Press "Enter" to skip to content

Besplatna auto sedišta i kolica za 28 mioničkih beba, prodiljama 40 hiljada dinara

Za poslednjih pet meseci u opštini Mionica rođeno je 28 beba, među kojima su i jedni blizanci. Predsednik opštine Mionica Boban Janković uručio je kolica i auto sedišta roditeljima novorođenih beba, a iz budžeta opštine uplaćena je novčana pomoć u iznosu od 40 hiljada dinara za 27 porodilja.

BJ3

 – Biti roditelj je najveći blagoslov, a mi smo tu da budemo podrška.

BJ1

Lepo je videti mlade ljude koji su odlučili da ostanu u svom mestu i da zasnuju porodice. Da je prodica u fokusu, pokazujemo kroz razne programe, a cilj nam je da stvorimo najbolje uslove za odrastanje svakog deteta. Od sledeće godine, planiraćemo budžetom povećanje jednokratne pomoći sa 40 na 60 hiljada dinara. Nastavljamo da pružamo podršku i imamo velike planove. Nova radna mesta, obnavljene škole, ulaganja u obrazovanje, kulturu i sport imaju veliki uticaj na kvalitet uslova za život, rad, obrazovanje. Mionica je porodica koja ima budućnost – rekao je Janković.

BJ2

Pre uručenja auto sedišta i kolica, opština je organizovala obuku za roditelje o pravilnoj upotrebi sistema zaštite za decu u vozilima.

OBUKA

Opština Mionica je 2021. godine, po prvi put, opredelila jednokratnu novčanu naknadu u iznosu od 80 hiljada dinara za prvu rođenu bebu, a već sedmu godinu besplatno uručuje auto sedišta, dok su od 2019. godine, na inicijativu predsednika opštine Bobana Jankovića, za novorođenčad obezbeđena i kolica. A ove godine po prvi put u opštini Mionica u junu organizovan je mesec roditeljstva.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *