Press "Enter" to skip to content

Čitaj o zdravom, hrani se zdravo

Povodom meseca pravilne ishrane Narodna biblioteka Osečina je u utorak 31. oktobra 2023. godine u 8 sati i 30 minuta na gradskom trgu realizovala akciju „ČITAJ O ZDRAVOM, HRANI SE ZDRAVO!“ Akcija imala za cilj da podstakne čitanje knjiga i edukaciju o zdravim stilovima života.

IMG_0239

U praktičnom smislu, kao i proteklih godina, i ove godine smo imali uspešnu saradnju i podršku firme Podgorina Frucht iz Osečine koja nam je darovala raznovrsno voće koje su nam dopremili predstavnici firme Veran Josipović i Ivan Cvetinović.

Učenici I razreda OVC “Braća Nedić“ – smer kuvar-poslastičar sa prof. Nenadom Ikonićem uspešno su pravili voćne salate za posetioce.

Najinteresantnija i najmalađa podrška bila je od predškolske grupe PU“Lane“ Osečina i njihovih vaspitačica, kao i Biljane Spasojević, nuticioniste-dijetičara iz ustanove, učenika prvog razreda OVC“Braće Nedić“ sa učiteljicama Brankom Stepanović i Vesnom Josipović. Razgovarali smo na temu voća i povrća, pogađali zagonetke i na kraju čitali knjige i naravno sladili se voćem. Program je privukao veliku pažnju građana naše opštine, koji su podržali ideju zdrave ishrane i čitanja.Naši sugrađani su imali priliku da se učlane u biblioteku po promotivnim cenama.

Ovaj program je bio sjajan primer kako zajednica može raditi zajedno , kako bi promovisala zdrav način života i vrednosti kao što su čitanje i zdrava ishrana.

Hvala našim dragim saradnicima: Podgorini Frucht, OVC “Braća Nedić“, PU „Lane“ i svim sugrađanima dobre volje, koji su svojim prisustvom doprineli da ovaj praznični sunčan dan dugo ostane u sećanju svih žitelja Osečine.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *