za Prošireni sastav Gradske izborne komisije i biračkih odbora za sprovođenje izbora za odbornike: Mirko Milinković i Vojkan Stančić (dokument zaveden pod internim brojem dp07/4, od 12. aprila 2012).

- Istoga dana GIK izdaje Rešenje kojim se utvrđuju opunomoćenih predstavnici izborne liste broj 6, Pokret za Valjevo dr Ilija Tripković, kojim se potvrđuju Milinko Milinković I Vojkan Stančić, kao predstavnici Pokreta za Valjevo u širem sastavu GIKa (dokument br. 013-24/12-01/1, od 12.04).

- Dana 19. 04, predstavnik GIKa Đorđe Pavlović uručio je Pokretu za Valjevo Uputstvo sa pravima i obavezama onih koji imaju Stalni sastav (dokument dp 11/4 od 19.04), međutim taj dokument se ne odnosi na podnosioca liste broj 6, budući da Pokret za Valjevo nema predstavnike u stalnom sastavu, već u proširenom sastavu, i shodno tome dostavljen nam je pogrešan dokument, ali ne i onaj koji je trebao da bude dostavljen, i isti nikada nije bio dostavljen.

- Dana 26. aprila, od GIKa je prosleđen mejl sa eksel aplikacijom za dostavljanje spiska članova proširenog sastava, da bi dan kasnije, 27. aprila je dostavljena ispravka iste aplikacije (dokumenta br. dp 14/4 od 26. i 27. aprila 2012).

- Dana 28. aprila, u 17. 03 h Pokret za Valjevo je Gradskoj izbornoj komisiji dostavio kompletno popunjenu listu svojih članova i zamenika za proširen sastav, što je potrđeno pečatom GIKa (Dp 08/4).

- Dana 30. aprila GIKU je dostavljen zahtev za izmenu članova i zamenika na 8 biračkih mesta, što je potvrđeno potpisom sekretara GIKa Nikole Ilića (dokumen dp 15/4).

- Dana 03.maja Milojko Marković ovlaščeni član PZv je preuzeo paket sa Rešenjima o imenovanju članova proširenog sastava. Po preuzimanju je ustanovljeno da u Rešenjima nema Pokreta za Valjevo niti imena i prezimena ni jednog člana i ni jednog zamenika člana biračkih odbora u proširenom sastavu.

- Istog dana u 20h napisan je Prigovor koji je najpre dostavljen mailom Republičkoj izbornoj komisiji u 21h i 42min (dokument dp 16/4), a zatim je prosleđen takođe mejlom i Gradskoj izbornoj komisiji u 21h i 49 min (dokument dp 17/4), i u pisanoj formi predat Nikoli Iliću u Sali SG u 22h. Nikola Ilić je pročitao prigovor i rekao da će ga prihvatiti ako se u naslovu precizira da se upućuje Gradu Valjevu - Gradskoj izbornoj komisiji.

- Dana 04. maja, u 10 i 40, preko gradske pisarnice Gradskoj izbornoj komisiji je dostavljen Prigovor na rešenje o imenovanju članova i zamenika članova biračkih odbora u proširenom sastavu, koji je naslovljen na gore opisani način, koji je zahtevao sekretar izborne komisije Nikola Ilić (dp 18/4, zavedeno u pisarnici br 01/1, u 10i40).

- Istoga dana 04. maja 2012 GIK je doneo Rešenje kojim odbacuje prigovor Pokreta za Valjevo, zbog nenadležnosti (rešenje br 013-39/2012-01/1).

- Istoga dana 04. maja GIK izdaje dokumenta dopune biračkog odbora, naslovljena predsednicima biračkih odbora, na biračkim mestima od broja 1 do 118, kojim piše da je potrebno da se predstavnicima izborne liste Pokret za Valjevo dr Ilija Tripković omogući da prate izbore na biračkim mestima (dokumet br. Sl/2012-01/1).


Dana 05. maja, do 18 časova RIK nije odostavio svoj odgovor na Prigovor koji mu je mejlom upućen 3. maja u 21 i 42.
Citiraj
 
 
-9 #12 ŽarkoV 05-05-2012 20:00
A, šta se taj Čule Milutinović dogovorio sa Izbornom komisijom? Šta se pravite ludi?
Čule priča drugačije.
Citiraj
 
 
+3 #13 Pokret za VALJEVO 05-05-2012 21:58
Citiranje ŽarkoV:
A, šta se taj Čule Milutinović dogovorio sa Izbornom komisijom? Šta se pravite ludi?
Čule priča drugačije.


Pa i to ti pise.
Poslednja stavka.
Citiraj
 
 
-8 #14 ŽarkoV 06-05-2012 08:07
Pazi, stvarno piše.
Pa, za kaj se ondak bunite?
Kad je Peldžan sve sredio.
Citiraj
 
 
+3 #15 Pokret za VALJEVO 06-05-2012 08:11
.
NEREGULARNOSTI SE NASTAVLJAJU.
.
Sekretar GIKa nije dostavio na sva biracka mesta gore pomenuti akt o dopuni birackih odbora, tako da je su pojedini clanovi prosirenog sastava imali problema u nastojanju da prate izborni proces.
Citiraj
 
 
0 #16 Pokret za VALJEVO 06-05-2012 09:23
Citiranje ŽarkoV:
Pazi, stvarno piše.
Pa, za kaj se ondak bunite?
Kad je Peldžan sve sredio.

Kao sto se iz donjeg teksta vidi, prevare se nastavljaju.
Citiraj
 
 
+4 #17 Milka9dz 06-05-2012 12:07
Ma taj Žarko mnogo z..., znam ga ja, on je bio sa onim Kovačem u "stranci" koja se zvala Prozor (oni su kumovi), a sad su postali Čedinci. Stvarno sramota šta on radi i piše!
Citiraj
 
 
+1 #18 Miloje B. 06-05-2012 19:08
Citiranje Milka9dz:
Ma taj Žarko mnogo z..., znam ga ja,


Toplana?
Afera u Toplani?
Citiraj
 
 
0 #19 Miljev 08-05-2012 23:27
Ko je rekao da je Zarko Kovac-potkivac oteo od Jablanice dva stana u Beogradu za uslugu postavljanje skele na opstini?
Citiraj
 
 
+2 #20 Stanimir J 09-05-2012 07:36
I njegov imenjak iz Toplane, Vukovic, isto.
Citiraj
 
 
0 #21 Valjevski vo 09-05-2012 09:06
Pazi kada ću opet da glasam za Gubitnike! Nikad više! A g. Tripkoviću čestitam na novom direktorskom mandatu! Kažu, može biti i nešto u Beogradu ako socijalisti dobiju Zdravstvo!
Citiraj
 
 
+1 #22 Neobavesten 09-05-2012 14:13
A stvarno mislite da je ovaj sto ovuda pala..di i prodaje m..a za bubrege, a potpisuje se ko Inzi(e)njer Zarko i ZarkoV, u stvari onaj sto opravi silne gluposti u Toplani, pa ga pokrise i zastitise?
Citiraj
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži


 
 

BIOSKOP 85 od 23 - 29. januara 2020.
   VREME JE ZA SANKANJE, sinhronizovano 23. i 24. januar u 17.30h 25. i 26. januar...
Detaljnije o programu

 Valjevo - Lajkovac - Beograd
05;  06;  07;  08;  09;  10;  11.15;  12;  14.15;  15.45;  18;

Valjevo - Ub - Beograd
05.30;  06.45;  7.45;  09; 10;  12.30;  13.30;  14.30;  16; 17;  16.50;  18;  19;

Valjevo - Novi Sad

07; 10.;  12.45 (izuzev nedeljom),  18.50;

Valjevo - Niš

16;  17.30

Valjevo - Kragujevac
08;  16;
 
Autobuska stanica Valjevo 014/221482
Evropa bus 014/232 128

TAKSI PREVOZ U VALJEVU / TAXI STANICE

ALKO taxi  014/ 243 003 
HALO taxi  014/ 290 029
KULA taxi  014/ 290 290  
MAXI taxi   014/ 222 111  
PATAK taxi   9701
PINK taxi   014/ 29 29 29
RAVNOGORAC taxi  9704 
RADIO MOBIL taxi  014/ 215 000  
VALJEVO taxi  9702

Valjevo-Beograd Centar (Prokop)
4,35;  06,00;  09,06;  12,27;  17,007;  19,59;

Valjevo-Beograd
05,04;  18,24;

Valjevo-Bar
10,47;  22,48;

Železnička stanica Valjevo   014/221697

 
Staro Valjevo

Divcibare Ski Resort
2012 © Akter Design | Pravila korišćenja